ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μάιος 31, 2021

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΊΑ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ 24/5 ΕΩΣ 28/5/2021

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 5:35 μμ

 

Κάθε ένα παιδί δουλεύει με το τριγωνικό αριθμητήριο. Τοποθετεί τις ξύλινες χρωματιστές σφαίρες με τρόπο που να οδηγεί σε μια αύξουσα σειρά των αριθμών από το ένα μέχρι το δέκα. Μπροστά τους διαθέτουν χαρτί με τα χρώματα που αντιστοιχούν στους αριθμούς 1 έως δέκα και μπορούν να το συμβουλεύονται.

 

Ο Φάνης το φαβορί και ο Σωτήρης το σκουμπρί. Τα δύο ψάρια αντιλαμβάνονται ένα σκουλήκι μέσα στη θάλασσα. Κάθε ένα απ’αυτά το λαχταράει και θέλει να το καταπιεί. Αρχίζουν οι διαξιφισμοί για τη διεκδίκηση της λιχουδιές. Κάθε ένα ψάρι λέει ότι το » μεζεδάκι» του ανήκει. Μαλώνουν και συγκεντρώνουν κοντά τους φίλους και συγγενείς για να ξεκινήσουν τον μεγάλο πόλεμο. Λίγο προτού ξεσπάσει η μεγάλη αιματοχυσία περνάει από κοντά τους ένας γέρος κοκοβιός που αποδεικνύεται σοφός και τους ανοίγει τα μάτια. Το σκουλήκι είναι το δόλωμα ενός ψαρά που βρίσκεται στην επιφάνεια της θάλασσας με μια βάρκα. Ευτυχώς που τα ψάρια ακούνε τις συμβουλές του γέρο-κοκοβιού και αποσύρονται από τη διεκδίκηση. Τελευταία στιγμή αποτρέπεται η γενικευμένη σύρραξη.

 

 

Βλέπουμε αρκετές πινακίδες οδικής κυκλοφορίας και τα παιδιά ασκούνται στην παρατήρησή τους και τη σημασία που έχουν. Μαθαίνουν να » διαβάζουν» τις πινακίδες και με βάση αυτές εκτελούν συγκεκριμένη διαδρομή στον αύλειο χώρο του σχολείου.

 

 

Άσκηση παρατηρητικότητας σε δύο πίνακες ζωγραφικής. Στον πρώτο πίνακα, τα παιδιά βλέπουν τον πίνακα ζωγραφικής του Βαν Γκογκ που έχει πολύ συγκεκριμένα και κατανοητά στοιχεία για το επίπεδο γνώσης των παιδιών. Ο δεύτερος πίνακας του Χουάν Μιρό είναι πιο αφηρημένος και μη αναγνωρίσιμος από τα παιδιά. Αυτός ο πίνακας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν τη φαντασία τους και να «διαβάσουν» τον πίνακα με τον δικό τους τρόπο.

 

Άσκηση για τη διάκριση των αριθμών και των γραμμάτων. Τα παιδιά κυκλώνουν μόνο τους αριθμούς ώστε να καταστεί ευδιάκριτη η διαφοροποίησή τους από τα γράμματα.

Αφήστε μια απάντηση

©2021 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων