ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2021

Αγιασμός στα σχολεία εν μέσω πανδημίας – Τι αλλάζει με τη νέα σχολική χρονιά για την προσευχή και τις εθνικές εορτές

πηγή εικόνας:https://www.orthodoxianewsagency.gr

Ο αγιασμός για την έναρξη του σχ. έτους 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί στις 13/9/2021 και ώρα 8.30 π.μ αποκλειστικά με την παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ7/111089/Δ1/9-9-2021 του ΥΠΑΙΘ.  Όλοι/ες οι μαθητές/τριες θα εισέρχονται στο σχολείο με την επίδειξη εκτυπωμένου αρνητικού selftest από το https://self-testing.gov.gr/ στην είσοδο του σχολείου.

Οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα παραμείνουν εκτός σχολείου χωρίς να συνωστίζονται.

Μετά τη λήξη του οι μαθητές/τριες θα πάρουν τα σχολικά βιβλία, θα αποχωρήσουν  και θα προσέρθουν την επόμενη μέρα κανονικά με τις σάκες τους για να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Όλοι οι μαθητές/τριες θα έχουν μαζί τους εκτυπωμένο το αρνητικό self test και θα το επιδεικνύουν εάν τους  ζητηθεί.

Στις 16/9/2021 οι μαθητές/τριες θα εισέρθουν στο σχολείο με νέο αρνητικό self test.

Aπό 21/9/2021 η επίδειξη αρνητικού self test θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Τις υπόλοιπες μέρες οι μαθητές/τριες θα φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους το έντυπο του αρνητικού self test για επίδειξη σε καθημερινό έλεγχο.

Τα self tests θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά 24 ώρες πριν την επίδειξη.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους/ες εκτός από το μάθημα της γυμναστικής και την ώρα του φαγητού στα διαλείμματα.

Η είσοδος ενηλίκων στο σχολείο  για θέματα που τους απασχολούν θα γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού rapid test 72 ωρών στον φύλακα  και κατόπιν προσυνεννόησης μετά από δικαιολογημένο αίτημα. 

Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους!

Ευχόμαστε ολόψυχα  η κατάσταση σιγά σιγά να ομαλοποιηθεί και τα εμπόδια/προβλήματα της περσινής χρονιάς να περιοριστούν και σταδιακά να εκλείψουν…

Ο Δ/ντής

Διονύσιος Αθανασόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων