Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, Χωρίς κατηγορία

Ευχές Πρωτοχρονιάς – Βρείτε ευχές για το 2020

– Καλή Πρωτοχρονιά σε εσάς και την οικογένειά σας. Ας είναι το ξεκίνημα του 2020 αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής. Χρόνια πολλά!

– Ευτυχισμένο το 2020. Εύχομαι φέτος η φλόγα της αγάπης να καίει για να ζεσταίνει και να μαλακώνει τις καρδιές όλων. Υγεία, ευτυχία, ελπίδα και Καλή Χρονιά.

– Το 2020 να μας φέρει υγεία, ευημερία και ευτυχία και πολλές αγκαλιές. Δυνατές αγκαλιές …από εκείνες που σου κόβουν την ανάσα!

– Το 2020 να φέρει στη ζωή μας νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες και να αφήσει στο παρελθόν τις πίκρες. Να βλέπουμε μπροστά και να χαμογελάμε!

– Το 2020 να ταξιδέψεις… στους κόσμους που έχεις ονειρευτείς, στους κόσμους που είναι προσδοκία ζωής.

– Κάθε χρονιά έρχεται μόνο μια φορά. Ζήσε την στο έπακρο και απόλαυσε την κάθε στιγμή. Ευτυχισμένο το 2020.

– Εύχομαι η νέα Χρονιά να σου φέρει τις πιο όμορφες στιγμές που θα θυμάσαι σ΄ όλη σου τη ζωή! Υγεία, αγάπη, χαμόγελο και δύναμη να είναι γεμάτη κάθε σου στιγμή και κάθε στόχος που θέτεις να επιτυγχάνεται! Φιλιά Πολλά!

Ευχόμαστε σε εσένα και την οικογένειά σου, η καινούργια χρονιά να είναι πλούσια σε ευτυχία και πάμφτωχη σε κακές στιγμές.

2 περιστέρια να ΄ρθούνε να φέρουνε ευχές

0 λοι σας να γιορτάσετε με γέλια και χαρές

2 γλυκά φιλιά να φέρουν οι γιορτές

0 λοι μαζί στο σπιτικό με κέφι κι αγκαλιές

Ευχές Πρωτοχρονιάς – Ευχές για τη Νέα Χρονιά

– Όλα τα θέλω σου να πραγματοποιηθούν με την καινούργια χρονιά και η κάθε μέρα της να κυλά με υγεία και χαρά.

Χαρούμενη, δημιουργική, γεμάτη όνειρα, μηνύματα, προκλήσεις Νέα Χρονιά με όμορφες & ξεχωριστές στιγμές! Χρώματα, ήχοι, μουσικές & αρώματα να ομορφαίνουν την κάθε μας μέρα!

– Εύχομαι ολόψυχα ευτυχισμένο το νέο έτος. Ευτυχισμένο το 2020!

– Ευτυχισμένο το νέο έτος με υγεία, χαρά και ευτυχία!

– Άπειρες ευχές για υγεία, ευημερία, ευτυχία και επαγγελματική άνοδο.

– Ας ευχηθούμε το νέο έτος να κάνει τα όνειρα όλου του κόσμου πραγματικότητα και να σκορπίσει ευτυχία και υγεία!

– Ο νέος χρόνος εύχομαι πολλές χαρές να δώσει, κι αν ήταν λίγες του παλιού να μας τις συμπληρώσει…

– Τη μέρα της Πρωτοχρονιάς χίλιες ευχές χαρίζω, κι ο χρόνος τούτος να σε βρει χαρούμενη ελπίζω.

– Σου δίνω μόνο δυο ευχές για τον καινούργιο χρόνο, πάμπλουτος να ΄σαι στη χαρά και πάμπτωχος στον πόνο.

– Για τη χρονιά που έρχεται, ευχή καρδιάς θα κάνω! Η μοίρα να σκορπά χαρές να περπατάς απάνω!

– Το νέο έτος να σας φέρει υγεία, χαρά, αγάπη. Χρόνια πολλά.

– Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία και ευτυχία για κάθε μέρα του χρόνου.

– Όλα τα θέλω σου να πραγματοποιηθούν με την καινούργια χρονιά και η κάθε μέρα της να κυλά με υγεία και ευτυχία! Ό,τι επιθυμείς!

– Εύχομαι ολόψυχα ευτυχισμένο το νέο έτος.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

 

Στις 25 του μηνός Ιουνίου 2019 και ώρα 17:00 – 21:00 στο χώρο του σχολείου μας θα υλοποιηθεί η έκθεση των έργων Τεχνολογίας του σχολικού έτους 2018-19. Συνέχεια ανάγνωσης «ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ»

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ «ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ»

DIAGRAMMA G GYMNASIOYΤα βασικά σημεία της μεθόδου παρουσιάζονται παρακάτω:

Ι) Ενημέρωση των μαθητών

Η ενημέρωση των μαθητών αποτελεί την αρχική φάση της μεθόδου η οποία γίνεται:

α) από τον καθηγητή που δίδει τις απαραίτητες πληροφορίες στους  μαθητές ώστε να κατανοήσουν τη φύση και τη μορφή της έρευνας καθώς και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.

β) από τους μαθητές οι οποίοι θα  υποβάλλουν  περιλήψεις άρθρων από εφημερίδες ή επιστημονικά βιβλία, που θα αναφέρονται σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κάποιους τομείς. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές θα επιτύχουν να συσχετίσουν την έρευνα με πραγματικές καταστάσεις. Συνέχεια ανάγνωσης «ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ «ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ»»

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΡΟΗΣ β

H εκπαιδευτική μέθοδος που ακολουθείται στο μάθημα της Τεχνολογίας της Β΄ τάξης του Γυμνασίου είναι η μέθοδος της Ομαδικής Εργασίας. Σύμφωνα μ’  αυτή θα  μελετήσετε ομαδικά μια παραγωγική μονάδα την οποία εσείς θ

α επιλέξετε και  θα εμπλακείτε στις παρακάτω διαδικασίες:

1)    Ο καθένας από εσάς θα εκτελέσει το ρόλο ενός διευθυντικού στελέχους της παραγωγικής μονάδας.

2)    Θα σχεδιάσετε και θα κατασκευάσετε της  μακέτας (του ομοιώματος δηλαδή της παραγωγικής μονάδας επιλέγοντας και χρησιμοποιώντας ποικιλία εργαλείων και υλικών Συνέχεια ανάγνωσης «ΜΕΘΟΔΟΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, Χωρίς κατηγορία

ΤΟΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Ο πρωτογενής τομέα περιλαμβάνει τις  παραγωγικές δραστηριότητες που παρέχουν αγαθά σε φυσική κατάσταση απ΄ευθείας από τη φύση χωρίς να έχουν υποστεί καμία επεξεργασία.

Ο δευτερογενής τομέας περιλαμβάνει τις δραστηριότητες επεξεργασίας και μεταποίησης των πρώτων υλών που παρέχει ο πρωτογενής. Συνέχεια ανάγνωσης «ΤΟΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ»

Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, Χωρίς κατηγορία

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΥ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

hliakosΤο σημαντικότερο ίσως κομμάτι της Ατομικής Εργασίας αποτελεί η κατασκευή του ομοιώματος του αντικειμένου που μελετάτε. Τα βήματα που θα ακολουθήσετε προκειμένου να το κατασκευάσετε είναι τα ακόλουθα:

Ηλιακός Θερμοσίφωνας

trenoΑρχικά θα πρέπει να κάνετε καταγραφή και προγραμματισμό (χρονοδιάγραμμα) των εργασιών για την κατασκευή σας, τον οποίο και θα πρέπει να τηρήσετε. Σχετικό υπόδειγμα υπάρχει στο 4ο κεφάλαιο  (εικόνα 4.3) του βιβλίου σας.  Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών σας θα ενσωματωθεί στη γραπτή σας εργασία.

2. Μετά θα πρέπει να σχεδιάσετε το ομοίωμα το οποίο πρόκειται να κατασκευάσετε. (Πληροφορίες για τη σχεδίαση μπορείτε να βρείτε πληροφορίες στο Παράρτημα Β΄ του βιβλίου σας.) Συνέχεια ανάγνωσης «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΥ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ»

Δημοσιευμένο στην κατηγορία Χωρίς κατηγορία

Καλώς ήρθατε1

sch90Αγαπητοί μαθητές
Στην εποχή της τεχνολογικής έκρηξης στην οποία ζούμε καθίσταται επιβεβλημένη η εξοικείωση του ανθρώπου με την τεχνολογία. Αυτό το σκοπό έρχεται να καλύψει το μάθημα της Τεχνολογίας το οποίο διδάσκεται πλέον και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου. Εδώ γίνεται μια προσπάθεια οργάνωσης του μαθήματος και συγκέντρωσης πληροφοριών και υλικού που ελπίζω θα σας είναι χρήσιμο στις δραστηριότητες στις οποίες θα εμπλακείτε. Συνέχεια ανάγνωσης «Καλώς ήρθατε1»