ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σεπτέμβριος 27, 2014

EKΘΕΣΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 7:27 μμ

festi 1

 

festi

 

Μερικά παιδάκια κολλάνε κουμπιά και υφάσματα σε χαρτονάκια. Κάπου αλλού, κολλάνε συνδετήρες. Σε ένα άλλο τραπέζι με την καθοδήγηση εθελοντριών, τα παιδιά κόβουν και δίνουν περίεργα σχήματα σε μεγάλες χαρτόκουτες. Το διήμερο 27 και 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται το εκθεσιακό φεστιβάλ για τις τέχνες και το παιδί, στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Σαρανταπέντε φορείς και ομάδες της πόλης , μουσεία, θεατρικές ομάδες και δημιουργικοί χώροι δηλώνουν την παρουσία τους μέσα από αφηγήσεις παραμυθιών ,θεατρικά δρώμενα, κουκλοθέατρο και καλλιτεχνικά εργαστήρια.Η φίλη Γεωργία Λάττα αφηγείται το καινούριο της παραμύθι με την βοήθεια του Γιάννη Θεοδώρου, που χειρίζεται τις κούκλες που βλέπετε στην φωτογραφία.Ο υπερδραστήριος νηπιαγωγός, Γιάννης Θεοδώρου, ενημερώνει τον κόσμο που προσέρχεται για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και, δικαίως, λαμβάνει τα συγχαρητήρια για την προσφορά του στην οργάνωση του φεστιβάλ.

Στα μικρά περίπτερα βλέπω την παρουσία των Μουσείων της πόλης. Σκέφτομαι πως αν τα νηπιαγωγεία είχαν την ευχέρεια στη μετακίνηση των νηπίων, τα Μουσεία της πόλης θα πλημμύριζαν από παιδικές φωνές. Τα Μουσεία περιλαμβάνουν στην λειτουργία τους παιδαγωγικά προγράμματα που βοηθούν πολύ στην εκπαιδευτική διαδικασία.Επίσης, βλέπω θεατρικές ομάδες που προάγουν την θεατρική παιδεία είτε στα σχολεία είτε στους δικούς τους χώρους.

Επισκεπτόμενοι τον χώρο, θα δείτε να κυκλοφορεί και ένα μικρό ρομποτάκι από το εργαστήριο Ρομποτικής και Τεχνολογίας. Στο ενημερωτικό έντυπο διαβάζω ότι «ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων σχεδιάζει εκπαιδευτικές δραστηριότητες βασισμένες στο μοντέλο βιωματικής μάθησης του Δρ. S.Papert, όπου η γνώση χτίζεται δημιουργικά μέσα από την φυσική περιέργεια του καθενός μας και την προσωπική ανάγκη για μάθηση».Το ενημερωτικό γράφει και άλλα που δεν θα τα σχολιάσω προς το παρόν.

Για αυτό το διήμερο, από τις ένδεκα μέχρι τις εννιά το βράδυ.

 

Αφήστε μια απάντηση

©2020 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων