ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ιούλιος 29, 2017

ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ2

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 1:06 μμ

 

 

 

 

 

20170729_102834 20170729_103114

Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων, τα μυρμήγκια φημίζονται για την κοπιώδη εργασία τους και την πρόνοια να συγκεντρώνουν τρόφιμα που θα τα καταναλώσουν μέσα στην βαρυχειμωνιά! Το επεισόδιο στην παιδική ζώνη της ΕΡΤ2 προσπαθεί να ανατρέψει τα κυρίαρχα στερεότυπα. Τα μυρμήγκια μπορεί να εργάζονται σκληρά, ωστόσο αυτό δεν το κάνουν μόνο για λόγους αυτοσυντήρησης.Ένα μεγάλο κουτί που περιέχει μικρά και ομοιόμορφα κομμάτια γλυκού, είναι εκτεθειμένο σ’ ένα τραπέζι. Τα μυρμήγκια το εντοπίζουν και αμέσως κοιτάζουν να το μεταφέρουν.

Η μετακίνηση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση! Η ομάδα χρειάζεται να είναι πειθαρχημένη και να υπακούει στις υποδείξεις και στις προσταγές του μυρμηγκιού που έχει αναλάβει να την καθοδηγήσει.

Τα μυρμήγκια διασχίζουν κάθετα τον δρόμο που έχει συχνή κυκλοφορία απ’ αμάξια!. Γλυτώνουν στο παραπέντε να τσαλαπατηθούν, από τα αυτοκίνητα που αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες! Ωστόσο, ξεπερνούν όλα τα εμπόδια και μεταφέρουν με επιτυχία τα κομμάτια του γλυκού! Αυτά, δεν τα αποθηκεύουν στην φωλιά αλλά τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν μεγάλες κατασκευές σε σχήμα πυραμίδων. Ποιός λέει ότι τα πειθαρχημένα και προνοητικά μυρμήγκια δεν υποφέρουν από ματαιοδοξία;

Αφήστε μια απάντηση

©2022 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων