ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Νοέμβριος 28, 2021

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ 22/11 ΕΩΣ 26/11/2021

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 10:07 πμ

Ψυχοκινητική δραστηριότητα με τα γράμματα του αλφαβήτου. Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες των τεσσάρων. Κάθε παιδί έχει ένα γράμμα που αντιστοιχεί στο αρχικό φώνημα μιας λέξης. Όταν στο τραγούδι ακούγεται η λέξη, το παιδί που έχει το γράμμα βρίσκεται σε ετοιμότητα και το σηκώνει ψηλά.

 

FB IMG 1637595182375

Βλέπουμε μαζί με τα παιδιά τις αλλαγές που συμβαίνουν στο ρόδι. Χάνει το κόκκινο χρώμα του και γίνεται πιο μαύρο. Ημερομηνία φωτογράφισης στις 22 Νοεμβρίου. 

 

FB IMG 1637595200076

FB IMG 1637595214582

Στα παιδιά επιδεικνύονται εικόνες με την επίσκεψη στον οδοντογιατρό. Καλούνται να περιγράψουν τις εικόνες. Σε μια επόμενη δραστηριότητα θα δοθούν εικόνες σε μπερδεμένη σειρά( αριθμός εικόνων: 3). Τα παιδιά θα πρέπει να τις ξεμπερδέψουν και να τις τοποθετήσουν στη σωστή σειρά. Τις χρωματίζουν, τις κόβουν και τις κολλάνε.

 

FB IMG 1637595239629 FB IMG 1637595248695

 

Γίνεται επίδειξη εικόνων με γεωργό να σπέρνει σπόρους σιταριού σε ένα φρεσκοσκαμμένο χώμα. Η περίοδος των βροχών είναι ιδανικός καιρός για τη σπορά. Το σιτάρι θέλει ήλιο και βροχή και ένα γεμάτο σε θρεπτικές ουσίες χώμα για να αναπτυχθεί. Μετά από οκτώ μήνες αρχίζουν να γίνονται τα στάχυα. Με τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές, οι γεωργοί παραλαμβάνουν τους πολύτιμους σπόρους. Ο μύλος θα αλέσει και θα μας δώσει το αλεύρι που θα πάρει ο φούρναρης να ζυμώσει και να ψήσει στο φούρνο. Το λαχταριστό ψωμί που όλοι αγαπούν. Στα παιδιά δείχνουμε και στάχυ. Αγκαθωτό που μέσα του έχει τους σπόρους που θα γίνουν αλεύρι.

 

Τα παιδιά ακούνε , τραγουδάνε και κάνουν κινήσεις από το τραγούδι » Ο γεωργός πάει στον αγρό».

 

Τραγούδι » Ο πρίγκιπας Λεμόνης»

 

FB IMG 1637688645319

Σύνθετη δραστηριότητα που απαιτεί τον συνδυασμό σχημάτων και χρωμάτων. Σε ένα πλήθος σχημάτων, τα παιδιά αναγνωρίζουν το τρίγωνο, τον κύκλο, το τετράγωνο και το ορθογώνιο. Για κάθε σχήμα αντιστοιχεί ένα συγκεκριμένο χρώμα. Για τον κύκλο το κίτρινο, για το τρίγωνο το μπλε, για το τετράγωνο το κόκκινο και για το ορθογώνιο το πράσινο. 

 

ΠΑΙΧΝΊΔΙΑ ΕΞΩ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ

Έξω στην αυλή, τα παιδιά αναπτύσσουν πρωτοβουλία και επινοούν τα δικά τους παιχνίδια ή αυτά που βλέπουν στην τηελεόραση . Χαρακτηριστικά, αναφέρουν:

-Πόπι Πλέι Τάουν: Είναι ένα μεγάλο τέρας και το παιδάκι προσπαθεί να ξεφύγει από το τέρας. Ο Χάγκι Γουάκι είναι ένα μεγάλο μπλε τέρας που μπαίνει στον υπόνομο για να κυνηγήσει.

-Σκουτ γκέιμ: Είναι κάποιοι άνθρωποι που φοράνε στολή και έχουν πιάσει άλλους ανθρώπους . Στο πρώτο στάδιο του παιχνιδιού( τα παιδιά αναφέρουν ότι υπάρχουν διάφορα στάδια) υπάρχει κούκλα με κόκκινο,  κίτρινο και πράσινο φως. Αν κινηθούνε κάποιοι, τους πυροβολούνε.

-Σε μια παραλλαγή του πρώτου παιχνιδιού Πόπι Πλέι Τάουν που παίζουν τα παιδιά στην αυλή, μια ψεύτικη κούκλα τρώει τους ανθρώπους και τους καρφώνει με μαχαίρι στο μάτι. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των άλλων παιδιών που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν παίξει τέτοιο παιχνίδι.

– Έξω στην αυλή τα παιδιά παίζουν κυνηγητό

-Άλλα παιδιά παίζουν Φρόουζερ, αλλά φαίνεται ότι δεν υπάρχει ομοφωνία ως προς αυτό.

-Παιχνίδι » Πριγκίπισσες»

– Παιχνίδι » Κρυφτό»

Έχει πολύ μεγάλη σημασία ο αυτοσχεδιασμός και η συνεργασία των παιδιών. Αυτά. χρειάζεται να συμφωνήσουν πάνω στους όρους ενός παιχνιδιού. Ενθαρρύνουμε τέτοιες προσπάθειες που οδηγούν σε έναν καλύτερο συντονισμό της ομάδας.

 

FB IMG 1637688655401 FB IMG 1637688663079 FB IMG 1637688670026

Ήρθε η ώρα να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα παιδιά όλα διαλέγουν τα στολίδια και μέσα από χριστουγεννιάτικες μελωδίες τα τοποθετούν στα κλαδιά του δέντρου. 

 

 

Τα παιδιά ακούνε για τα επαγγέλματα. Μαθαίνουν για τους δικηγόρους, τους αθλητές, τους Παλαιοντολόγους,  τους σκηνοθέτες, τους δασκάλους, τους μουσικούς, τους αρχιτέκτονες. Στην πόλη περιγράφουν εικόνες με νοσοκομείο όπου δουλεύουν γιατροί και νοσηλευτές. Σε έναν πυροσβεστικό σταθμός βλέπουν τους πυροσβέστες με τα πυροσβεστικά οχήματα και σε έναν σταθμό τρένων και λεωφορείων βλέπουν τους επιβάτες που είτε αποβιβάζονται, είτε είναι έτοιμοι προς επιβίβαση. Σε ένα μεγάλο πάρκο με γήπεδο ποδοσφαίρου, παιδική χαρά και κιόσκι για να ξεκουράζεται ο κόσμος, βλέπουμε φύλακα. Στην αγορά βλέπουμε το ιχθυοπωλείο, τον φούρνο, το ζαχαροπλαστείο, το κομμωτήριο, το μανάβικο και το κρεοπωλείο.  Στα παιδιά γίνεται η ερώτηση τι επάγγελμα θα ήθελαν να κάνουν για τα χρόνια που θα μεγαλώσουν και θα χρειαστεί να εργαστούν.

– πέντε παιδιά θέλουν να γίνουν γιατροί

– Ένα παιδί χορεύτρια

-Δυο παιδιά αστροναύτες

– Ένα παιδί σπάιντερμαν, κυνηγός ή εξωγήινος( εδώ γίνεται η απαραίτητη διευκρίνιση ότι ζητούμε επάγγελμα)

– Ένα παιδί αστυνόμος για να πιάνει τους κλέφτες που βγαίνουν από τη φυλακή.

– Ένα παιδί σπάιντερμαν

– Τρία παιδιά δεν έχουν αποφασίσει τι θα τους άρεσε!

 

Brown and White Adventure Photos Animated Social Media Graphic 1

Ο Προκόπης είναι ένας άνθρωπος που είναι διαρκώς απασχολημένος με τις δουλειές του σπιτιού. Καλή η δουλειά, αλλά ο χρόνος για να τα τελειώσει όλα δεν του φτάνει. Για όλες τις δουλειές δεν φτάνει μόνος ένας Προκόπης, αλλά δέκα σαν τον Προκόπη. Τελικά, ο χρόνος και οι βοηθοί δεν είναι ποτέ αρκετά. Ο Προκόπης δουλεύοντας συνέχεια έχει ξεχάσει να ονειρεύεται! 

 

20211125 095222

Συνεχίζουμε τη φωτογράφιση στο ρόδι. Τα παιδιά βλέπουν τις αλλαγές στο διάστημα που το παρατηρούμε. Ημερομηνία φωτογράφισης 25/11/2021.

 

melissa kouta

Οι μέλισσες είναι πολύτιμες για τους ανθρώπους. Στην αυλή βλέπουμε πολλές που είναι ψόφιες ή μισοζαλισμένες. Με ένα κουτάλι με νερό και ζάχαρη προσπαθούμε να τις δώσουμε ενέργεια και να τις συνεφέρουμε. Τα παιδιά παρατηρούν!

με τρία κενά βαγόνια εμπορευμάτων 48629139

Ψυχοκινητική δραστηριότητα για τη βιωματική προσέγγιση των εννοιών της πρόσθεσης και της αφαίρεσης. Τα παιδιά σε τραίνο, στο οποίο προστίθενται ή αφαιρούνται βαγόνια. Χρήση των λέξεων » προσθέτουμε» και » αφαιρούμε». Αριθμοί από 1 έως 10.

Αφήστε μια απάντηση

©2022 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων