ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Οκτώβριος 25, 2014

ΕΤΟΣ ΑΜΝΗΣΙΑΣ

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 8:33 μμ

Μακελειό σε σχολείο του Σηάτλ.Έτσι παρουσιάζεται η είδηση σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων. Ένας 15χρονος μπουκάρει στο εστιατόριο του σχολείου και σκοτώνει μια κοπέλα και τραυματίζει άλλους τέσσερις. Φημολογείται ότι η δύστυχη κοπέλα ήταν αυτή με την οποία διατηρούσε σχέση ο θύτης.Πρέπει να είχαν διακόψει. Μέσα από το ρεπορτάζ μαθαίνουμε ότι οι διάλογοι για ένα τόσο προσωπικό ζήτημα αναπαράγονταν μέσα από το Twitter. Είναι πολύ πιθανόν, η δημοσιοποίηση των λεπτομερειών από τέτοιες συζητήσεις να επηρέασαν τον έφηβο και να τον έκαναν αποφασισμένο να διαπράξει την δολοφονία και να αυτοκτονήσει.

Βλέπω σε μια φωτογραφία τον δεκαπεντάχρονο να κρατάει ένα όπλο και ,μάλλον, να νιώθει ένας παντοδύναμος ήρωας που διψάει να πρωταγωνιστεί και να σκηνοθετεί τα δικά του σενάρια τρόμου. Το οικογενειακό περιβάλλον φαίνεται να μην τον αποτρέπει στην εξοικείωση με τα όπλα.Το φονικό όπλο το κατείχε νόμιμα ο πατέρας του (τι λες τώρααα!!!)

Για μια ακόμη φορά, οι μαθητές και οι μαθήτριες του λυκείου εμφανίζονται σοκαρισμένοι και σοκαρισμένες μπροστά στις κάμερες της τηλεόρασης. Τι να το κάνεις ;Οι Αμερικανοί που είθισται να γιορτάζουν και να θυμούνται κάθε μέρα και κάτι, ίσως, θα έπρεπε να ανακηρύξουν και να αφιερώσουν ένα ολόκληρο έτος ως έτος αμνησίας.

Αφήστε μια απάντηση

©2021 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων