Παρουσίαση προγράμματος e-Twinning

certificate

                       Στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2010 – 2011 συμμετείχαμε στο πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων eTwinning με το έργο: “Can we help develop tourism in our regions?” («Μπορούμε να συμβάλλουμε στην προώθηση του τουρισμού στις περιοχές που ζούμε;») Το έργο μας έθεσε ως στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού στις περιοχές των εταίρων. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 6 σχολεία από 6 χώρες αντίστοιχα: BBS Soltau (Γερμανία), Hotelová akadémia, Bratislava, (Σλοβακία), Γενικό Λύκειο Μαδύτου (Ελλάδα), Aksaray Hotel  Management and Tourism Vocational  High School (Τουρκία), Escola Secundária / 3 Alexandre Herculano (Πορτογαλία) και Istituto Professionale Statale per i Servizi Alberghieri Riceviumento Commerciali e Turistici Elena Cornaro  (Ιταλία).
                   H καινοτομία του προγράμματος έγκειται στο ότι έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να διερευνήσουν το συγκεκριμένο θέμα παίρνοντας οι ίδιοι πρωτοβουλίες σε συνεργασία με συνομηλίκους τους πέρα από τα στενά όρια της τάξης, του σχολείου και της χώρας τους σε ένα περιβάλλον εξ αποστάσεως μάθησης. Στα πλαίσια της διαθεματικής προσέγγισης τα παιδιά  ανέτρέξαν στις γνώσεις τους από διάφορα πεδία, όπως Γεωγραφία,  Ιστορία, Ξένες Γλώσσες, Οικονομικά, Πληροφορική/ΤΠΕ.  Οι μαθητές έκαναν χρήση πλήθους εργαλείων για να κάνουν τη δουλειά τους προσβάσιμη στους συνεργάτες τους στο project: Chat, email, βίντεο διάσκεψη και άλλο λογισμικό (Powerpoint, Word, βίντεο, φωτογραφίες και σχέδια) το οποίο  δημοσίευσαν  στο Διαδίκτυο στον χώρο εργασίας (study space) του προγράμματος.
                    Οι μαθητές από κάθε σχολείο είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις φυσικές ομορφιές και τα πολιτιστικά- ιστορικά αξιοθέατα των περιοχών και τις παραδόσεις τους, να τα παρουσιάσουν στα συνεργαζόμενα σχολεία και να προτείνουν τουριστικά πακέτα και άλλους τρόπους για να αυξηθεί ο τουρισμός στην κάθε περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, αρχικά οι μαθητές παρουσίασαν τον εαυτό τους και τα σχολεία τους. Κατόπιν συνέλλεξαν  πληροφορίες σχετικά με τα τουριστικά αξιοθέατα των περιοχών τους και τα παρουσίασαν στον χώρο εργασίας (study space) του προγράμματος και δημιούργησαν ερωτηματολόγια αξιολόγησης για τους επισκέπτες (μαθητές των άλλων σχολείων). Επίσης δημιούργησαν εικονική ξενάγηση και διερεύνησαν τρόπους ανάπτυξης του τουρισμού προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες.
                 Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του ΓΕΛ Μαδύτου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι: Μπατσιάκας Θανάσης, Πολυμέρου Σοφία, Σίμου Πηνελόπη, Σουλτάνη Αναστασία, Ζούνη Αθανασία, Γιαννόπαπας Κώστας, Ουζούνη Γεωργία, Βογιατζής Απόστολος, Μαυριδόγλου Στέλιος, Παζαρλής Αλέξης, Σαλέπης Μιχάλης, Παπαδάκης Νίκος, Τεκνετζή Ελένη, Φυντανή Έλσα, Φωτειάδου Βαγγελίτσα.