ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μάιος 7, 2016

Η ΦΡΑΝΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΚΥΛΩΝ

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 12:32 μμ

20160507_094635

Στο εργαστήριο του τσαγκάρη παππού, η μικρή Φράνι βοηθάει στις επιδιορθώσεις των παπουτσιών που φέρνουν οι πελάτες. Ο παππούς είναι αρκετά ευχαριστημένος με την βοήθεια που του παρέχει η εγγονή του. Η δομή της παιδικής σειράς στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ2 είναι η ίδια. Τα παπούτσια ενός πελάτη είναι το «όχημα» για να μεταφερθεί η Φράνι σε έναν άλλο τόπο και χρόνο. Στην εκπομπή που έβλεπα σήμερα, η Φράνι μεταφέρεται σε έναν χώρο όπου πραγματοποιείται διαγωνισμός σκύλων. Διάφορες ράτσες σκυλιών διαγωνίζονται στην επίδειξη των ικανοτήτων τους.Εκεί, η Φράνι γνωρίζει μια κοντόσωμη και μακρουλή σκυλίτσα, την Νταίζη. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Τα άλλα σκυλιά πηδούν με επιδεξιότητα τα εμπόδια και κάνουν διάφορα κόλπα. Η Νταίζη δείχνει να μην τα καταφέρνει! Περίλυπη, αναζητάει παρηγοριά στην καινούρια της φίλη. Η Φράνι κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να την παρηγορήσει. Στο μεταξύ, ο κύριος που θα κάνει την απονομή των βραβείων έχει ένα πρόβλημα. Τα βραβεία έχουν εξαφανιστεί και κανείς δεν ξέρει πού βρίσκονται! Η Νταίζη βρίσκει την ευκαιρία να αποδείξει τις ικανότητές της. Αρχίζει να ψάχνει• με την οξυμμένη όσφρησή της καταφέρνει να ανακαλύψει τα βραβεία κάτω από την εξέδρα.Η Νταίζη είναι πολύ χαρούμενη και λαμβάνει το βραβείο του καλύτερου λαγωνικού.

Η Φράνι, χαρούμενη για την ευτυχή κατάληξη, μπορεί να επιστρέψει στον δικό της χρόνο και χώρο.Το αναμνηστικό της από αυτό το υπέροχο ταξίδι είναι μια ετικέτα που είχε η φίλη της η Νταίζη στο κολάρο της. Το αναμνηστικό τοποθετείται στο κουτί των θησαυρών. Η Φράνι δηλώνει ανυπόμονη για το επόμενο ταξίδι!

Επεκτείνοντας τους συλλογισμούς, σκεφτείτε πόσοι μαθητές και μαθήτριες στιγματίζονται ως ανεπαρκείς από ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αδυνατεί να αξιολογήσει τις ειδικές ικανότητες των παιδιών, εντοπίζοντας τους τομείς στους οποίους αυτά τα παιδιά θα αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους!

Αφήστε μια απάντηση

©2020 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων