ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεκέμβριος 26, 2013

ΟΙ ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Κάτω από: Γενικά —— ξενίδης ιωάννης @ 6:34 μμ

Στις 31 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, δημοσιεύτηκε ένα μικρό άρθρο της Αννας Στεργίου στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Μέσα από αυτό το άρθρο πληροφορήκαμε για τις επικίνδυνες ουσίες κοχελίνη, καρμινικό οξύ και κορμίνες που ανιχνεύτηκαν  μέσα σε αλλαντικά. Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή Χημείας των Τροφίμων, Παναγιώτη Χριστοδουλάκη, οι παραπάνω ουσίες μπορούν  να προκαλέσουν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, αναφυλαξία, υπερκινητικότητα  μέχρι και διάτρηση του λεπτού εντερικού στρώματος που υπάρχει στα στομάχια των μικρών παιδιών. Αυτές οι ουσίες είναι χρωστικές και χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα, ποτά και καλλυντικά για να δίνουν ένα πιο ελκυστικό χρώμα σε αυτά τα προϊόντα. Καταλήγω: Μήπως στους παράγοντες που οδηγούν τα παιδιά σε αυτή την ασταμάτητη κίνηση θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τη διατροφή τους; Το μόνο σίγουρο, βέβαια, είναι ότι η υπερκινητικότητα δε είναι πρόβλημα με μία και μοναδική αιτία.

Αφήστε μια απάντηση

©2020 ΞΕΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων