Δημοσιεύθηκε στην ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, Χωρίς κατηγορία

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΥ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

hliakosΤο σημαντικότερο ίσως κομμάτι της Ατομικής Εργασίας αποτελεί η κατασκευή του ομοιώματος του αντικειμένου που μελετάτε. Τα βήματα που θα ακολουθήσετε προκειμένου να το κατασκευάσετε είναι τα ακόλουθα:

Ηλιακός Θερμοσίφωνας

trenoΑρχικά θα πρέπει να κάνετε καταγραφή και προγραμματισμό (χρονοδιάγραμμα) των εργασιών για την κατασκευή σας, τον οποίο και θα πρέπει να τηρήσετε. Σχετικό υπόδειγμα υπάρχει στο 4ο κεφάλαιο  (εικόνα 4.3) του βιβλίου σας.  Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών σας θα ενσωματωθεί στη γραπτή σας εργασία.

2. Μετά θα πρέπει να σχεδιάσετε το ομοίωμα το οποίο πρόκειται να κατασκευάσετε. (Πληροφορίες για τη σχεδίαση μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο Παράρτημα Β΄ του βιβλίου σας.)

3. Στη συνέχεια θα επιλέξετε τα υλικά και τα εργαλεία με τα οποία θα κατασκευάσετε το ομοίωμα αυτό.

4. Ακολουθεί η προμήθεια των υλικών και των εργαλείων και ξεκινά η κατασκευή του ομοιώματος.

Για να γίνει πιο εντυπωσιακό το ομοίωμα μπορούν να προστεθούν μηχανισμοί λαμπάκια οπότε είναι απαραίτητες κάποιες ηλεκτρολογικές συνδέσεις.

Τρένο

Μεγάλη σημασία έχει η σύλληψη της ιδέας και η επιλογή των υλικών  και η κατασκευή να γίνει από εσάς τους ίδιους χωρίς την παρέμβαση των γονέων σας ή κάποιων ενήλικων ατόμων.

Η κατασκευή του ομοιώματος γίνεται στο σχολείο, στο εργαστήριο τεχνολογίας. Μερική επεξεργασία του ομοιώματος μπορεί να γίνει εκτός σχολείου μόνο στην περίπτωση που  απαιτούνται εξειδικευμένα εργαλεία τα οποία δεν υπάρχουν στο εργαστήριο.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατασκευή μπορείτε να βρείτε στο 4ο Κεφάλαιο του βιβλίου σας.

Περισσότερες πληροφρίες για την σχεδίαση θα βρείτε στο αρχείο: Μαθήματα-Σχέδιο-Τεχνικό-Paroysiaseis 2014-15-ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ-2-ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *