ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΩΝ

ΆΠΟΨΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ

Του  Ι. Καλαϊτζίδη-εκπαιδευτικού

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

   Με αφορμή τα διάφορα παράπονα συναδέλφων για  συμπεριφορές  Διευθυντών σχολικών μονάδων  που δεν συνάδουν με το σχολικό-εκπαιδευτικό μας πολιτισμό και φέρνουν σε δύσκολη θέση συναδέλφους , εφόσον θίγεται  η προσωπικότητά τους και  η επαγγελματική τους αξιοπρέπεια :

Προτείνουμε τη σύσταση του θεσμού « Παρατηρητήριου Διευθυντικών αυθαιρεσιών» με σκοπό την καταγραφή   συμπεριφορών οι οποίες δεν συμβάλλουν ,όπως αναφέραμε  στο θετικό σχολικό κλίμα και οδηγούν τον εκπαιδευτικό σε αποθάρρυνση του δύσκολου έργου του . Σε μια εποχή μάλιστα, που όχι λίγες φορές  στοχοποιούν  τον εκπαιδευτικό για όλα τα κακώς κείμενα στο χώρο της εκπαίδευσης.

Βέβαια σε καμιά περίπτωση  δεν θα αποτελεί στόχο αυτού του θεσμού η σπίλωση προσωπικοτήτων Διευθυντών.

Ο  θεσμός του παρατηρητηρίου  ο οποίος θα ορίζεται από το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου θα έχει ως υποχρέωση να καταγράφει  τα συμβάντα που θα αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί  και να τους παρέχεται η  ανάλογη επαγγελματική συναδελφική και κάθε άλλη νόμιμη υποστήριξη , εάν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Πιστεύουμε ότι  η πρότασή μας  είναι στα πλαίσια του συνδικαλιστικού πνεύματος και θα προσδώσει σε αυτό  σημαίνοντα ρόλο, αναδεικνύοντας τον  σε πυλώνα αρωγού του εκπαιδευτικού σε εποχές ιδιαίτερα ύποπτες.

Μάλιστα η καταγραφή των  προβληματικών περιστατικών θα δώσει την δυνατότητα για επεξεργασία  των δεδομένων αυτών  τα οποία θα τροφοδοτούν τους αρμόδιους φορείς για τον σχεδιασμό και υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων .

Με τιμή

Ιωάννης Καλαϊτζίδης  -Εκπαιδευτικός

 

Υ.Γ .  Η δομή αυτού του θεσμού  μπορεί να περιλαμβάνει τόσο αιρετά μέλη,  εκπαιδευτικούς και  νομικούς.  Είναι ανοικτή για επεξεργασία και κάθε εμπλουτισμό που συνάδει με το συναδελφικό  πνεύμα.

 

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση