Σεμινάρια

 

 

 

 

(INSTRUCTOR OF THERAPEUTIC RIDING & HIPPOTHERAPY – Βασική κατάρτιση στη προσέγγιση Hippo Kinisio-Educational Rehabilitation (Hi.K.E.R.))

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ:
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΙΠΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε.)

Το Σεμινάριο εξειδίκευσης στην θεραπευτική ιππασία (Instructor of Therapeutic Riding & Hippotherapy) απευθύνεται σε απόφοιτους ή τελειόφοιτους σχολών επαγγελμάτων υγείας, που σχετίζονται με την αποκατάσταση παιδιών με νευρολογικές ή αναπτυξιακές διαταραχές. (Φυσικοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές, Ψυχολόγοι, Ειδικοί Παιδαγωγοί, Γυμναστές Ειδικής Αγωγής).

Αντικείμενο του σεμιναρίου: είναι η εξειδίκευση των επαγγελματιών της αποκατάστασης πάνω στο αντικείμενο της θεραπευτικής ιππασίας και της Ιπποθεραπείας.

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες:

• Τι είναι θεραπευτική ιππασία, Ιπποθεραπεία.
• Ενδείξεις και αντενδείξεις της μεθόδου
• Ανάλυση της κίνησης του αλόγου
• Ψυχολογία και συμπεριφορά του αλόγου
• Ιστορία, φυλές και Ανατομική του αλόγου
• Προσέγγιση του άλογου
• Οι ρόλοι των θεραπευτών στη θεραπευτική ιππασία
• Εκπαίδευση αλόγων θεραπευτικής ιππασίας
• Εφαρμογή – διαχείριση θεραπευτικού εξοπλισμού
• Κλινική εικόνα και θεραπευτικές προσεγγίσεις των συχνοτέρων νευρολογικών και αναπτυξιακών διαταραχών.
• Μέθοδοι προσέγγισης των αναπτυξιακών διαταραχών και η προσαρμογή τους στο πρόγραμμα Ιπποθεραπείας (ABA, TEACCH, PECS, MAKATON)

Στο σεμινάριο γίνεται εκτενής ανάλυση της κλινικής εικόνας, των θεραπευτικών στόχων και του τρόπου προσαρμογής τους πάνω στη ράχη του αλόγου σε όλες τις νευρολογικές και αναπτυξιακές παθήσεις παίδων και ενήλικων (Εγκεφαλική Παράλυση, Μυοπάθειες, ΣΚΠ, Ημιπληγία, Παραπληγία, Κρανιοεγκεφαλικές Κακώσεις, Διαταραχές τ Αυτιστικού Φάσματος κ.α.)

• Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο εκτός από πολύ καλή γνώση του αντικείμενου της Ιπποθεραπείας, αποκτούν και πολύ καλή γενικότερη γνώση πάνω στη αντιμετώπιση των νευρολογικών περιστατικών.

Ημερομηνίες διεξαγωγής:

1η Ενότητα 28-29-30 Νοεμβρίου 2014
2η Ενότητα 23-24-25 Ιανουαρίου 2015
3η Ενότητα 27-28-29 Μαρτίου 2015
4η Ενότητα 22-23-24 Μαΐου 2015

Εισηγητές:

Νικολάου Ιωάννης, Φυσικοθεραπευτής, MA SEN, Senior instructor of TR & Hippotherapy,Προπονητής ιππασίας (FEI).
Πολύζος Νικόλαος, Φυσικοθεραπευτής, MA SEN, Bobath NDT, Senior instructor of TR & Hippotherapy.
Νικολαΐδης Νικόλαος, Εργοθεραπευτής, SI, Senior instructor of TR & Hippotherapy.
Τσουγκρανά Χρύσα, Φυσικοθεραπεύτρια, Msc Ιατρικής Αθηνών, Εργαστηριακή συνεργάτης ΑΤΕΙ Αθηνών.
Λαΐου Αθανασία, Φυσικοθεραπεύτρια, Msc, instructor of TR & Hippotherapy.
Κατερίνα Υδραίου, Ψυχολόγος, PGDip, Msc, instructor of TR & Hippotherapy.
Συρεγγέλα Μάριαμ, Ψυχολόγος, Msc, instructor of TR & Hippotherapy
Τατιάνα Γενάτου, Λογοθεραπεύτρια, instructor of TR & Hippotherapy
Ειρήνη Παπαδιαμαντοπούλου, Λογοθεραπεύτρια, instructor of TR & Hippotherapy

Τόπος διεξαγωγής:
Ιππικός Όμιλος Βορείων Προαστίων (ΙΟΒΟΠ) και Ιππικός Όμιλος Βαρυμπόμπης (ΙΟΒ)
Λ. Τατοϊου 137 & Λ. Τατοϊου 107β ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗ

Παρακαλούμε τους ενδιαφερομένους για συμμετοχή να επικοινωνήσουν με την γραμματεία της Ε.Ε.Θ.Ι.Ι.Ε. 6957-044048 (κα Ελένη Γρίβα, Δευτ. – Σαββ. 9.00 πμ – 1.00 μμ & 5.30- 8.30 μμ), ή με τον κύριο Νίκο Πολύζο στο 6942-464678 (Δευτ. – Σαββ. 5-8 μμ)

• Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου μετά το πέρας της εκπαίδευσής τους, αναγνωρίζονται ως εκπαιδευτές θεραπευτικής ιππασίας και ιπποθεραπείας από τον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΠΠΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ (ΠΑ.Σ.Ι.Ε.Θ.Ι.) και έχουν δικαίωμα να γίνουν μέλη αυτού.

Κόστος σεμιναρίου: 780 ευρώ προ φόρων
Τρόπος πληρωμής: Προκαταβολή 280 ευρώ έως τις 27 Νοεμβρίου 2014 και εξόφληση του υπολοίπου ποσού 250 + 250 ευρώ, εώς τις 23 Ιανουαρίου 2015 και εώς τις 27 Μαρτίου 2015 αντίστοιχα.

• Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα.
• Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (ανάλογα με την ημερομηνία εγγραφής)

https://www.facebook.com/events/364034563762055/

 

—————————————————————————————————————————–

 

Με όχημα τη μουσική και όσα το παιδί μπορεί να εκφράσει μέσα από αυτή, ακόμα και όταν λείπει ο λόγος η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει για δεύτερη φορά εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 8 – 12 ετών που ανήκουν στο ευρύ φάσμα του αυτισμού.

 Η Μουσική αγαπάει τον αυτισμό» είναι το θέμα του εργαστηρίου που θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 24 έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου, ενώ για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το εργαστήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τη μουσικολόγο και μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Παναγιωτάκου και την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής Αραβέλλα Μπαμπασίκα – Αναστασάκη μαζί με μια ομάδα μουσικών, προσκαλεί τα παιδιά να έρθουν σε μια δημιουργική επαφή με τη μουσική, το ρυθμό και το παιχνίδι των ρόλων, αλλά και να γνωρίσουν από κοντά διάφορα μουσικά όργανα. Μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον, το παιδί καλείται μέσα από τη μουσική να αισθανθεί την ύπαρξή του, να εκφράσει τα συναισθήματά του, να τραγουδήσει, να παίξει και να ακούσει πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.

Ένα ακόμη δομικό στοιχείο του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η ανάπτυξη της ομαδικότητας των παιδιών, τα οποία θα συνεργαστούν με στόχο την προετοιμασία μιας διαδραστικής συναυλίας μουσικής. Μιας μουσικής γιορτής όπου πρωταγωνιστές και εκτελεστές θα είναι τα ίδια. Η παρουσία των γονέων είναι απαραίτητη καθ” όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, όπου ο γονέας μπορεί να είναι από απλός παρατηρητής μέχρι ενεργά συμμέτοχος σε όλες τις δραστηριότητες. Το ρόλο θα τον επιλέξει ο ίδιος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε πέντε δίωρες συναντήσεις, από τις 5 το απόγευμα και μέχρι τις 7. Οι μουσικές δραστηριότητες είναι ειδικά μελετημένες, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών που συμμετέχουν. Η πρώτη συνάντηση απευθύνεται μόνο στους γονείς που θα συνοδεύουν τα παιδιά στο μουσικό εργαστήριο.

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 213 0178034

 

Πηγή: Το Βήμα

Πηγή:http://www.alfavita.gr/arthra/%C2%AB%CE%B7-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%C2%BB

———————————————————————————————————————

Σεμινάριο δια βίου εκπαίδευσης στην Eιδική Aγωγή 2013-14 | Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

 

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, επιμορφωτικά σεμινάρια Δια Βίου Εκπαίδευσης – εξάμηνης διάρκειας (450 ώρες) για πτυχιούχους ΠΕ, ΤΕ, ΙΕΚ και φοιτητές με θέμα: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ιoύνιος  2013 – Δεκέμβριος 2013
Επιστημονικά Υπεύθυνη: Αναστασία Αλευριάδου – Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Η διαμόρφωση του προγράμματος γίνεται με βάση 7ωρα μαθήματα. Η επιμόρφωση απευθύνεται σε εργαζόμενους στο χώρο της Ειδικής και Γενικής Αγωγής, σε πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ και Φοιτητές που ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως μέσω Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης 1 (μια φορά) το μήνα το Σάββατο, και δια ζώσης το Σάββατο, 1 (μια φορά) το μήνα.  Η διά ζώσης συνάντηση διαρκεί από τις 11:00 – 16:00.

Μετά από αίτημα των επιμορφούμενων στα πλαίσια του σεμιναρίου παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας για τον ΑΣΕΠ (ειδικές εργασίες προετοιμασίας στη διδακτική μεθοδολογία παιδιών με ειδικές ανάγκες).

Tο κόστος του προγράμματος ανέρχεται στα (900 ευρώ), στα οποία συμπεριλαμβάνονται βιβλία, σημειώσεις, παράδοση εργασιών με βάση σχέδια διδασκαλίας στην Ειδική Αγωγή στο γνωστικό αντικείμενο του/της κάθε επιμορφούμενου/ης, και αξιολόγησή τους με εξετάσεις και εργασία.

Η προκαταβολή για την κάλυψη της θέσης ανέρχεται στο ποσό των 200 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο μοιράζεται σε 2 ισόποσες δόσεις, οι οποίες θα καταβληθούν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου.

Για το δικαίωμα συμμετοχής στα σεμινάρια της Ειδικής Αγωγής προαπαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού 200 € στον αρ. λογαριασμού 5250-039507-824 (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) της Επιτροπής Ερευνών του Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας με αναγραφή του Ονοματεπώνυμου.

Η ακύρωση της εγγραφής μπορεί να γίνει σε διάρκεια 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία εγγραφής και παρακρατούνται τα 100 ευρώ.

Τα μαθήματα γίνονται από μέλη ΔΕΠ πανεπιστημίων συναφών ειδικοτήτων, διδάκτορες καθώς επίσης και διορισμένους έμπειρους ψυχολόγους και ειδικούς παιδαγωγούς σε θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Παρέχεται βεβαίωση εξειδίκευσης υπογεγραμμένη από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και την Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος.

Το πρόγραμμα παρέχει παιδαγωγική επιμόρφωση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση εξαμηνιαίας διάρκειας: μαθήματα στην Παιδαγωγική της ένταξης και στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (στην Εκπαίδευση των παιδιών και εφήβων με νοητική αναπηρία, ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό, τύφλωση, προβλήματα συμπεριφοράς κ.α.), καθώς επίσης  πρακτική άσκηση και εξειδικευμένες εργασίες στο γνωστικό αντικείμενο του/της κάθε επιμορφούμενου/ης.

Τα μαθήματα αντιστοιχούν σε 30 ECTS.

Οι αιτήσεις γίνονται on line.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται το έντυπο της αίτησης από την ιστοσελίδα

http://blogs.uowm.gr/sea

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 21-05-2013

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 20-06-2013

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 22 Ιουνίου 2013 με το πρώτο μάθημα να γίνεται διά ζώσης, ώρα 11 π.μ. Παρακαλούνται οι επιμορφούμενοι να προσέλθουν ειδικά την πρώτη φορά στις 10 π.μ. για την κατάθεση των σχετικών εντύπων. Τα μαθήματα διά ζώσης θα πραγματοποιούνται Εθνικής Αντιστάσεως 16, 2ος όροφος, Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη. Παρακαλούμε την πρώτη μέρα έναρξης του Σεμιναρίου να καταθέσετε την απόδειξη κατάθεσης λογαριασμού της προκαταβολής στη Γραμματεία του Σεμιναρίου (να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο) μαζί με τα σχετικά έντυπα. Θα πραγματοποιηθούν 2 μαθήματα τον Ιούνιο και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί κανονικά το Σεπτέμβριο.

Πληροφορίες:
Λάζαρος Παπουτζής, Γραμματεία, 2385055103, seanured@gmail.com 
Από Τρίτη μέχρι και Πέμπτη 12:00-17:00
Εθνικής Αντιστάσεως 16, Καλαμαριά – Θεσσαλονίκη
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΒΑΜΒΑΚΙΔΟΥ, Αν. Καθηγήτρια, Συντονίστρια έργου
23850 55103, 6972078354

 

 

——————————————————————————————————–

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

 

ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

 

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), στο πλαίσιο εφαρμογής της πολιτικής για την αντιμετώπιση της βίας και την υποστήριξη των γυναικών που υφίστανται ή απειλούνται από αυτή, εγκαινιάζει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στη Μυτιλήνη, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 στη 1:00 μ.μ. στην οδό Παπαδιαμάντη 2 – Χρυσομαλλούσα.

 

 

Στα εγκαίνια θα χαιρετίσουν: ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κος Χαράλαμπος Αθανασίου, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κος Αθανάσιος Γιακαλής, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κος Δημήτριος Βουνάτσος, η Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), κα Ιφιγένεια-Ξανθίππη Καρτσιώτου και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, κος Δημήτριος Καλλίας.

 

 

Στο πλαίσιο των εγκαινίων θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για την παροχή νομικών υπηρεσιών και νομικής βοήθειας σε γυναίκες θύματα βίας.

 

 

Το ίδιο απόγευμα και ώρα 7:00 μ.μ., θα ακολουθήσει εκδήλωση στην Αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου της Μυτιλήνης με προβολή των ταινιών «Ο Βούδας Λιποθύμησε από Ντροπή» και «Λουλούδι της Ερήμου». Οι προβολές είναι ανοιχτές στο κοινό.

 

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Μυτιλήνης, παρέχει κατεξοχήν υπηρεσίες πρώτης γραμμής και ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Οι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου. Παράλληλα, το Συμβουλευτικό Κέντρο δύναται να παρέχει πληροφόρηση σε θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας καθώς και σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

 

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στη Μυτιλήνη εντάσσεται στο έργο: «Δράσεις της δημόσιας διοίκησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών» στους άξονες προτεραιότητας 07, 08, 09 του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013». Το έργο αυτό υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων με συνδικαιούχο το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).

 

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στη Μυτιλήνη  λειτουργεί σε συνεργασία με:

 

 • την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΙΦ,
 • το Πολύκεντρο Γυναικών στην Αθήνα και τα άλλα συμβουλευτικά κέντρα της ΓΓΙΦ στις πόλεις/έδρες των περιφερειών που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα.
 • Τους 19 Ξενώνες Φιλοξενίας και τα 27 Συμβουλευτικά Κέντρα των δήμων σε όλη τη χώρα που προετοιμάζονται να λειτουργήσουν μέσα στο 2013. Σε αυτά περιλαμβάνεται και ο Ξενώνας Φιλοξενίας που δημιουργεί ο Δήμος Μυτιλήνης.
 • το Δικηγορικό Σύλλογο.

 

Περισσότερες Πληροφορίες: Χριστίνα Γεράκη, τηλ. 2131511134 email: mme@isotita.gr

———————————————————————————————

 

1Ο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Το Εργαστήριο Προσαρμοσμένης Κινητικής Δραστηριότητας/ Αναπτυξιακών και Κινητικών Διαταραχών διοργανώνει κύκλο σεμιναρίων με αντικείμενο:

«Ειδικές Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις: Από την Θεωρία στην Πράξη»

Το σεμινάριο στοχεύει στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών α/βάθμιας και β/βάθμιας γενικής και ειδικής εκπαίδευσης, επαγγελματιών υγείας, φοιτητών, καθώς και στην ενημέρωση και υποστήριξη γονέων και κηδεμόνων. Δινεται έμφαση και στην κινητική προσέγγιση ως ένα μέσο για την εκπαιδευτική αντιμετώπιση των διαταραχών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 30/3/2013 έως 2/6/2013 (με εξαίρεση τις ημερομηνίες 4-5/5 και 11-12/5) και θα έχει διάρκεια 112 διδακτικές ώρες. Οι διαλέξεις θα γίνονται μόνο Σαββατοκύριακα και συγκεκριμένα από τις 9.00πμ – 15.00μμ σε χώρο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

 • 30-31/03/2013 Ανάπτυξη και Κινητική Εξέλιξη
 • 06-07/04/2013 Νοητική Καθυστέρηση
 • 13-14/04/2013 Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (Αυτισμός)
 • 20-21/04/2013 Μαθησιακές Δυσκολίες
 • 27-28/04/2013 Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας
 • 18-19/05/2013 Αναπτυξιακή Διαταραχή Κινητικού Συντονισμού
 • 25-26/05/2013 Ανίχνευση και πρώιμη παρέμβαση
 • 01-02/06/2013 Κινητικές Αναπηρίες και Άλλες χρόνιες Παθήσεις

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης και επιμορφωτικό υλικό.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα γίνονται δεκτά μέχρι τις  25/03/2013

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε:

Ιστοσελίδα: www. apalab.phed.uoa.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: κα. Αικ. Ασωνίτου & κα. Ι. Κοσκινά 210-7276021 (καθημερινά 9:00πμ έως 14:00μμ)

Email: kasonitou@phed.uoa.gr, ifiyeniak@phed.uoa.gr

—————————————————————————————————–

EPISTIMONIKI HMERIDA sto PSYCHIATRIKO NOSOKOMEIO ATTIKIS

12.03.2013

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ). Επιστημονική Ημερίδα τού Ιατρείου Μελέτης Γνωστικής Λειτουργίας στην Ψύχωση. Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, 9:00 – 14:00. Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής. Θέμα: Πρώτη Παρουσίαση του Προγράμματος Γνωστικής Αποκατάστασης στην Ψύχωση «Μελέτη» – Τρία (3) χρόνια λειτουργίας. Συμμετοχή Δωρεάν. Θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Για την συμμετοχή σας μπορείτε να αποστείλετε E-mail στο: iatreiomeletis@psyhat.gr.

————————————————————————————–

Πανελλήνιο  Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών  Νοσημάτων

σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer

και Συγγενών Διαταραχών

Tο  Πανελλήνιο  Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών  Νοσημάτων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη  το 8ο  Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Άνοιας (28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2013).

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές , μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα

2310-909000, 2310-810411, 2310-351451.

—————————————————————

ΣΥΝΔΡΟΜΟ ASPERGER

ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Αθήνα

18-19-20 Φεβρουαρίου 2011

Διάρκεια:20 ώρες

Παρασκευή 18.02.11: 15.00-21.00

Σάββατο 19.02.11: 11.00-18.00

Κυριακή 20.02.11: 11.00-18.00

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, παιδοψυχιάτρους και ψυχιάτρους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς) εκπαιδευτικούς και γονείς.

