ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΕΣ

Έφτασαν οι γιορτές και το άγχος όλων να μην πάει χαμένος όλος ο κόπος των προηγούμενων μηνών στο γυμναστήριο..να μην βάλουμε τα κιλά που με τόσο κόπο και ιδρώτα καταφέραμε να χάσουμε..
Γυμναστική και διατροφή αυτές τις μέρες του χρόνου παίρνουν αντίθετους ρόλους.. Μερικά tips που μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτές τις μέρες για να μην ξεφύγουμε είναι τα εξής:

Γυμναστήριο
Όσο δύσκολο και αν είναι να προσθέσουμε μέσα στο πρόγραμμα μας αυτές τις μέρες την γυμναστική, πρέπει να καταφέρουμε να ξεκλέψουμε έστω μία ώρα και να την αφιερώσουμε στο γυμναστήριο. Ακόμα και να μην μπορούμε να κάνουμε το πρόγραμμα που μας ευχαριστεί, ακόμα και να μην μπορούμε να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στη προπόνηση μας στα βάρη λόγω των φορτωμένων υποχρεώσεων μας μπορούμε να κάνουμε μία αερόβια προπόνηση 40-60 λεπτά ή μία γρήγορη κυκλική προπόνηση βοηθώντας έτσι το μεταβολισμό μας να παραμείνει ξύπνιος. Και φυσικά αυτή η μισή με μία ώρα που θα αφιερώνουμε στην προπόνηση μας θα πρέπει να είναι δύο με τρείς φορές την εβδομάδα!

Διατροφή
Θεωρώντας αυτό το κομμάτι πιο δύσκολο έτσι και αλλιώς, και λόγω της μικρής εγκράτειας που δείχνουμε στη σωστή διατροφή όλο τον υπόλοιπο χρόνο συνηθίζουμε να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες ‘’άχρηστων’’ θερμίδων λόγω των εορτών και των εθίμων μας. Ένα πολύ σωστό tip είναι να μην συνδυάσουμε την πρόσληψη υδατανθράκων και πρωτεΐνης σε όλα μας τα γεύματα.. δίνοντας την ευκαιρία στον οργανισμό μας να τα αφομοιώσει πιο εύκολα. Τα γλυκά των ημερών είναι αυτά που δεν έχουν σταματημό στην κατανάλωση τους.. προσπαθήστε λοιπόν να είναι όσο λιγότερα στον αριθμό γίνεται και φυσικά να είναι πρωινές με μεσημεριανές ώρες και αν είναι εφικτό πριν την προπόνηση σας. Η κατανάλωση του αλκοόλ είναι ένα κεφάλαιο μόνο του στο διάστημα αυτό, οπότε απλά προσπαθήστε να είναι αλκοολούχα ποτά με λίγες θερμίδες και όσο λιγότερη ποσότητα γίνεται!
Τέλος να θυμάστε τρία βασικά tips: προσπαθήστε να ελέγξετε την όρεξη σας και να μην παρασυρθείτε από την λιγούρα των διαφόρων γλυκισμάτων της εποχής, περιορίστε όσο μπορείτε τις ‘’άχρηστες’’ θερμίδες και φυσικά όχι διακοπές από την γυμναστική μας…!

 

Καλές γιορτές…