ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αύγουστος 13, 2017

ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΤ 2

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 6:26 μμ

20170813_072724Το είδος καθορίζει το χρονοδιάγραμμα της δράσης! Ένα σμήνος μελισσών, εξέρχεται από την κυψέλη με συντεταγμένο τρόπο και κατευθυνόμενο ομαδικώς προς  τα λουλούδια της εξοχής.

Μια μέλισσα δεν ακολουθεί τους ομαδικούς ρυθμούς λόγω της ανάγκης της να κοιμάται λίγο παραπάνω. Δεν αρνείται την εργασία της, αλλά την προσαρμογή στο ωράριο της ομάδας. Βγαίνοντας καθυστερημένα από την κυψέλη, έχει χάσει κάθε επαφή με το σμήνος των υπόλοιπων μελισσών. Αυτό δεν την πτοεί. Ακολουθεί την δική της διαδρομή. Το ένστικτο την καθοδηγεί σε μια κατοικημένη περιοχή. Ελισσόμενο μέσα από διάφορα κτήρια, βρίσκει να τρυγήσει το νέκταρ από τα λουλούδια ενός κήπου και ξεδιψάει από το νερό ενός συντριβανιού!

Η υπόλοιπη ομάδα των μελισσών φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο παραγωγική! Έχει βρεθεί στο λάθος μέρος και στην λάθος ώρα! Η αυτόνομη μέλισσα επιστρέφει θριαμβευτικά στην κυψέλη και είναι γεμάτη χυμούς! Μια μέλισσα που ξέρει να προσανατολίζεται, που εμπιστεύεται το προσωπικό της ένστικτο και τους ατομικούς της ρυθμούς, πετυχαίνει εκεί όπου η ομάδα αποτυγχάνει παταγωδώς…

Αφήστε μια απάντηση

©2021 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων