Τι είναι το eTwinning
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013, 12:21 πμ
Κάτω από: Γενικά  |  Αφήστε ένα σχόλιο

Το eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης.

eT_logo

Προσφέρει μία πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, βιβλιοθηκάριους, κ.λ.π.) που εργάζεται σε σχολείο, σε μία από τις Eυρωπαϊκές χώρες, που λαμβάνουν μέρος, για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης.

 

Η δράση eTwinning προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες, προκειμένου να διευκολύνουν τα σχολεία να διαμορφώσουν βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες συνεργασίες σε οποιοδήποτε μάθημα.

 

Η Δικτυακή Πύλη του eTwinning (www.etwinning.net) είναι το βασικό σημείο συνάντησης και χώρος εργασίας της δράσης. Στη Δικτυακή Πύλη του eTwinning, που διατίθεται σε 25 γλώσσες, συμμετέχουν περίπου 170.000 μεμονωμένα μέλη και περισσότερα από 5.324 έργα* μεταξύ δύο ή περισσότερων σχολείων από ολόκληρη την Ευρώπη. Η Δικτυακή Πύλη παρέχει online εργαλεία στους καθηγητές για να βρουν συνεργάτες, να δημιουργήσουν έργα, να μοιραστούν ιδέες, να ανταλλάξουν σωστές πρακτικές και να ξεκινήσουν μία άμεση συνεργασία χρησιμοποιώντας διάφορα προσαρμοσμένα εργαλεία που διατίθενται στην πλατφόρμα του eTwinning.

 

Ξεκινώντας το 2005 ως η κύρια δράση του eLearning Programme της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το eTwinning έχει ενσωματωθεί σταθερά στο Πρόγραμμα της Δια Βίου Μάθησης από το 2007. Η Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης λειτουργεί υπό το European Schoolnet, μία διεθνή συνεργασία 33 Ευρωπαϊκών Υπουργείων Παιδείας, το οποίο αναπτύσσει μάθηση για σχολεία, καθηγητές και μαθητές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το eTwinning υποστηρίζεται και σε εθνικό επίπεδο από 35 Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης.

 

Πηγή: www.etwinning.net 26/9/2012eTwinning video
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2013, 12:05 πμ
Κάτω από: Γενικά  |  Αφήστε ένα σχόλιο
Αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι και eTwinniners καλώς ορίσατε στο ιστολόγιο “Ταξιδεύοντας με το eTwinning”. O χώρος αυτός δημιουργήθηκε από τον πρεσβευτή της δράσης Γιάννη Τουρλιδάκη για να αποτελέσει ένα χώρο επικοινωνίας και πληροφόρησης για όλους τους χρήστες eTwinning των νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Πιερίας. Ο παρών χώρος σε συνδυασμό με την αντίστοιχη αίθουσα εκπαιδευτικών (Τeachers Room), που έχει δημιουργηθεί στο Desktop της πλατφόρμας eTwinning,  θα αποτελέσουν τη δική σου αφετηρία για ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των σχολικών συνεργασίων.

Καλό μας ταξίδι!Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση