Μια φορά κι έναν καιρό ήταν…η ζωή!

post-13626-0-33271800-1366912852_thumb

Μια εξαιρετική σειρά Γαλλικής παραγωγής κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους, η οποία περιγράφει το ανθρώπινο σώμα και τις λειτουργίες του.

Κάθε επεισόδιο της συγκεκριμένης  σειράς περιγράφει και ένα διαφορετικό όργανο ή σύστημα μέσα στο ανθρώπινο σώμα (όπως το μυαλό, την καρδιά, το κυκλοφορικό σύστημα κ.ά.) και πως επηρεάζεται από τους εξωγενείς παράγοντες. 

Η σειρά είναι  ιδανική για να κατανοήσει κανείς την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού με τον απλούστερο τρόπο και να αγαπήσει το σώμα του!

Η λίστα με τα επεισόδια:

Επεισόδιο 01. Η Προέλευση Της Ζωής

 

Επεισόδιο 02. Η Γέννηση

Επεισόδιο 03. Οι Φρουροί Του Οργανισμού

Επεισόδιο 04. Ο Μυελός Των Οστών

Επεισόδιο 05. Το Αίμα

Επεισόδιο 06. Τα Αιμοπετάλια

 

Επεισόδιο 07. Η Καρδιά

Επεισόδιο 08. Η Αναπνοή

 

Επεισόδιο 09. Ο Εγκέφαλος

 

Επεισόδιο 10. Οι Νευρώνες

 

Επεισόδιο 11. Το Μάτι

 

Επεισόδιο 12. Το Αυτί

Επεισόδιο 13. Το Δέρμα

 

Επεισόδιο 14. Τα Δόντια

Επεισόδιο 15. Η Πέψη

 

Επεισόδιο 16. Το Συκώτι

Επεισόδιο 17. Τα Νεφρά

 

Επεισόδιο 18. Το Λεμφικό Σύστημα

 

Επεισόδιο 19.  Ο Σκελετός

Επεισόδιο 20.  Μύες και  Λίπος

 

Επεισόδιο 21. Πόλεμος κατά των Τοξινών

Επεισόδιο 22. Το  Εμβόλιο

Επεισόδιο 23. Οι Ορμόνες

Επεισόδιο 24. Η Αλυσίδα της Ζωής

 

Επεισόδιο 25. Επιδιορθώσεις και αλλαγές

Επεισόδιο 26.  Η Ζωή Συνεχίζεται

 

Πληροφορίες για τη σειρά:

Σειρά κινούμενων σχεδίων γαλλικής παραγωγής (1987) σε σενάριο & σκηνοθεσία Albert Barillé και μουσική από τον Michel Legrand.  Κέρδισε το βραβείο 7 d’Or καλύτερου νεανικού προγράμματος (Meilleure émission pour la jeunesse/Best Youth Program) το 1988. Προβλήθηκε σε πολλές χώρες: Βέλγιο, Καναδά, Τσεχοσλοβακία, Φινλανδία, Γαλλία, Γκαμπόν, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Νότια Αφρική, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γιουγκοσλαβία, Κροατία αλλά και Αραβικά κράτη του Περσικού Κόλπου.

Στην Ελλάδα προβλήθηκε από τη Ετ-1 μεταγλωττισμένη στα ελληνικά το 1990. Τότε, το τραγούδι εισαγωγής: la Vie ήταν στα γαλλικά. H τραγουδίστριά του ήταν η Sandra Kim, η οποία είχε κερδίσει την Eurovision τo 1986. Ενώ μετέπειτα, όταν ξαναπροβλήθηκε από το cine plus ήταν στα αγγλικά. Επίσης, η σειρά έπαιξε και στο  junior’s TV.

εισαγωγή στα γαλλικά: Il était une fois… la vie0

εισαγωγή στα αγγλικά: Once upon a time… Life_Opening

Στην ελληνική μεταγλώττιση στο ρομποτάκι δανείζει τη φωνή της, η Αννέτα Παπαθανασίου, που ήταν ο αρχηγός των αντισωμάτων. Στον δάσκαλο δίνει τη φωνή του ο Σοφοκλής Πέππας και στον παππού των ερυθρών αιμοσφαιρίων ο Σπύρος Μπιμπίλας. Αφηγητής ο Μηνάς Χατζησάββας.