To blog του Γιάννη Πουρπουτίδη

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Ισορροπημενη διατροφη

Αρχές ισορροπημένης διατροφής

  •  Να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση.
  • Να προτιμάτε ποικιλία φρέσκων φρούτων και λαχανικών εποχής και να προσπαθείτε να τα εντάσσετε σε κάθε γεύμα.
  • Να καταναλώνετε ελαιόλαδο ως το κύριο λίπος σε όλα τα φαγητά
  • Να περιορίζετε την κατανάλωση ζωικών λιπών, όπως βούτυρο (το οποίο υπάρχει και στα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα), λίπος και πέτσα από κρέας και πουλερικά.
  •  Να περιορίζετε την κατανάλωση κρέατος και προϊόντων του          
  • Όταν   καταναλώνετε κρέας, να προτιμάτε τα άπαχα μέρη του και προϊόντα κρέατος χαμηλά σε λιπαρά.
  • Να προτιμάτε προϊόντα που περιέχουν ολικής αλέσεως δημητριακά, όπως ολικής αλέσεως ψωμί, δημητριακά πρωινού, ζυμαρικά και καστανό ρύζι
  • Να καταναλώνετε με σύνεση τρόφιμα και ποτά που  περιέχουν ζάχαρη, όπως γλυκά, αναψυκτικά και χυμούς.
  • Να καταναλώνετε ψάρι και όσπρια τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα
  • Να καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα  σε καθημερινή βάση  
  • Να χρησιμοποιείτε το αλάτι με σύνεση.

 

Ετικέτες:

Δημοσιεύτηκε στις Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 στις 22:33 και βρίσκεται κάτω από διατροφή και άσκηση. Μπορείς να παρακολουθείς τα σχόλια για το άρθρο χρησιμοποιώντας RSS 2.0 τροφοδότης (feed). Τα σχόλια και τα pings δεν επιτρέπονται.

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση