«

»

Μαΐ 04

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ.

PAKI2ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  (Ρ.Α.ΚΙ)                                                                                                                                               Α)  ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 

 Γεννήθηκα το 1956 στην Πτέρη (Σκλαβέικα)   του δήμου Τριφυλίας. Είμαι φυσικός με μάστερ (Επιχειρησιακή έρευνα – Δομή και λειτουργία Η/Υ, Παν. Αθηνών) και μιλάω καλά Αγγλικά και Γαλλικά. Ασχολήθηκα με πολλές  δουλειές (αποθηκάριος, σερβιτόρος, οικοδομή, υπάλληλος, σουπερμάρκετ, φροντιστήριο), μέχρι που διορίστηκα καθηγητής στη μέση εκπαίδευση το 1982. Υπηρέτησα ως διευθυντής στο Μουσικό Γυμνάσιο Καλαμάτας και συνταξιοδοτήθηκα το 2013. Είμαι παντρεμένος κι έχω 2 κόρες 27 και 24 χρονών. Τον ελεύθερο χρόνο μου αρθρογραφώ σε εφημερίδες και περιοδικά, κάνω ορειβασία και ποδηλασία. Με τα κοινά ασχολούμαι πάνω από 30 χρόνια. Παραμένω διαρκώς ενεργός πολίτης και πρόθυμος να δουλέψω για τον τόπο μου.

 

Β) Σαν μαθητής ήμουν επιμελής και πολύ καλός.

Το αγαπημένο μου μάθημα ήταν η φυσική (επίσης μου άρεσαν και τα αρχαία).

Το χειρότερό μου μάθημα ήταν τα λατινικά.

Το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν το ποδόσφαιρο.

Η αγαπημένη μου ομάδα είναι η Α.Ε.Κ.

Το αγαπημένο μου βιβλίο είναι το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη.

Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το “Imagine” του John Lennon.

Η αγαπημένη μου ταινία είναι η «Στον κύριο με αγάπη» με τον Sidney Poitier.

Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το κόκκινο.

Το αγαπημένο μου φαγητό είναι το κατσικάκι κοκκινιστό με μακαρόνια.

Ο αγαπημένος μου παιδικός ήρωας είναι ο Λούκυ Λουκ.

 

 

Γ) Θέλω να γίνω δήμαρχος γιατί οραματίζομαι η τοπική αυτοδιοίκηση  να ξαναβρεί το κύρος της, να είναι κοντά  στον πολίτη, να αναλάβει ενεργητικό ρόλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, πολιτικών αλληλεγγύης και συνοχής, προστασίας του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Για το πρόβλημα του λιμανιού της Κυπαρισσίας, θα απαιτήσουμε και θα μεριμνήσουμε για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και θα ζητήσουμε την απόδοση ευθυνών για την καταστροφή και την κακοδιαχείριση.

Για το πρόβλημα με το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, θα αγωνιστούμε για την αναβάθμιση των παροχών υγείας, βάζοντας ένα τέλος στην υποβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος του δήμου μας.

Για το πρόβλημα με το κολυμβητήριο της Κυπαρισσίας, θα μελετήσουμε και υλοποιήσουμε ένα σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισής , προκειμένου το μεγάλο κόστος λειτουργίας να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), κάτι που χρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, ενώ η λειτουργία του θα ενταχθεί στο ενιαίο αθλητικό πρόγραμμα του δήμου.

Για το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα της περιοχής, θα συνεργαστούμε με τους τοπικούς κτηνιάτρους αλλά και τις φιλοζωικές οργανώσεις, εφαρμόζοντας όλες τις επιστημονικά ενδεδειγμένες μεθόδους (σήμανση, εμβολιασμοί, στειρώσεις, πρόγραμμα υιοθεσιών), προκειμένου να ελεγχθεί ο πληθυσμός τους.

Για το πρόβλημα με τους ανέργους της Κυπαρισσίας, που είναι και ένα από σημαντικότερα προβλήματα της κοινωνίας μας, θα λειτουργήσουμε σε δύο επίπεδα. Για την άμεση ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους, ο Δήμος μπορεί να δημιουργήσει κοινωνικές δομές στήριξης (κοινωνικό ιατρείο, παντοπωλείο, κέντρο πληροφόρησης και νομικής υποστήριξης κ.α.). Παράλληλα, θα συντονίσουμε τις ενέργειες και τις δράσεις μείωσης τους φαινομένου στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης (πληροφόρηση και καθοδήγηση για την απασχόληση ανέργων στον πρωτογενή τομέα, δίκτυο υποστήριξης και προβολής της τουριστικής υποδομής, με σκοπό την απασχόληση τοπικού εργατικού δυναμικού και σχεδιασμός και υλοποίηση τεχνικών έργων και υποδομών στα οποία ο δήμος μπορεί να απασχολήσει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή άλλες εργασιακές σχέσεις).

Για να διαφημίσω την Κυπαρισσία, θα προβάλλουμε και θα αναδείξουμε τον πλούτο και τη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας, τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία μας και φυσικά τη μοναδικής ποιότητας αγροτική παραγωγή του τόπου μας.

 

Δ)Γράφω  5 επίθετα που με χαρακτηρίζουν: δραστήριος, αισιόδοξος, ειλικρινής, ευαίσθητος, επίμονος.

Ευτυχία για μένα είναι να είσαι υγιής, να έχεις φίλους και να ονειρεύεσαι.

Η αγαπημένη μου φράση είναι «η τιμωρία αυτών που δεν συμμετέχουν στα κοινά είναι να κυβερνώνται από ανίκανους…»

 

Ε) Αν εμείς τα παιδιά ψηφίζαμε, πείτε μας, για ποιο λόγο θα έπρεπε να σας δώσουμε την ψήφο μας?

Γιατί με αρχές την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, το ήθος , χωρίς πελατειακές σχέσεις, εξυπηρετήσεις και εξαρτήσεις, θέλουμε να εμπνεύσουμε κάθε πολίτη και τη νέα γενιά και να τους κάνουμε αισιόδοξους και υπερήφανους. Με την εργατικότητα μας θα βγάλουμε τον τόπο από το τέλμα.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων