ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΥ

Ο επαγγελματίας αισθητικός, ο οποίος ασχολείται με την αισθητική τέχνη,περιποιείται το ανθρώπινο πρόσωπο και σώμα, με στόχο τη διατήρηση ή και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του δέρματος και γενικότερα της εξωτερικής εμφάνισης των ατόμων.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Η αισθητική στην Ελλάδα εμφανίζεται πριν το 1950. Οι πρώτες αισθητικοί προέρχονται από την Γαλλία όπου φέρνουν στην Ελλάδα τον καθαρισμό προσώπου, την αποτρίχωση, το μασάζ μαζί με τα περίφημα Γαλλικά καλλυντικά.
Πελάτισσές τους οι κυρίες της καλής κοινωνίας και καλλιτέχνιδες από τον χώρο του θεάτρου, του σινεμά και του τραγουδιού.
Σταδιακά η πελατεία αυξάνεται και τα “Ινστιτούτα καλλονής” της εποχής εκείνης δίνουν λύση σε πολλά προβλήματα ομορφιάς. Απευθύνονται σε γυναίκες από περισσότερες κοινωνικές τάξεις, που όσο περνά ο καιρός αυξάνονται. Τα ινστιτούτα η κέντρα αισθητικής μέχρι την 10ετία του 90 προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο καταναλωτικό κοινό, μέχρι που στην αγορά μπήκαν τα κέντρα αδυνατίσματος και τα χιλιάδες παράνομα μικρά ή μεγάλα κέντρα που λειτουργούν χωρίς τις προϋποθέσεις του νόμου.

Ο επαγγελματίας αισθητικός :

  • Ασχολείται με την περιποίηση, τη θεραπεία και τον καλλωπισμό του προσώπου ή του σώματος των πελατών του, με στόχο τη βελτίωση της εμφάνισής τους.
  • Εξετάζει την κατάσταση των ιστών του δέρματος του προσώπου και του σώματος.
  • Επιλέγει την κατάλληλη για την περίπτωση αγωγή (καθαρισμός προσώπου, θεραπεία ακμής, απολέπιση, αναζωογόνηση και τόνωση των κυττάρων του δέρματος, λιποδιάλυση, σύσφιξη κ.λπ.) και προχωρεί στην εφαρμογή της.
  • Εφαρμόζει μάλαξη προσώπου και σώματος.
  • Εφαρμόζει μάλαξη ηρεμιστική, κατά της κυτταρίτιδας, κατά της παχυσαρκίας κλπ
  • Αναλαμβάνει την απομάκρυνση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας από περιοχές του προσώπου και του σώματος, αλλά και άλλες εργασίες, όπως μακιγιάζ, μανικιούρ, πεντικιούρ κ.λπ.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση