ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ 4

Μελισσάκια μου,
Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης και η φύση είναι στα καλύτερά της. Λουλούδια, χρώματα και ζουζουνίσματα παντού! Τι όμορφα που είναι όλα!
Οι μέλισσες έχουν πιάσει δουλειά για τα καλά…

Πριν ασχοληθούμε με τη Μουσική μας, ας παρακολουθήσουμε το παρακάτω βίντεο ,που μας μαθαίνει πολλά για τη ζωή των μελισσών.

 

Πολλοί συνθέτες γράφουν μουσική που μιμείται ήχους και εικόνες, καταστάσεις και συναισθήματα.
Αυτή η μουσική λέγεται περιγραφική ή προγραμματική.

Ο Νικολάι Αντρέγιεβιτς Ρίμσκι-Κόρσακοφ , (18 Μαρτίου 1844 – 21 Ιουνίου 1908) ήταν Ρώσος συνθέτης, δάσκαλος αρμονίας και ενορχήστρωσης και καθηγητής σύνθεσης στο Ωδείο της Πετρούπολης.
«Το πέταγμα της μέλισσας» είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα του Κόρσακοφ. Προέρχεται από την όπερα «Ιστορία του τσάρου Σαλτάν», ένα παραμύθι για τον τσάρο Σαλτάν που οι κακές αδελφές της γυναίκας του, κατάφεραν να τον χωρίσουν από το γιό του πρίγκιπα Γκβιντόν. Ο πρίγκιπας Γκβιντόν αναγκάζεται να μεταμορφωθεί σε μέλισσα για να συναντήσει τον πατέρα του!


(The Tale of Tsar Saltan, Op. 57: Flight of the Bumble Bee
Καλλιτέχνης
Scottish National Orchestra
Άλμπουμ
Russian Masterpieces)
ΕΔΩ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΜΕ ΦΩΝΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ:


Singing Hoosiers at Hersey High School March 4, 2016
ΕΔΩ ΜΕ ΧΑΛΚΙΝΑ ΠΝΕΥΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ CANADIAN BRASS:


ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ!!!

 

Μέλισσες- Ο μαγικός κόσμος των ζώων
2ο μέρος από το 8ο DVD από τη συλλογή της Disney: Ο μαγικός κόσμος των ζώων Συλλογή ντοκιμαντέρ για τα ζώα, για μικρά παιδιά (και όχι μόνο), από τη Disney. Τ…
youtube.com
Αν σας άρεσε η μουσική του Κόρσακοφ, μπορείτε να πιάσετε τα χρώματά σας και να ζωγραφίσετε ό,τι εκείνος ”ζωγράφισε” με τη μουσική. 

 

Παιδάκια, αν θέλετε μπορείτε να πειραματιστείτε με το εικονικό πιάνο. Πού ξέρετε; Μπορεί να δημιουργήσετε και μικρές μελωδίες ή ο συνδυασμός των ήχων να σας θυμίσει γνωστές μελωδίες. ‘Ορεξη να έχετε…

http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/5840?locale=el

Εικονικό πιάνο
Διαδραστικό μαθησιακό αντικείμενο με εικονικό πληκτρολόγιο πιάνου. Στόχοι του μαθησιακού αντικειμένου είναι η κατευθυνόμενη μουσική δημιουργία, καθώς και η ελεύ….
photodentro.edu.gr
Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Σε λίγες μέρες, πάλι μαζί! Έχετε όλα σας την αγάπη μου.
Η κυρία Διονυσία
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση