ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μάιος 26, 2015

ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ;

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 3:42 μμ

Μιλούσα με μια φοιτήτρια και όλως τυχαίως αναφερθήκαμε σε έναν καθηγητή πανεπιστημίου που γνωρίζουμε και οι δυο.Η αξιολογική μας κρίση υπήρξε εκ διαμέτρου αντίθετη. Εγώ υποστήριξα ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής αποτελεί όαση μέσα στο ξερό και ανθυγιεινό περιβάλλον της ακαδημαϊκής κοινότητας και η κοπέλα εστίασε την κριτική της στην έλλειψη γνώσεων του καθηγητή πάνω στη χρήση των υπολογιστών.Η φοιτήτρια μιλούσε για παλαιομοδίτικα βιβλία και συγγράμματα και μου έδινε την εντύπωση ότι αυτό που την ενοχλούσε περισσότερο ήταν το ασύμβατο της εικόνας του καθηγητή με τα δικά της στερεότυπα.

Φυσικά, θα ανέμενε κανείς από τους νέους ανθρώπους να έχουν θράσος, να αμφισβητούν το αξιακό σύστημα των μεγαλυτέρων σε ηλικία και να διεκδικούν το αλάθητο στα ένστκτα και τις ιδέες τους. Ταυτόχρονα όμως, να στέκονται με σεβασμό και να προσπαθούν να κατανοήσουν αυτό που δεν είναι σύγχρονο και δεν μοιάζει στην εποχή τους.

Πρέπει να το παραδεχθούμε: ο διαχωρισμός ανάμεσα στην νεότητα και τα γηρατειά είναι τεχνητός. Υπάρχουν νέοι που είναι φορείς συντηρητικών και μπαγιάτικων αντιλήψεων και ηλικιωμένοι που οι ιδέες και οι στάσεις τους λαμποκοπούν από φρεσκάδα. Σου υπενθυμίζω κοπέλα μου ότι σχετικά πρόσφατα αρχίσαμε να συζητάμε για την επίδραση των ιδεών του Τζον Ντιούι πάνω στην επιστήμη της Παιδαγωγικής.Σαν δεν ντρεπόμαστε, λέω εγώ, που ξαραχνιάζουμε τέτοιες παλιές και φθαρμένες ιδέες!!

Αφήστε μια απάντηση

©2020 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων