ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεκέμβριος 24, 2015

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΡΤ 2

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 12:33 μμ

20151224_081553

20151224_081556

Από τις εφτά μέχρι τις εννιά το πρωί η ΕΡΤ2 αναλαμβάνει να ψυχαγωγήσει τα μικρά παιδιά με εκπομπές που περιλαμβάνονται στην χαρούμενη παιδική ζώνη. Σήμερα , είδα δυο ολιγόλεπτες ιστορίες με πρωταγωνίστρια την μικρή Φράνι. Ένα μεγάλο και δυασανάλογο με το υπόλοιπο σώμα πρόσωπο , δυο μεγάλα γαλάζια μάτια που λαχταρούν να ανακαλύψουν τον κόσμο και η Φράνι κερδίζει τη συμπάθεια αμέσως! Η δομή των ιστοριών είναι η ίδια και επαναλαμβάνεται σε κάθε επεισόδιο. Η Φράνι δουλεύει στον τσαγκάρη παππού της. Τα παπούτσια που φέρνουν οι πελάτες, αποτελούν το μαγικό αντικείμενο με το οποίο το κορίτσι θα ταξιδέψει σε άλλους κόσμους και θα γνωρίσει άλλους ανθρώπους. Φορώντας τα παπούτσια, η Φράνι στροβιλίζεται και εισχωρεί μέσα σε μια τεράστια βιβλιοθήκη. Εκεί, γνωρίζει το ποντίκι με το όνομα Ερρίκο και την γάτα με το όνομα Σαρλί. Η Φράνι θα καταλάβει την προαιώνια έχθρα των δυο πλασμάτων και θα κοιτάξει να τα συμφιλιώσει. Η αγάπη του ποντικιού και του γάτου για την ανάγνωση των βιβλίων και τις αφηγήσεις, είναι το κοινό ενδιαφέρον που κάνει τα δυο ζωάκια να γίνουν φίλοι καλοί. Η Φράνι νιώθει περήφανη που πετυχαίνει τον στόχο της. Κάθε φορά που αποχωρεί από τον παράξενο και μαγικό τόπο, παραλαμβάνει για ενθύμιο ένα αντικείμενο.Από την βιβλιοθήκη, παίρνει έναν σελιδοδείκτη που τον αποθηκεύει στο «θησαυροφυλάκιο » των αναμνήσεων.

 

20151224_080529

Στην δεύτερη ιστορία που παρακολούθησα, η Φράνι μεταφέρεται σε ένα πανηγύρι και βλέπει από κοντά τις προσπάθειες που κάνει ένας γελωτοποιός για να γελάσει ο κόσμος.Η Φράνι συμπάσχει μαζί του και αναζητά τρόπους για να τον βοηθήσει. Του προτείνει να παριστάνει την μαϊμού να γίνει ζογκλέρ ή να περπατάει με ξυλοπόδαρα.Όλες οι απόπειρες για να προσφέρει ο γελωτοποιός γέλιο πέφτουν στο κενό και τον αποκαρδιώνουν. Οι κινήσεις του είναι αδέξιες μέχρι που διαπιστώνει ότι η κούκλα που διαθέτει στα χέρια του είναι το καλύτερο «εργαλείο» για να διασκεδάζει τον κόσμο. Η Φράνι είναι η πρώτη που αρχίζει να γελάει με την χρήση της κούκλας• τον ενθαρρύνει να συνεχίσει. Η Φράνι νιώθει να έχει ολοκληρώσει την αποστολή της και αποχωρεί περιχαρής και έχοντας τα κουδουνάκια ως ενθύμιο που θα τακτοποιήσει στο δικό της θησαυροφυλάκιο.

 

20151224_082029

Μικρές ιστορίες-αν παρατήρησα καλά, καναδικής παραγωγής-που δεν κουράζουν τα παιδιά και δίνουν ξεκάθαρα μηνύματα στα παιδιά που θα τις παρακολουθήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

©2021 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων