ΥΠΕΡΤΡΙΧΩΣΗ – ΔΑΣΥΤΡΙΧΙΣΜΟΣ

     Υπερτρίχωση είναι υπερβολική τριχοφυΐα σε σχέση πάντα με την ηλικία, το φύλο και τη φυλή. Η υπερτρίχωση μπορεί να αναπτυχθεί σε όλο το σώμα ή μπορεί να περιορίζεται σε λίγες περιοχές.

Η υπερτρίχωση μπορεί να είναι συγγενής (υπάρχει κατά τη γέννηση) ή επίκτητη (εμφανίζεται αργότερα στη ζωή).

Είναι γενικά δύσκολο να οριστεί τί εννοούμε ακριβώς όταν λέμε υπερτρίχωση . Πολλές γυναίκες θεωρούν ακόμα και μια ελάχιστη τριχοφυΐα ως σοβαρό πρόβλημα ενώ άλλες δεν δίνουν και ιδιαίτερη σημασία . Το 1961 οι Ferriman και Gallway δημοσίευσαν έναν πίνακα με τον οποίο μπορούμε να ποσοτικοποιήσουμε την τριχοφυΐα .

Ο δασυτριχισμός αφορά το γυναικείο φύλο και αναφέρεται στην ανάπτυξη τριχοφυΐας σε περιοχές που οι γυναίκες συνήθως δεν έχουν τρίχες, ή έχουν μόνο χνούδι. Αναφέρεται σε τρίχες που είναι σκληρές, κατσαρές, σκούρου χρώματος και αναπτύσσονται σε περιοχές όπως πρόσωπο (μουστάκι-σαγόνι), θώρακας- θηλές των μαστών, κοιλιά-μέση γραμμή, εσωτερικό των μηρών, οσφύ, ράχη. Στις περιοχές αυτές η εμφάνιση τριχοφυΐας είναι ανδρικό “προνόμιο”, αφού εξαρτάται από την δράση των ανδρικών ορμονών του φύλου (κυρίως τεστοστερόνη).

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση