8 Δεκ 2018

Ο παλιός είναι αλλιώς!!!

Συντάκτης: ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ | Κάτω από: Τεχνικές Συμβουλές
compaq

Αγαπημένοι και μοναδικοί μου αναγνώστες,

και ειδικά όσοι διανύετε τα δεύτερα άντα 😉  θα βρείτε αυτό το άρθρο ιδιαίτερα ευχάριστο. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω την προηγούμενη καταγραφή, με την επισκευή & αναβάθμιση ενός μεσήλικα φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή. Ο κύριος της παρέας μας είναι ένας Compaq Presario CQ71-310SV, ο οποίος είναι ήδη 10 Μαΐων!!!

Μετά από τόσα χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας είχε φτάσει να χρειάζεται πάνω από ένα τέταρτο για να τερματίσει και τουλάχιστον άλλο τόσο να εκκινήσει. Οι χρόνοι αυτοί έκαναν απαγορευτικό το κλείσιμο του υπολογιστή με αποτέλεσμα να δουλεύει κυριολεκτικά 24/7. Η αρχική σκέψη ήταν για backup τα αρχεία, μορφοποίηση δίσκου και εκ νέου καθαρή εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος. Έλα όμως που κάποιος Μέρφι έχει πει έναν νόμο (ή σαν το δικό μας, όταν κάνεις σχέδια ο Θεός γελάει) και αρχικά “έσκασε” απροειδοποίητα το υφιστάμενο Λειτουργικό Σύστημα και στη συνέχεια τα “κακάρωσε”  😥 και ο σκληρός δίσκος.

Οπότε μιας και τελικά ο φίλος μας διαγνώστηκε με κρίση μέσης ηλικίας, κρίθηκε απαραίτητο ένα λίφτινγκ. Δηλαδή προσθήκη επιπλέον μνήμης RAM, αντικατάσταση του σκληρού δίσκου με SSD (για να μπορέσει να το παίξει λίγο τζόβενο 😆 ), εσωτερικός καθαρισμός μιας και ήδη ανέβαζε θερμοκρασία και τον είχαμε με μηχανική υποβοήθηση (βάση cooler) και αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας.

Μετά από κάποιες ώρες δουλειάς το αποτέλεσμα όπως θα δείτε και στις εικόνες μας δικαίωσε και το φιλαράκι μας ζει μία δεύτερη εφηβεία 😀 .

Την επίσημη παρουσίαση του φορητού θα βρείτε στο ακόλουθο έγγραφο:



Λήψη αρχείου

 

Ετικέτες: ,

Τα σχόλια είναι κλειστά.