Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση – Οδηγίες για το Γυμνάσιο και Λύκειο Αράχωβας

15/12/2020

Δημιουργία Τέστ σε 6 λεπτά με χρήση του google forms

14/12/2020

Δημιουργία Δημοσκοπήσεων:Ψηφοφοριών:Ερωτηματολογίων (Polling) για δοκιμασία γνώσεων

17/11/2020

Οδηγίες για την επιβεβαίωση των μαθητών σε Webex Meeting_Giannakas

13/11/2020

Διαδραστικοί Οδηγοί της εφαρμογής «Webex Meetings»

12/11/2020

7/11/2020

Webex για μαθητές και γονείς==>
Σύνδεση και γνωριμία με το περιβάλλον.

Στο παρακάτω βίντεο αυτό παρουσιάζεται η πλατφόρμα σύγχρονης διδασκαλίας Webex από τη σκοπιά μαθητών και γονιών και πιο συγκεκριμένα η διαδικασία σύνδεσης στο Webex και η γνωριμία με το περιβάλλον της πλατφόρμας και τα βασικά κουμπιά που θα χρειαστούν.

 

6/11/2020

Whiteboard.fi: Η αξιοποίησή του στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Οι ψηφιακοί ασπροπίνακες είναι ιδανικοί για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση! Σ΄αυτό το tutorial παρουσιάζονται όλες τις δυνατότητες του ψηφιακού ασπροπίνακα Whiteboard.fi και το πώς μπορεί να αξιοποιήθεί στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

5/11/2020

Webex στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Βασικές Λειτουργίες

==========================================================

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις και στην αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για την ανάσχεση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών.

Η Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (ΕξΑΕ) διακρίνεται σε Σύγχρονη(webex) και σε Ασύγχρονη(eclass).

  1. Σύγχρονη τηλεκπαίδεση (webex) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά. Ανάλογα με το πρόγραμμα ΕξΑΕ του σχολείου, οι μαθητές συνδέονται στο μάθημα με τον σύνδεσμο της αντίστοιχης εικονικής τάξης, μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser) και όχι μέσω εφαρμογής (συστήνεται να μην εγκαταστήσουν εφαρμογή).
  2. Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου με χρήση της πλαφόρμας eclass.

     Προτείνεται στους μαθητές:

     Προτείνεται στους εκπαιδευτικούς:

ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ με το eclass 

Στην Ασύγχρονη ΕξΑΕ ο κάθε εκπαιδευτικός επιλέγει μια ασύγχρονη πλατφόρμα του ΥΠΑΙΘ, την e-class (η-τάξη, https://eclass.sch.gr) και σε αυτήν αναρτά εκπαιδευτικό υλικό για τους μαθητές. Ο εκπαιδευτικός και οι μαθητές θα πρέπει να έχουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Η πλατφόρμα που θα επιλέξει ο εκπαιδευτικός θα έχει έναν σύνδεσμο. Οι μαθητές έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα του εκπαιδευτικού μέσω του συνδέσμου που θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά, κάνοντας χρήση των κωδικών του μαθητικού λογαριασμού τους στο ΠΣΔ. Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές, εφόσον επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται και να αξιοποιούν την πλατφόρμα οποιαδήποτε στιγμή πέραν των προτεινόμενων ωρών αλληλεπίδρασης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση