ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ιούλιος 31, 2017

ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΤ2

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 1:55 μμ


20545595_10213244281202102_4197780141594060881_o

Η Χάιντι βλέπει τον παππού της αρκετά προβληματισμένο και θυμωμένο. Μόλις έχει δεχτεί την επίσκεψη κάποιου κυρίου που του προσκομίζει την σύμβαση με την οποία είχε αναλάβει την κατασκευή μιας γέφυρας! Σε περίπτωση αθέτησης των όρων της σύμβασης, ο παππούς θα πρέπει να καταβάλλει το προβλεπόμενο πρόστιμο συν τις προσαυξήσεις από τους τόκους!

Ο παππούς βιώνει ένα μεγάλο διχασμό.Αν δεν ολοκλήρωσε την κατασκευή της γέφυρας, αυτό οφείλεται στον θάνατο του γιου του κατά την διάρκεια των εργασιών! Αυτή η απώλεια στοιχειώνει τη ζωή του και παγώνει τον χρόνο. Το «τελεσίγραφο» για την παράδοση του εργου τον φέρνει αντιμέτωπο με την δυσβάσταχτη απώλεια. Στον ύπνο του βλέπει εφιάλτες ! Οι ενοχές για τις δικές του πιθανές ευθύνες σαρώνουν τον ψυχισμό του. Την ώρα της κατασκευής της γέφυρας , έχει ψευδαισθήσεις ότι αντικρίζει τον πεθαμένο γιο του! Το ανομολόγητο πένθος, για χρόνια τυλιγμένο στην σιωπή και την απώθηση, πρέπει να ανασυρθεί στην επιφάνεια της συνείδησης! Αυτό συμβαίνει μ’έναν επώδυνο τρόπο!

Στο τέλος αυτής της οδυνηρής διαδικασίας, ο γιος μεταμορφώνεται σε Χάιντι! Το πένθος βρήκε διέξοδο και ο παππούς ανοίγει τα χέρια του για να αγκαλιάσει την εγγονή του! Εξαιρετικό! Σήμερα, στην παιδική ζώνη της ΕΡΤ2.

Αφήστε μια απάντηση

©2022 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων