Τα παιδιά της “καρδιάς”

“Τα παιδιά της καρδιάς”

Τους βλέπεις….ξεχειλίζουν απο αγάπη, από ζεστασιά, από τρυφερότητα…. συναισθήματα χωρίς συγκεκριμένο αποδέκτη, συναισθήματα που ζητούν παραλήπτη, συναισθήματα που ένα κακόγουστο παιχνίδι της ζωής δεν διοχετεύτηκαν σ΄ένα παιδί της “κοιλιάς”….

Έρχεται , όμως, εκείνη η στιγμή που η απόφαση να υιοθετήσουν ένα παιδί είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει στην πληρότητα, στην ευτυχία, στη ροή του ξεχειλισμένου από συναισθήματα ποταμού της καρδιάς τους….


Δύσκολη απόφαση, αρκετές οι δεύτερες σκέψεις, τόση όμως η αγάπη που δεν κάνουν πίσω….
Ευτυχώς…..και για τους ίδιους αλλά και για το παιδί, το “παιδί της καρδιάς” , που όσο μεγαλώνει σ΄ένα περιβάλλον αγάπης, ζεστασιάς, σταθερότητας και συνεχούς φροντίδας, χτίζει άμυνες ενάντια στις ερινύες της συναισθηματικής αστάθειας, της ενδεχόμενης απόρριψης, της ενδεχόμενης ενοχής ή του ενδεχόμενου θυμού…


Ακόμη κι αν η περιέργεια χτυπήσει κάποια στιγμή την πόρτα του νου και της ψυχής, ακόμη κι αν η επιθυμία να γνωρίσει τους “άλλους” βρεθεί μπροστά του, ένα είναι το σίγουρο…. η θέση των θετών γονέων στην καρδιά του είναι το πιο σταθερό και μόνιμο πράγμα στον κόσμο, στο δικό του κόσμο….


Η γονεϊκή αγάπη δεν έρχεται με τη γέννηση, χτίζεται λεπτό το λεπτό, μέρα με τη μέρα, χρόνο με τον χρόνο, γιγαντώνεται και αποθησαυρίζεται στην ψυχή του….και είναι αυτή η αγάπη που κάνει την καρδιά του δυνατή, ικανή να αγαπά και να συγχωρεί…

Φωτογραφία της Ipatia Pastourmatzi.