ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αύγουστος 30, 2017

ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΤ 2

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 11:03 πμ

20170830_075920 20170830_075731 20170830_075726

Η αράχνη πλέκει με αριστοτεχνικό τρόπο το δίχτυ της και προσδοκά να παγιδεύσει τα μικρά έντομα! Η αράχνη στήνει την παγίδα της και περιμένει υπομονετικά! Τι συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση που το δίχτυ της παγιδεύει ένα μπαλόνι; Τότε, η αράχνη περιεργάζεται το ιπτάμενο αντικείμενο , πατάει πάνω στην άγνωστη επιφάνειά του και προσπαθεί να το αποκολλήσει! Τα καταφέρνει, αλλά μαζί με το μπαλόνι φεύγει και η ίδια!

Ανεβασμένη σ’ ένα μπαλόνι που πετάει, η αράχνη ανακαλύπτει έναν καινούριο κόσμο! Βλέπει τα πράγματα μ’ έναν τρόπο που δεν θα ξαναέβλεπε ποτέ! Οι ονειρικές της διαδρομές δεν γίνονται χωρίς φόβο και έκπληξη για το πρωτόγνωρο! Πετώντας, διασταυρώνεται με μια άλλη αράχνη που ζει μια παρόμοια εμπειρία! Το μπαλόνι της άλλης αράχνης ακουμπάει σε ένα κοφτερό κλαδί και σκάει! Όλο αυτό λειτουργεί ως αφύπνιση για την άλλη αράχνη που αποφεύγει την επαφή με την αιχμηρή επιφάνεια ενός βράχου και αποτρέπει το σκάσιμο του μπαλονιού!

Το ταξίδι και η περιπλάνηση συνεχίζεται! Η αράχνη περνάει πάνω από λιβάδια, δασικές εκτάσεις και ποτάμια! Μια αράχνη καταδικασμένη στην ακινησία του ιστού της δεν θα μπορούσε να ζήσει αυτόν τον απίστευτο πλούτο εμπειριών! Στην διαδρομή, το μπαλόνι σκαλώνει σε έναν άλλο ιστό αράχνης! Το μπαλόνι, τώρα, έχει πάνω του δυο αράχνες! Το ταξίδι συνεχίζεται και η συντροφιά μεγαλώνει…

Αφήστε μια απάντηση

©2021 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων