Αρχείο ημέρας 1 Ιουλίου 2021

Σκακιστική άσκηση

2021

2021

2020

2020

ΣUMMA 2019

ΣUMMA 2019

ΒΑΣΗ μαθηματικού Α.Π.Θ

ΒΑΣΗ μαθηματικού Α.Π.Θ

2016-2020 Βάση Τμήματος

θεματογραφία

θεματογραφία

eclass

eclass

δδε πέλλας

δδε πέλλας

Ανακοινώσεις
Δ.Δ.Ε Πέλλας

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2021 και με SMS!

Η ανακοίνωση των βαθμών είναι πιθανό να γίνει την Παρασκευή 9/7/21. Φέτος υπάρχει η δυνατότητα αποστολής των βαθμών στα κινητά των υποψηφίων ! Όμως αυτό προϋποθέτει ότι έχετε κάνει πρώτα εγγραφή !

Η διαδικασία της γνωστοποίησης των βαθμών με sms

1. Οι υποψήφιοι/ες για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων δύνανται, εφόσον το επιθυμούν, πλέον των τρόπων ενημέρωσης, να ενημερώνονται για τους βαθμούς που έλαβαν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, καθώς και για τα αποτελέσματα της επιλογής μέσω της λήψης γραπτού μηνύματος (SMS) στον αριθμό κινητού τηλεφώνου τον οποίο, εφόσον το επιθυμούν, δηλώνουν για τον σκοπό αυτό σε ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης

Η εφαρμογή αυτή δημιουργείται και υποστηρίζεται από την ανώνυμη εταιρεία του Ελληνικού Δημοσίου με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» και τον διακριτικό τίτλο «ΕΔΥΤΕ Α.Ε.».

2. Για την είσοδό του στην ανωτέρω εφαρμογή, ο υποψήφιος/α καταχωρίζει:
α. τον οκταψήφιο κωδικό υποψηφίου και
β. κατά σειρά, το αρχικό γράμμα:
     i) του επωνύμου,
     ii) του ονόματος,
     iii) του πατρωνύμου και του
     iv) μητρωνύμου του, με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Εφόσον τα ανωτέρω στοιχεία συμπληρωθούν ορθά, πραγματοποιείται είσοδος στην εφαρμογή και εμφανίζονται συμπληρωμένα, σε πλήρη μορφή, τα εξής στοιχεία του υποψηφίου:
α. το όνομα,
β. το επώνυμο,
γ. το πατρώνυμο και
δ. το μητρώνυμο.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος καταχωρίζει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου στον οποίο επιθυμεί να λάβει ενημέρωση με γραπτό μήνυμα σχετικά με τους βαθμούς που έλαβε στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και με τα αποτελέσματα της επιλογής.

Ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τον δηλωθέντα αριθμό κινητού τηλεφώνου έως και δύο (2) φορές. Σε περίπτωση αλλαγής αριθμού αποστέλλεται σχετική ενημέρωση στον αριθμό τηλεφώνου που αντικαθίσταται.

3. Ο υποψήφιος λαμβάνει στον δηλωθέντα αριθμό τηλεφώνου γραπτό μήνυμα, το οποίο περιλαμβάνει, σε μορφή κειμένου, τους βαθμούς που έλαβε στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και τα αποτελέσματα της επιλογής, καθώς και σχετικό υπερσύνδεσμο (link), μέσω του οποίου παραπέμπεται σε ειδικό πλαίσιο στην ανωτέρω εφαρμογή όπου προβάλλονται αποκλειστικά τα προσωπικά του αποτελέσματα. ΠΗΓΗ , ΦΕΚ 2832/30-6-21


Το αντίστοιχο λινκ! Καλά αποτελέσματα σε όλους σας !

 

G.W Leibnitz (Λάιμπνιτς), 1/7/1646 – 14/11/1716

Γεννήθηκε σαν σήμερα (1η Ιουλίου) στη Λειψία το 1646.

Έζησε 70 χρόνια και πέθανε στο Αννόβερο στις 14/11/1716.

Ο πατέρας του ήταν καθηγητής της ηθικής φιλοσοφίας.

Στην ηλικία των έξι, ο Λάιμπνιτς έχασε τον πατέρα του.

Στα οκτώ του ξεκίνησε να μελετά τα Λατινικά και αργότερα τα Ελληνικά.

Στα δεκαπέντε του μπήκε στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας ως φοιτητής των Νομικών.

Το 1666 στην ηλικία των είκοσι ήταν έτοιμος για την ανακήρυξη του σε διδάκτορα των Νομικών.

Δεν νυμφεύθηκε ποτέ.

Εξέφραζε συχνά παράπονα για την οικονομική του κατάσταση.

Σε αρκετές περιπτώσεις, ο Λάιμπνιτς ανέτρεχε και τροποποιούσε προσωπικά χειρόγραφα, πράξεις που αμαύρωσαν το όνομά του την περίοδο της Διαμάχης του Λογισμού.

Υπήρξε ένας γοητευτικός και ευγενής άνθρωπος, με έντονη αίσθηση του χιούμορ και της φαντασίας. Είχε πολλούς φίλους και οπαδούς σε όλη την Ευρώπη.

Όσον αφορά τα θρησκευτικά του πιστεύω, παρόλο που θεωρήθηκε από πολλούς βιογράφους ως Θεϊστής, αναφέρθηκε επίσης και ως «φιλοσοφικός Θεϊστής».

Ο Λάιμπνιτς πιστώνεται, μαζί με τον Νεύτωνα, την ανακάλυψη του απειροστικού λογισμού (διαφορικού και ολοκληρωτικού λογισμού).

Σύμφωνα με τα σημειωματάρια του Λάιμπνιτς, έκανε μία σημαντική ανακάλυψη στις 11 Νοεμβρίου του 1675, όταν χρησιμοποίησε τον ολοκληρωτικό λογισμό για πρώτη φορά.

Εισήγαγε πολλούς συμβολισμούς που χρησιμοποιούνται για την αυτήν, για παράδειγμα, το ολοκλήρωμα ∫ σημάδι που αντιπροσωπεύει ένα S, από τη λατινική λέξη summa και δ χρησιμοποιούνται για διαφορικά, από τη λατινική λέξη βαθμό διαφοράς. Αυτό έξυπνα υποδηλώνει συμβολισμό για τον λογισμό που είναι ίσως η πιο διαρκής μαθηματική κληρονομιά του Λάιμπνιτς αν και δεν δημοσιεύει τίποτα για λογισμό μέχρι το 1684.

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου διδάσκονται το συμβολισμό του.

Συμβολισμός Leibniz, αν   y = f(u)  και  u = g(x),  έχουμε τον τύπο dy/dx = (dy/du)(du/dx).

Από το 1711 μέχρι τον θάνατό του (1716) , ο Λάιμπνιτς είχε εμπλακεί σε μια διαμάχη με τον Τζον Κέιλι, τον Νιούτον και άλλους, για το αν ο Λάιμπνιτς είχε εφεύρει τον λογισμό ανεξάρτητα από τον Νεύτωνα.που είναι γνωστός ως κανόνας της αλυσίδας.

Περισσότερα για τη διαμάχη τους στο ΒΙΝΤΕΟ  13:49 λεπτών.

ΠΗΓΕΣ

[1] Οι Μαθηματικοί , Ε.Τ. Bell, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 4η Έκδοση 2001.

[2]

 

Translate

Αρχείο

Ώρα Ελλάδος

Ιούλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούν   Αυγ »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Σαν σήμερα

  1. 21/09/: Διεθνής Ημέρα Ειρήνης
    Η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε το 1981 από τον ΟΗΕ για να συμπίπτει με την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού κάθε Σεπτέμβριο. Από το 2001 γιορτάζεται σε σταθερή ημερομηνία, την 21η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου.

Άλγεβρα Α΄ – Επανάληψη

Πόσες Πιθανότητες έχεις να κερδίσεις το Τζόκερ ;

Τι είναι το Άπειρο ;

Το Δίλημμα του Φυλακισμένου !

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων