ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αύγουστος 15, 2017

ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΤ2

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 9:55 πμ

 

20170815_085828

Όλα συμβαίνουν ένα κυριακάτικο πρωινό. Ο πατέρας του μικρού Νικόλα κάθεται αναπαυτικά στην πολυθρόνα και σχεδιάζει να μην κάνει τίποτα. Να μην κάνει τίποτα, είναι ένας λόγος! Η μητέρα της οικογένειας του υπενθυμίζει ότι το πρόγραμμα έχει βάψιμο της κουζίνας! Ο πατέρας το είχε υποσχεθεί πριν καιρό, και ήρθε η ώρα για να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του! Ωστόσο, είναι τελείως απρόθυμος να το κάνει και ψάχνει προφάσεις για να μην ξεκινήσει την εργασία του ! Η γυναίκα του είναι αυστηρή και αποκλείει κάθε περίπτωση για να αναβληθεί η εργασία. Σύμμαχό της έχει και τον γιο της Νικόλα που, πέρα από την προθυμία να βοηθήσει, επινοεί και λύσεις σε συγκεκριμένα πρακτικά ζητήματα. Για παράδειγμα, η χαλασμένη σκάλα θα πρέπει να αντικατασταθεί από μια άλλη. Ο Νικόλας βρίσκει τη λύση, καταφεύγοντας στον γείτονα. Ο ανταγωνιστικός και εριστικός γείτονας θα φέρει τη σκάλα, αλλά θα μαλώσει με τον μπαμπά του Νικόλα για ασήμαντη αφορμή! Κατά τη διένεξη, οι δυο γονείς πασαλείβουν ο ένας τον άλλον με χρώματα! Οι δυο γονείς αποτελούν ένα κακό πρότυπο μίμησης για τον Νικόλα! Ο γείτονας αποχωρεί με τη σκάλα και ο πατέρας του Νικόλα ευελπιστεί ότι θα συνεχίσει την κυριακάτικη ξεκούρασή του! Ωστόσο, η γυναίκα είναι πεισματάρα και αποφασισμένη! Οι δυο γονείς μπαίνουν στο αμάξι για να βρουν μια σκάλα που είναι απαραίτητη για το βάψιμο της κουζίνας.

Ο μικρός Νικόλας περιμένει τους γονείς του να επιστρέψουν. Στο μεταξύ, δέχεται την επίσκεψη των φίλων που τον προσκαλούν για παιχνίδι. Αρνείται την πρόσκληση, εξηγώντας την εργασία που έχει αναλάβει! Οι φίλοι του προθυμοποιούνται να τον βοηθήσουν! Αναλαμβάνουν όλοι δράση και με αδέξιες κινήσεις και επιπολαιότητα λερώνουν περισσότερο τους τοίχους! Ο μικρός Νικόλας που ήθελε να κάνει μια ευχάριστη έκπληξη στους γονείς του, νιώθει μεγάλη απογοήτευση!

Επιστρέφοντας οι γονείς, ο πατέρας έρχεται αντιμέτωπος με τ’ όλο θέαμα και ζητάει την τιμωρία του Νικόλα και των φίλων του!! Αντιθέτως, η γυναίκα του δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση για τις πράξεις των παιδιών! Εξάλλου, την επιδιόρθωση των ζημιών θα την αναλάβει ο πατέρας που «πιάνουν τα χέρια του»…

 

Αφήστε μια απάντηση

©2022 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων