Παιδαγωγική εκδήλωση με θέμα: “Δε φοβάμαι στο σχολείο”

Ενδοσχολική βία θεωρείται η εσκεμμένη , απρόκλητη, συστηματική και επιθετική συμπεριφορά που έχει ως σκοπό να επιβάλει , να καταδυναστεύσει και να προκαλέσει σωματικό και ψυχικό πόνο σε συγκεκριμένους μαθητές από συμμαθητές τους , εντός αλλά και εκτός του σχολικού χώρου.
Οι κυριότερες  μορφές βίας στο δημοτικό είναι οι εξής:
Σωματική βία: Τα θύματα δέχονται φυσικούς τραυματισμούς ή διάφορες απειλές για τραυματισμό από τους θύτες.
Λεκτική βία: οι θύτες χρησιμοποιούν υβριστικές εκφράσεις , προσβολές και απειλές.
Ηλεκτρονική βία: έχουμε όταν τα θύματα δέχονται απειλητικό και υβριστικό υλικό μέσω μέσω τηλεφώνων, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή από το διαδίκτυο.
Ρατσιστικός εκφοβισμός: εξαιτίας της καταγωγής τους , της κοινωνικής τάξης , της διαφορετικότητας ,καθώς και της οικονομικής κατάστασης τα θύματα δέχονται ανούσια υβριστικά σχόλια.
Ψυχολογική βία: σκοπός αυτής της βίας είναι η ηθική νοητική , καθώς και πνευματική ακεραιότητα. 
Στα πλαίσια της προσπάθειας που γίνεται στο Σχολείο μας για την πρόληψη του φαινομένου της σχολικής βίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα με ανώνυμα ερωτηματολόγια, τα αποτελέσματα των οποίων αξιοποιήθηκαν  στην παιδαγωγική ημερίδα με θέμα: “Δε φοβάμαι στο σχολείο”. 
Την εκδήλωση πλαισίωσε ο κος Δ. Βεργίδης, καθηγητής του πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος μίλησε για το φαινόμενο της βίας στα σχολεία. Παραβρέθηκαν: ο κος  Θ. Μπαρής, υπεύθυνος παιδαγωγικής καθοδήγησης και ο κος Ευ. Πασσάς, προϊστάμενος  πρωτοβάθμιας εκπ/σης ν. Αχαΐας.