ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σεπτέμβριος 20, 2020

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14-18/9

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 5:08 μμ

 

Την προηγούμενη εβδομάδα μας πήρε τηλέφωνο, μαντέψτε ποιός; Για να μην σας κρατώ σε αγωνία, μας τηλεφώνησε ο κορονο’ι’ός και μας ζήτησε να επισκεφτεί το νηπιαγωγείο. Τα παιδιά δεν τρόμαξαν καθόλου. Ο κορονο’ι’ός μου είπε ότι δεν χορταίνει να κάνει καινούριους φίλους.

Ξέραμε όλοι ότι ο κορονο’ι’ός ήταν πολύ μικρός και τον βλέπαμε μόνο με το μικροσκόπιο. Για χάρη μας, είπε, θα μεγάλωνε και θα ερχόταν να γνωρίσει από κοντά τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Το ραντεβού έκλεισε για την επόμενη ημέρα και ο κορονο’ι’ός ήταν συνεπής. Σε ένα παιδί φάνηκε συμπαθητικός και μερικά παιδιά τον μπέρδεψαν με τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη. Τα παιδιά γνώριζαν πώς θα συμπεριφερθούν. Όταν δοκίμασε τη χειραψία. μόνο δυο- τρία παιδιά ξεγελάστηκαν και του έδωσαν το χέρι.Αυτά θα έπλεναν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό ή θα έβαζαν αντισηπτικό. Τα άλλα παιδιά δεν έδωσαν τα χέρια τους.

Εν συνεχεία, ο κορονο’ι’ός προσπάθησε να μπει από το στόμα και τη μύτη. Πάλι δεν τα κατάφερε, επειδή τα παιδιά φορούσαν μάσκα. Ο κορονο’ι’ός απογοητεύτηκε,καθώς δεν θα έκανε καινούριους φίλους. Τα παιδιά του απευθύνθηκαν προσωπικά και του είπαν να πάει να πνιγεί. Άλλα παιδιά σκέφτηκαν να τον πετάξουν στα σκουπίδια και ένα άλλο να τον τα’ί’σουν με πολλή ζάχαρη και να τον χοντρύνουν! Ακούγοντας όλα αυτά, ο κορονο’ι’ός αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον κορονο’ι’ό, όπως τον φαντάζονται.

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
– Αναγνώριση ονομάτων και σωστή χρήση των προσωπικών αντικειμένων(π.χ. οι μαρκαδόροι)

– Σωστή χρήση της τουαλέτας και της υγιεινής των χεριών

– Ομαδικά παιχνίδια( Ο λύκος και τα αρνάκια- Το Μαντηλάκι)

-!Παιχνίδια ανταπόκρισης και ετοιμότητας στα εξωτερικά ερεθίσματα.

– Αφήγηση παραμυθιού » Το Μαγικό Μολύβι»

– Ακρόαση και προσπάθεια εκμάθησης τραγουδιών » Χαρωπά τα δυο μου χέρια» και » Ποντικάκι»

– Επίδειξη ημερολογιακού πίνακα και ανάλυση των επιμέρους στοιχείων( Εποχές, Μήνες, Ημέρες, Ημερομηνίες, Έτος και καιρικές μεταβολές)

Αφήστε μια απάντηση

©2021 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων