ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μάιος 12, 2015

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 11:11 μμ

Προϋπόθεση της ελευθερίας είναι η πειθαρχία και προϋπόθεση της πειθαρχίας είναι η ελευθερία. Υπήρξα και συνεχίζω να είμαι, καχύποπτος προς όλους αυτούς  που θεωρούν τους εαυτούς τους προοδευτικούς επειδή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση μιας ελευθερίας χωρίς όρια και αυτοπειθαρχία. Αντιθέτως, οι άνθρωποι που δεν βλέπουν ξεκομμένες και αυθύπαρκτες τις έννοιες της ελευθερίας και της πειθαρχίας θεωρούνται οπισθοδρομικοί που εμποδίζουν την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας ενός ανθρώπου.

Αντιλήψεις που δεν συνταιριάζουν τις δυο προαναφερόμενες έννοιες προκαλούν σύγχυση και στο χώρο του σχολείου.,Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσλαμβάνουν με τελείως στρεβλό τρόπο την ελευθερία. Χρέος της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι να πείθει επιτυχώς ότι η ελευθερία υπάρχει για να εκπαιδευτεί ο μαθητής-μαθήτρια στην αυτοπειθαρχία. Ο βαθμός ελευθερίας αυξάνεται όσο το άτομο δείχνει υπευθυνότητα στη διαχείριση της ελευθερίας

Ελευθερία από την οποία απουσιάζει η πειθαρχία είναι κάτι το τρομακτικό.Ενδεχομένως έτσι, να  εξηγείται και η άτακτη υποχώρηση των ανθρώπων μπροστά στον τρόμο που τους προκαλεί  η Ελευθερία! 

Αφήστε μια απάντηση

©2020 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων