ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μάιος 31, 2021

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΊΑ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΑΠΟ 17/5 ΕΩΣ 21/5/2021

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 5:29 μμ

Συνεχίζουμε με επιλεγμένες ιστορίες από την ελληνική μυθολογία. Η ελληνική μυθολογία είναι πλούτος για την καλλιέργεια της φαντασίας των παιδιών. Οι άθλοι του Ηρακλή εντυπωσιάζουν τον οποιονδήποτε θα τους ακούσει. Από μικρή ηλικία ο Ηρακλής έδειξε πόσο ατρόμητος και δυνατός ήταν, πνίγοντας το φίδι. Η Λερναία Ύδρα, η πάλη του με άγρια ζώα και η επικράτησή του μέσα απ’ αυτήν την πάλη, η αναμέτρηση με υπερφυσικά όντα, όπως ο δικέφαλος Κέρβερος του Κάτω Κόσμου, αποτυπώνονται στο μυαλό των παιδιών ως δυνατές παραστατικές εικόνες.

Ο εξαίσιος τεχνίτης Δαίδαλος μαζί με τον γιο του Ίκαρο διασχίζουν τη θάλασσα με κερένια φτερά.»Ούτε ψηλά στον ήλιο, ούτε χαμηλά στο θαλασσινό νερό», είναι η συμβουλή του πατέρα στο γιο. Δυστυχώς, ο ενθουσιώδης Ίκαρος το ξεχνάει και ανεβαίνοντας κοντά στον ήλιο, τα φτερά του λιώνουν και αυτός χάνεται στο πέλαγος. Από τότε, το πέλαγος ονομάζεται Ικάριο και το νησί στο οποίο συνέβη το δυστύχημα Ικαρία.

Ο Θησέας καταφέρνει να νικήσει τον Μινώταυρο μέσα στον λαβύρινθο , με την βοήθεια της Αριάδνης που κρατάει στο χέρι της  την μία άκρη από το κουβάρι με το νήμα.

Τα παιδιά εικονογραφούν τις ιστορίες που ακούν!

 

 

Κάθε ημέρα και για μια εβδομάδα, τα παιδιά ανακοινώνουν στο τέλος της ημέρας αυτό που νιώθουν. Είναι χαρούμενα; Λυπημένα; Τρομαγμένα ή θυμωμένα; Για ό,τι νιώθουν το αιτιολογούν. Δραστηριότητα για την αναγνώριση και την κατανόηση των συναισθημάτων.

 

Φύλλα εργασίας για τα γράμματα Ψ Και Ω που δεν προλάβαμε τον προηγούμενο καιρό ν’ ασχοληθούμε.

 

Τι έχει ο βυθός της θάλασσας; Τα παιδιά βλέπουν εντυπωσιακές φωτογραφίες από όλους τους ζωντανούς οργανισμούς που κατοικούν στο βάθος των θαλασσών. Κοράλλια, Αστερίες, κάβουρας, ο Ιππόκαμπος που εντυπωσιάζει με το σχήμα του που μοιάζει σαν του αλόγου. Υπάρχει μια αθέατη ζωή αρκετά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας κι αυτήν προσπαθούμε να δούμε.

 

Ψυχοκινητικό παιχνίδι με τα σήματα οδικής κυκλοφορίας. Άσκηση ετοιμότητας και ταχύτητας αντίδρασης στις εναλλαγές των οπτικών ερέθισμάτων( αλλαγή πινακίδας που αντιστοιχεί σε διαφορετική κίνηση). Κινήσεις μπροστά, όπισθεν και κυκλικώς.

 

 

 

Το τριγωνικό αισθητήριο, μια ξύλινη και επίπεδη βάση στην οποία είναι στηριγμένες δέκα στήλες.Ένα δομημένο υλικό που βοηθάει τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια των αριθμών μέχρι το δέκα. 

Αφήστε μια απάντηση

©2021 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων