ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Απρίλιος 4, 2021

ΤΗΕΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ 29/3 3ΩΣ 2/4/2021

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 11:04 πμ

 

Κάθε τελευταία Κυριακή του μηνός Μαρτίου, οι άνθρωποι δεν ξεχνάνε να αλλάζουν τους δείκτες του ρολογιού. Εκεί όπου ο ωροδείκτης δείχνει τρεις το πρωί, εκεί το αλλάζουν και το πηγαίνουν μια ώρα μπροστά, στις τέσσερις. Είναι η θερινή ώρα που θα έχουμε μέχρι τον μήνα Οκτώβριο.

Παιχνίδι με τις λέξεις. Η ντέντεκτιβ, Ντόροθυ, δεν ψάχνει για κακοποιούς , αλλά για χαμένες λέξεις. Από το τραγούδι της λείπει μια χαμένη λέξη και δεν μπορεί να ολοκληρώσει ποτέ το τραγούδι. Για να μπορέσει να ανακαλύψει την λέξη θα πρέπει να βρει 3 λέξεις που είναι κρυμμένες πίσω από διάφορα αντικείμενα. Βρίσκοντας τα παιδιά τα αντικείμενα, σχηματίζουν από τις αρχικές φωνές τους την λέξη που χρειάζονται. Οι λέξεις ΠΟΥΛΙΑ, ΑΝΘΗ και ΗΛΙΟΣ μας παραπέμπουν στην εποχή της Άνοιξης. Τα παιδιά μαντεύουν την εποχή και την αντιγράφουν. ( Από τη σελίδα της νηπιαγωγού, Χριστίνας Καραπά)

 

 

 

Παιχνίδι Μνήμης με κάρτες συναισθημάτων. Τα παιδιά θα πρέπει να συγκρατούν στην μνήμη τους τις θέσεις με τις κάρτες των συναισθημάτων. Για κάθε πρόσωπο που απεικονίζει ένα συναίσθημα υπάρχει το ταίρι του. Όταν τα παιδιά θα βρουν όλα τα ζευγαράκια θα έχουν ταιριάξει τις κάρτες και θα έχουν κερδίσει(Φωτόδεντρο)

 

 

Θέμα: Άνοιξη. Πελαργοί, χελιδόνια, προβατάκια, κότες σε κοτέτσι που κλωσάνε τα αυγά,  τα βατράχια στη λίμνη, ο λαμπερός ήλιος και οι εργατικές μέλισσες. Ένα τοπίο ανοιξιάτικο που κρύβει πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά. Στις μέλισσες υπάρχουν παιχνίδια με λέξεις. (Ιδέα και σχεδιασμός: Αντιγόνη Κουλετσή)

Στις 2 Απριλίου είναι η παγκόσμια μέρα παιδικού βιβλίου. Σε συνδυασμό με την Πρωταπριλιά, διαβάζουμε στα παιδιά το παραμύθι «Πινόκιο». Ο εξαιρετικός ξυλουργός , Τζεπέτο, φτιάχνει μια ξύλινη κούκλα που η καλή νεράιδα την μεταμορφώνει σε ένα παιδί που ο ξυλουργός το βαφτίζει Πινόκιο. Ο Πινόκιο μέσα στην αφέλεια του παγιδεύεται στα πονηρά σχέδια ενός γάτου και μιας αλεπούς. Αντί να πηγαίνει στο σχολείο και να αποκτά γνώσεις, ο Πινόκιο βρίσκεται να έχει πουληθεί και να είναι φυλακισμένος στο κλουβί ενός τσίρκου . Για καλή του τύχη, έχει κοντά του έναν γρύλλο που κλαίει. Το κλάμα είναι τόσο δυνατό που η καλή νεράιδα το  ακούει και προστρέχει για βοήθεια. Αμέσως απελευθερώνει τον Πινόκιο και ο Πινόκιο με τη σειρά του βοηθάει στην απελευθέρωση του πατέρα του από την κοιλιά μιας τεράστιας φάλαινας! Το ηθικό δίδαγμα από το παραμύθι είναι ότι τα ψέματα μας οδηγούν σε μπελάδες και περιπέτειες που δεν μπορούμε να φανταστούμε.

 

Τα παιδιά εκτελούν τις κινήσεις που υποδεικνύει το γύρισμα του τροχού. Κάνοντας τις κινήσεις, μπορούν σε έναν δεύτερο χρόνο να τις αναπαράγουν και να μαντέψουν τα άλλα παιδιά αυτό που κάνουν. Παιχνίδι Παντομίμα (Ο σχεδιασμός του τροχού από την Μάρθα Τουλουπίδου)

Αφήστε μια απάντηση

©2021 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων