Μετάβαση στα σχόλια

ICC – Συνέδριο στη Φλωρεντία/Ιταλίας 27-28 Μαρτίου 2009 7 Οκτωβρίου 2008

Συντάκτης: Ιωάννα Χαρδαλούπα | κατηγορίες: Γενικά | trackback

Ο διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός ICC (European Language Network), που δραστηριοποιείται στην εκμάθηση και διδασκαλία ξένων γλωσσών σε ενήλικες, διοργανώνει το 16ο ετήσιο συνέδριό του στη Φλωρεντία της Ιταλίας στις 27 και 28 Μαρτίου 2009. Θέμα του συνεδρίου είναι  ?Creativity and Innοvation? και οι εισηγήσεις θα περιστραφούν γύρω από θέματα καινοτόμων προσεγγίσεων στην διδασκαλία και εκμάθηση των ξένων γλωσσών καθώς και τη διαπολιτισμική επικοινωνία,  ενώ θα παρουσιαστούν και παραδείγματα καλών πρακτικών.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να καταδείξει πώς η ξενόγλωσση εκπαίδευση μπορεί να παρακολουθήσει τις ραγδαίες εξελίξεις της επιστήμης και να ευαισθητοποιήσει τους εμπλεκόμενους φορείς σε νέες και δημιουργικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία και εκμάθηση των ξένων γλωσσών σε ενήλικες, στο σχολικό και ακαδημαϊκό περιβάλλον. Το συνέδριο περιλαμβάνει κύριες εισηγήσεις από διεθνώς γνωστούς επιστήμονες, μικρότερες εξειδικευμένες παρουσιάσεις,  επιδείξεις τεχνολογικών εφαρμογών, καθώς και άλλες διαδικτυακές και διαδραστικές δραστηριότητες, με σκοπό να γίνει ανταλλαγή εμπειριών, ιδεών, γνώσεων και προοπτικών. Η γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική.

Ο οργανισμός ICC απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για εργασίες που θα πραγματευθούν θέματα σχετικά με τα ακόλουθα πεδία και συνιστά στους συμμετέχοντες να υποβάλλουν εισηγήσεις συναφείς με τις έννοιες της καινοτομίας και της δημιουργικότητας.

Άξονες του συνεδρίου

·        Teacher Training

·         Lifelong and informal learning

·        Quality Assurance

·        Assessment ? Evaluation and Accreditation

·        European Language Portfolio

·        E-Learning, Policy and Practice

·        Online Learning, Equality and Accessibility

·        Web 2.0 and its implication to language learning and teaching

·        Developing language portfolios

.    Cultural communication matters

Σημαντικές ημερομηνίες

10 Οκτωβρίου 2008: Λήξη προθεσμίας υποβολής εργασιών
20 Οκτωβρίου 2008: Ενημέρωση για την αποδοχή των εργασιών

Περισσότερες πληροφορίες:    http://www.icc-languages.eu

Σχoλια »

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση