ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μάιος 17, 2021

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ 10/5 ΕΩΣ 14/5/2021

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 11:02 μμ

Μετά τις πασχαλινές διακοπές τα παιδιά αφηγούνται τις εμπειρίες τους από αυτά που πέρασαν με την οικογένειά τους. Παιχνίδι με τα αδέρφια και τους φίλους, επισκέψεις στην εκκλησία με τις αναμμένες λαμπάδες, αγορές δώρων, τσούγκρισμα με τα πασχαλινά αυγά, βοήθεια στις δουλειές του σπιτιού. Ακόμη, παιχνίδι στην παιδική χαρά, μικρά ατυχήματα και βόλτα με ποδήλατο.

 

Παλιό τεύχος από την εφημερίδα Καθημερινή. Τα παιδιά βλέπουν μαρμάρινες ανάγλυφες πλάκες και ψηφιδωτά στα οποία απεικονίζεται ο μήνας Μάιος. Συνήθως είναι ένας έφιππος που κρατάει στο χέρι του δρεπάνι. Είναι ένας πρώιμος θεριστής.

 

Τα παιδιά ζωγραφίζουν και κόβουν λουλούδια που θα τα βάλουν στο στεφάνι και πάνω στο κεφάλι τους.

 

 

Δραστηριότητα βιωματική για την κατανόηση των εννοιών πρώτος- μεσαίος-τελευταίος. Επιμένουμε στη χρήση ολοκληρωμένων προτάσεων » αυτός/ αυτή είναι πρώτος/πρώτη, μεσαίος/ μεσαία και τελευταίος/ τελευταία»

 

 

 

 

 

 

Ο κύκλος της ελληνικής μυθολογίας αρχίζει με τον σκανδαλιάρη Ερμή που με καπατσοσύνη καταφέρνει να γίνει κι αυτός ο δωδέκατος Θεός του Ολύμπου. Προστάτης των ταξιδιωτών, των βοσκών και των εμπόρων.

Στην δεύτερη ιστορία από την μυθολογία, τα παιδιά ακούνε για την θεά Δήμητρα και την κόρη της Περσεφόνη που την αρπάζει ο Θεός του Κάτω Κόσμου. Τελικά, ο Ερμής κατεβαίνει στον Κάτω Κόσμο και παραλαμβάνει την Περσεφόνη. Η συμφωνία είναι να παραμένει Άνοιξη, Καλοκαίρι και Φθινόπωρο με την μητέρα της και τον Χειμώνα με τον Άδη.

Στην τρίτη ιστορία μαθαίνουμε για τον Ορφέα που έπαιζε μαγευτική μουσική και είχε χάσει την αγαπημένη του Ευρυδίκη από τσίμπημα φιδιού. Ο Ορφέας αποτυγχάνει να φέρει στον Πάνω Κόσμο την Ευριδίκη.

Μια ακόμη ιστορία αφορά τον Προμηθέα που κλέβει την φωτιά από τους θεούς και τη δίνει στους ανθρώπους.  Ένας αετός του τρώει το συκώτι όλη την ημέρα. Το βράδυ το συκώτι ξαναγίνεται. Είναι η τιμωρία των θεών για την κλοπή της φωτιάς. Ευτυχώς, τον απελευθερώνει ο Ηρακλής. 

 

 

Τα παιδιά ζωγραφίζουν λουλούδια, μέλισσες, χελιδόνια,  πεταλούδες και τα κόβουν για να συνθέσουν το ανοιξιάτικο τοπίο.

 

Τραγούδια «Πετούν τα πεταλούδια».

«Γλυκό καλοκαιράκι».

«Καλοκαίρι μου μυρίζει»

 

Αφήστε μια απάντηση

©2021 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων