ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ιανουάριος 24, 2021

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18/1 ΕΩΣ 22/1/2021

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 11:12 πμ

Ανανεώνουμε τα παιχνίδια. Λόγω κορονο’ι’ού δεν δίνονται όλα τα παιχνίδια στα παιδιά αλλά τμηματικά. Επιτραπέζια που ευνοούν το παιχνίδι σε ολιγομελείς ομάδες. Σχήματα, αριθμοί και κάρτες.

 

 

Παραμύθι για τις υποδιαιρέσεις του χρόνου! Τα παιδιά ακούνε για τα δευτερόλεπτα, για τα λεπτά, τις ώρες και τις ημέρες. Συσχετίζουν τους διαφορετικούς χρόνους με πράγματα που μπορούν να κάνουν τα ζώα που βρίσκονται εντός του ζωολογικού κήπου. Ακούνε για τους μήνες και τα χρόνια που περιλαμβάνουν δώδεκα μήνες. Όλα τα έμβια όντα στη γη έχουν μια ηλικία που εκφράζεται με έναν αριθμό.

Τρόποι που οι άνθρωποι μετρούσαν τον Χρόνο. Από τις φάσεις του φεγγαριού, στο ηλιακό ρολόι, στο εκκρεμές, την πυξίδα και το ρολόι.

 

 

Η προσπάθεια ενός κοριτσιού να δημιουργήσει το δικό του ημερολόγιο. Αντιδρά στον προγραμματισμένο ημερήσιο χρόνο και διεκδικεί περισσότερη ελευθερία για να ζήσει τον ελεύθερο χρόνο με τον τρόπο που αυτό επιθυμεί. Προσπαθεί, αλλά καταλαβαίνει ότι δύσκολα θα πετύχει το φιλόδοξο σχέδιό της! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Αριθμόδεντρο και το Γραμματόδεντρο. Στο Αριθμόδεντρο τα παιδιά χρωματίζουν μόνο τους αριθμούς. Στο Γραμματόδεντρο αποφεύγουν να χρωματίσουν τους αριθμούς. Άσκηση διάκρισης των αριθμών και γραμμάτων.

 

 

Δραστηριότητα αντιστοίχισης του αρχικού φωνήματος με την σωστή εικόνα.

 

Τα παιδιά ζωγραφίζουν τα μέλη της οικογενείας τους και συμπληρώνουν τον αριθμό στον κύκλο , που αντιστοιχεί στα μέλη της οικογένειας.

 

 

Τα παιδιά ακούνε και τραγουδούν το τραγούδι » Καστανάκια». Στο αρχείο ήχου ακούγεται η ομάδα των παιδιών να το τραγουδάει.

 

 

Παραμύθι » Ο βασιλιάς των αριθμών». Στην αριθμοχώρα οι αριθμοί μαλώνουν για αυτόν που πρέπει να ανακηρύξουν ως βασιλιά. Τα παιδιά ψηφίζουν. Ο αριθμός που λαμβάνει τις περισσότερες ψήφους είναι το 10.

Άσκηση λεπτής κινητικότητας. Τα παιδιά προσπαθούν να κάνουν κόμπο με το σχοινί.

 

 

Τα παιδιά παρακολουθούν βίντεο  σχετικό με την εποχή του Χειμώνα 

 

 

Τα παιδιά ζωγραφίζουν με τέμπερες στο καβαλέτο.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

©2022 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων