Επανέναρξη υποδοχής μαθητών από 11/1/2021 στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες 

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά και με χαρά θα υποδεχτούμε τους/τις μαθητές/τριες από 11/1/2021 ξανά στο σχολείο.

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, επανερχόμαστε στο σχολείο και στη δια ζώσης διδασκαλία, όπως ήδη γνωρίζετε.

Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, τόσο για το κανονικό πρόγραμμα όσο και για το ολοήμερο ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.

Ειδικότερα:

 1. Κατά την πρωινή προσέλευση τα πράγματα παραμένουν ως είχαν. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται κατευθείαν στις αίθουσές τους από την κεντρική είσοδο του σχολικού συγκροτήματος (8:00 έως τις 8:15)
 2. Η αποχώρηση για το κανονικό πρόγραμμα (13:15) θα πραγματοποιείται αποκλειστικά και πάλι από την κεντρική είσοδο.
 3. Το ολοήμερο πρόγραμμα (15:00 και 16:00) θα αποχωρεί από την κεντρική  είσοδο του συγκροτήματος ως είθισται.
 4. Σε περίπτωση που ο καιρός δεν το επιτρέπει, η αποχώρηση του κανονικού προγράμματος θα πραγματοποιείται με τη σχετική καθυστέρηση, όπως είναι αναμενόμενο.                                                                                      Επιπλέον:
  1. Για λόγους σωστού εξαερισμού, τα παράθυρα των αιθουσών θα παραμένουν ανοικτά όσο το δυνατόν περισσότερο. Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε, ώστε οι μαθητές –τριες να φορούν ζεστά ρούχα.
  2. Εξυπακούεται ότι οι μαθητές –τριες που ασθενούν παραμένουν σπίτι έως και ένα επιπλέον 24ωρο χωρίς συμπτώματα – όπως ορίζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  3. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το σχολείο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.                                                                                                                                                      
  4. Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αλλά και των διαλειμμάτων, καθώς και για τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης.

  5. ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: Τα θρανία διαμορφώνονται για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του χώρου. Ο κάθε μαθητής έχει τη δική του καρέκλα, την  οποία χρησιμοποιεί καθημερινά και για όλη τη διάρκεια των μαθημάτων. Σε κάθε αίθουσα υπάρχει αντισηπτικό.

   Υπενθυμίζουμε με κάθε ευκαιρία στους μαθητές ότι πρέπει να αποφεύγεται η επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

   Επισημαίνουμε στους μαθητές ότι σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος πρέπει να χρησιμοποιείται χαρτομάντιλο ή να γίνεται κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα. 

  6. Συστήνεται οι μαθητές να έχουν μαζί τους καθημερινά 2- 3 μάσκες σε αντίστοιχα σακουλάκια μιας χρήσης,  χαρτομάντιλα και αντισηπτικά για να μη μετακινούνται από τη θέση τους. Τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα απορρίπτονται σε κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια ακολουθεί απαραίτητα επιμελές πλύσιμο/απολύμανση των χεριών (είτε με νερό και σαπούνι είτε με το αλκοολούχο διάλυμα που υπάρχει στην τάξη).

   Οι μαθητές χρησιμοποιούν αυστηρά τα ατομικά  τους αντικείμενα (βιβλία, τετράδια, μολύβια, γόμες κ.α ) και δε χρησιμοποιούν το σφουγγάρι πίνακα.

  7. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο του σχολείου σε γονείς ή σε οποιονδήποτε άλλον.

   ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

  8. Σας ενημερώνουμε πως για τη μετακίνησή σας προς και από το σχολείο αποστέλλεται μήνυμα στο 13033 με κωδικό 4. Επίσης ισχύουν οι προηγούμενες δηλώσεις μετακίνησης.

  Σας ευχαριστούμε εκ προοιμίου για τη συνεργασία, για την τήρηση των κανόνων κατά του COVID-19, καθώς και για τη συνέπεια στο ωράριο λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος.

   

       Με εκτίμηση

  Ο Δ/ντής του σχολείου 

  ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων