Μουσικοί στοχασμοί και αναστοχασμοί

Σκέψεις για τη μουσική εκπαίδευση και τη μουσική γενικότερα

Thunder

Δεκ 20183

Τα δημοφιλή τραγούδια αρέσουν πολύ στους/στις μαθητές/τριες γυμνασίου και το ισχύον αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών στηρίζει τη διδασκαλία (σύγχρονων) δημοφιλών τραγουδιών.

Αναπόσπαστο τμήμα ενός δημοφιλούς τραγουδιού είναι το επίσημο μουσικό του βίντεο το οποίο  μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ανάλυσης στους/στις μαθητές/τριες.

Η πιο κλασσική μεθοδολογία ανάλυσης μουσικού βίντεο είναι αυτή του Andrew Goodwin

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η ανάλυση του ακόλουθου μουσικού βίντεο:

Πολύ ενδιαφέρον υλικό για την ανάλυση του βίντεο αυτού έχω εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1974 και εργάζομαι στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 1998. Έχω αποφοιτήσει από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχω μεταπτυχιακό δίπλωμα στις επιστήμες της Αγωγής – Μουσική Παιδαγωγική από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας το 2015. Επίσης έχω σπουδάσει πιάνο (δίπλωμα πιάνου-τάξη Μαρίνας Λαμπρινούδη) και ανώτερα θεωρητικά (πτυχίο φούγκας-τάξη Νικηφόρου Νευράκη) στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα. Έχω παρουσιάσει εισηγήσεις σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα έχουν να κάνουν με τη μουσική παιδαγωγική, τις σχολικές γιορτές και τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων