Δεκ 14
07

Η Μαλάμω, η Πλούμπω και άλλα παραμύθια

Κάτω από (Ανοιχτό Σχολείο) από στις 07-12-2014 και με ετικέτα

Από την επίσκεψη της κ. Θάνου στο νηπιαγωγείο μας με αφορμή τον ερχομό της Χριστουγεννιάτικης περιόδου:

DSC00650 DSC00645 DSC00649

Η Ανθή Θάνου γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έπειτα από περιπλανήσεις στο χώρο του θεάτρου, της μουσικής, της παντομίμας και του θεάτρου σιωπής, έφτασε στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Η τέχνη της αφήγησης, λες και είχε κουρνιάσει μέσα της από την παιδική της ηλικία, από τότε που ο παππούς της της αφηγούνταν παραμύθια με μοναδικό του σκηνικό μια αναμμένη σόμπα, αναδύθηκε, όταν κάποια στιγμή ο Δημήτρης Καταλειφός της είπε ότι “…ο λόγος σου είναι λαϊκός“. Έτσι,το 1999 δημιούργησε  την ομάδα «Τρισεύγενοι» και μπήκε για τα καλά στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών και της αφήγησης.

Συνεργάζεται και αφηγείται παραμύθια σε Μουσεία (από το 2009  με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης καθώς επίσης και με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, υλοποιώντας προγράμματα αφήγησης για παιδιά και ενήλικες με αφορμή εκθέματα από τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις της), σε Θέατρα, Μουσικές σκηνές, Πολιτιστικά Κέντρα, Φυλακές, Βιβλιοθήκες (σε προγράμματα φιλαναγνωσίας των βιβλιοθηκών του Εβρου , Ξάνθης και Βέροιας), σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα (Γιορτή παραμυθιού στη Κέα, φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου, Αθηνών, Κοζάνης κ.α) και στο εξωτερικό (στο φεστιβάλ της Uzege στη Γαλλία και στο Όσλο). Συμμετείχε σε πανεπιστημιακά συνέδρια με αφηγήσεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στη Κύπρο. Η Ανθή  ταξιδεύει, αφηγείται, συλλέγει παραμύθια.

Διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης προσπαθώντας να επι-κοινωνήσουν την τέχνη τους και να μοιραστούν ιστορίες με άλλους. Η Ανθή Θάνου είναι μέλος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης) και του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο CD «Ούτε ’γω ήμουνα εκεί ούτε σεις να το πιστέψετε» από τις μουσικές εκδόσεις «POLYTROPON» και το 2013 «το Δαφνοκούκουτσο» βιβλίο- CD από τις εκδόσεις «ΠΑΚΕΘΡΑ».Αφήστε μια απάντηση