Έχει στόχο την ενημέρωση, εξοικείωση και εκπαίδευσή τους πάνω σε θέματα διάγνωσης, αξιολόγησης και κυρίως παρέμβασης σε άτομα που βρίσκονται σε αυτή τη θέση του φάσματος του αυτισμού.

Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις παρακάτω ενότητες:

– Διαχείριση συναισθημάτων όπως άγχος, θλίψη και θυμός,

– Στρατηγικές κατανόησης των κοινωνικών σχέσεων και δημιουργίας φιλικών δεσμών

– Τραυματικά γεγονότα, όπως κοροϊδίες και πειράγματα, συναισθηματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με σύνδρομο Asperger και στρατηγικές μείωσής τους

– Ειδικά θέματα εφηβείας και ενηλικίωσης. Διαπροσωπικές σχέσεις και επαγγελματική αποκατάσταση.

Κόστος: 250 ευρώ/180 για φοιτητές, ανέργους και γονείς.

Η έκδοση τιμολογίων επιβαρύνεται με το νόμιμο ποσοστό ΦΠΑ.

Όλο το υλικό παρέχεται από το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.

Για την παρακολούθηση των σεμιναρίων και μετεκπαιδεύσεων παρέχονται βεβαιώσεις με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε επικοινωνήστε καθημερινά με το ΔΙΚΕΨΥ στα 210 2830100 & 6945 558644

ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.dikepsy.gr, e-mail: dikepsy@dikepsy.gr

——————————————————————————————–

Το ΔΙΚΕΨΥ διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα:

«ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΕΠΙΛΗΨΙΑ:

Η αντιμετώπιση τους στο θεραπευτικό πλαίσιο»

12-13 Μαρτίου 2011

Προσκεκλημένη εισηγήτρια η Δρ. Αντιγόνη Παπαβασιλείου, Παιδονευρολόγος,

Διευθύντρια Παιδονευρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Το σεμινάριο αφορά κυρίως θεραπευτές (λογοπεδικούς, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπευτές) και εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν περιστατικά παιδικής και εφηβικής επιληψίας.Θα παρουσιαστούν και θα διερευνηθούν οι κλινικές, ψυχολογικές και γνωστικές παράμετροι της επιληψίας και θα προταθούν τρόποι αποτελεσματικής διαχείρισης και αντιμετώπισης των περιστατικών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Πώς αναγνωρίζονται οι επιληπτικές κρίσεις.

Πώς αναγνωρίζουμε τις ενδείξεις που προηγούνται της κρίσης.

Πώς ένας ειδικός θεραπευτής μπορεί να αντιμετωπίσει με ασφάλεια ένα παιδί ή έφηβο την ώρα της κρίσης.

Πώς επιδρά η επιληψία αλλά και η φαρμακευτική αγωγή σε επιμέρους γνωστικές και πρακτικές λειτουργίες.

Πώς μπορούμε να παρέμβουμε στους επιμέρους τομείς ανάλογα με τις δυσκολίες του κάθε παιδιού.

Θεματικές Ενότητες

§Περιγραφή και ταξινόμηση κρίσεων (Βίντεο)

§Επιδημιολογία, Αιτιολογία

§Διάγνωση-Διαφοροδιάγνωση

§Φαρμακολογία

§Οι ενδείξεις για θεραπεία

§Αντιμετώπιση κρίσεων στο θεραπευτικό πλαίσιο

§Γνωστικές λειτουργίες και επιληψία

§Το επιληπτικό παιδί

§Οι επιπτώσεις της επιληψίας στην οικογένεια και τα αδέλφια

§Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού με επιληψία

§Οι δευτερογενείς δυσκολίες του παιδιού με επιληψία

§Επιληψία και νοητική υστέρηση

§Η επίδραση των φαρμάκων

§Γνωστικές παράμετροι στα παιδιά με επιληψία.