Άρθρα για Δεκέμβριος, 2018

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πώς φορολογούσαν οι αρχαίοι

Εύποροι και πόρνες, μέτοικοι και σύμμαχοι, όλοι φορολογούνταν στην αρχαία Αθήνα. Τα τεκμήρια στο Επιγραφικό Μουσείο Εάν οι αρχαίοι Αθηναίοι δεν ήταν μάστορες στην επιβολή και την είσπραξη φόρων, σήμερα ίσως να μην υπήρχε ο Παρθενώνας. Υπερβολή; Κι όμως, χάρη στο χαράτσι που πλήρωναν οι άλλες πόλεις κατά την Α’ Αθηναϊκή Συμμαχία -ειδικότερα από το… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια μέρα στο αρχαίο Θέατρο

Δημόδωρος: Μια μέρα στο αρχαίο Θέατρο    

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βίνσεντ βαν Γκογκ
17 Δεκ 2018

Βίνσεντ βαν Γκογκ

Συντάκτης: ΖΗΣΗ ΙΩΑΝΝΑ | Κάτω από: Τέχνη, Υλικό

Ο Βίνσεντ βαν Γκογκ (Vincent Willem van Gogh, προφορά στα ολλανδικά: Βίνσεντ φαν Χοχ) (30 Μαρτίου 1853 – 29 Ιουλίου 1890) ήταν Ολλανδός ζωγράφος. Εν ζωή, το έργο του δεν σημείωσε επιτυχία ούτε ο ίδιος αναγνωρίστηκε ως σημαντικός καλλιτέχνης. Ωστόσο, μετά το θάνατό του, η φήμη του εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και σήμερα αναγνωρίζεται ως ένας… (συνέχεια…)

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ελληνική γλώσσα είναι ξεχωριστή, Γ. Μπαμπινιώτης

Η γλώσσα μας δεν είναι ένα απλό εργαλείο σκέψης. Είναι ο πολιτισμός μας, η ιστορία μας, η ταυτότητα μας. Και πρέπει να ξέρει κανείς γλωσσικά απο που έρχεται και που πηγαίνει. Η γλώσσα μας, η ελληνική γλώσσα δεν είναι απλώς μία από τις 2.700 περίπου γλώσσες που μιλούν σήμερα οι άνθρωποι στη γη. Είναι -κι… (συνέχεια…)