9 Απριλίου 2020
Αρχείο ημέρας 9 Απριλίου 2020
Ο Μυστικός Δείπνος
Την Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ, η εκκλησία μας γιορτάζει τον Μυστικό δείπνο.
Ο Χριστός με τους μαθητές του μαζεύτηκαν κρυφά σε ένα σπίτι για να φάνε και να γιορτάσουν το Πάσχα. Κανένας δεν ήξερε που βρισκόταν ο Χριστός και δεν έπρεπε να μάθεi. Κάποιοι άνθρωποι ήθελαν να τον συλλάβουν και να τον δικάσουν, γιατί νόμιζαν ότι θέλει να γίνει βασιλιάς.
Πριν καθίσουν να φάνε, ο Χριστός έπλυνε τα πόδια των μαθητών του, έτσι συνηθιζόταν τότε. Οι μαθητές του διαμαρτυρήθηκαν, αλλά ο Χριστός τους είπε ότι όλοι είμαστε ίδιοι και δάσκαλοι και μαθητές. Στην συνέχεια κάθισαν στο τραπέζι, αλλά την ώρα που έτρωγαν ο Χριστός τους είπε ότι σήμερα κάποιος θα τον προδώσει. Οι μαθητές απόρησαν, ακόμα κι εκείνος ο μαθητής που θα τον πρόδιδε και δεν ήταν άλλος από τον Ιούδα. Ο Χριστός του είπε να το κάνει και ο Ιούδας χωρίς να στεναχωρηθεί έφυγε τρέχοντας.
Μόλις έφυγε ο προδότης, ο Χριστός είπε στους υπόλοιπους 11 μαθητές ότι εκείνο το βράδυ θα τον συλλάβουν και θα τον πάνε στη φυλακή και ότι εκείνοι θα πρέπει να είναι δυνατοί για να αντιμετωπίσουν όλες τις δυσκολίες. Στην συνέχεια τους έδειξε τον τρόπο με τον οποίο θα κοινωνούν τους ανθρώπους: με ψωμί που συμβολίζει το σώμα και κρασί που συμβολίζει το αίμα.
Πασχαλινά αυγουλάκια
Αντιστοίχιση φωνήματος με λέξεις
Στο παιχνίδι αυτό πρέπει να αντιστοιχίσετε το φώνημα ( γράμμα) με την εικόνα λέξη. Όταν βρίσκετε κάτι σωστά η εικόνα αλλάζει. Σιγά σιγά θα αποκαλυφθεί μια νέα εικόνα που κρύβεται από πίσω. Για να μπορέσετε να το παίξετε πατήστε στο τετραγωνάκι με τα ροζ βελάκια πάνω δεξιά και θα σας ανοίξει άλλη καρτέλα.



