«Τα ζώα που ζουν κοντά μας» μέσα από μια διαθεματική προσέγγιση!

0

Συγγραφέας: ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΤΣΙΟΥΜΠΕΡΗ | Κατηγορία Ε2 | , στις 09-11-2011

Αγαπημένα μου παιδιά σε συνεργασία με τη δασκάλα σας θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε “Τα ζώα που ζουν κοντά μας” διαθεματικά. Δηλαδή θα μελετήσουμε “Τα ζώα που ζουν κοντά μας”  από διάφορες οπτικές γωνίες.  Με άλλα λόγια θα εξετάσετε το θέμα μέσα από τα μαθήματα της Γλώσσας, της Γεωγραφίας, των Μαθηματικών, της Ιστορίας, της Κοινωνικής Αγωγής και της Φυσικής.

Αφού η δασκάλα της τάξης σας οργανώσει σε ομάδες θα αναλάβετε μία θεματική προσέγγιση. Παρακάτω ακολουθούν οι άξονες στους οποίους θα εστιάσετε το ενδιαφέρον σας. Ειδικότερα:

Γλώσσα

Κείμενα, ποιήματα, παροιμίες, παραμύθια, μύθους, παραδόσεις που αναφέρονται σε ζώα, άρθρα από εφημερίδες και περιοδικά για αδέσποτα/κακοποιημένα ζώα.  (Word)

Γεωγραφία

Οικόσιτα ζώα της χώρας μας και άλλων χωρών (λάμα, τάρανδος, καμήλες κ.α.). Περιοχές της χώρας μας με κτηνοτροφικές μονάδες ανάλογα με το γεωμορφολογικό περιβάλλον των περιοχών. (Word)

Μαθηματικά

Στοιχεία για ετήσια παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων της χώρας μας. Στατιστικοί πίνακες. (Excel)

Ιστορία

Εξημέρωση ζώων από τον άνθρωπο. Πόσο βοήθησαν στην εξέλιξη του ανθρώπου (καλλιέργειες, μεταφορές, εμπόριο, πολεμικές τακτικές, επικοινωνία). Ζώα από ιστορικά γεγονότα: ‘Αργος, Κέρβερος, Βουκεφάλας  (Word)

Κοινωνική αγωγή

Δικαιώματα ζώων και σχετική νομοθεσία Ελλάδος και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φιλοζωικές ορανώσεις. (Word)

Φυσική

Τροφικές αλυσίδες, οικοσύστηματα αγροκτήματος, παραδοσιακή-σύγχρονη κτηνοτροφία, σύγχρονα προβλήματα οικόσιτων (ασθένειες από γενετικά τροποποιημένες τροφές, επιδημίες, αδέσποτα, αποξένωση από το φυσικό περιβάλλον, ανθρώπινες παρεμβάσεις στα οικοσυστήματα οικοσύστημα. (word)

Τις πληροφορίες σας θα τις συγκεντρώσετε σε ένα αρχείο word (ή Excel ανάλογα το θέμα)  όπου στο τέλος θα αναφέρετε τις πηγές σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση