Κολυμβητήριο

κολυμβ                               Ένα στολίδι  στον τόπο μας

   Φτιάχτηκε με τις καλύτερες προδιαγραφές για να προσφέρει στην τοπική  κοινωνία αλλά και  στα περίχωρα την δυνατότητα στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες να αθλούνται.

    Το κολυμβητήριο  χτίστηκε έξω από την πόλη  στην περιοχή που είναι οι εργατικές κατοικίες. Έχει αρκετό χώρο για στάθμευση και πολύ περίγυρο.Είναι ένας χώρος προστατευμένος γύρω-γύρω με κάγκελα  και  σε ορισμένα σημεία έχει και γκαζόν

KKimages     Έχει ένα μεγάλο  κτίριο το οποίο έχει τους εξής  χώρους:αποδυτήρια  όπως και ντουζ. Τα αποδυτήρια έχουν και τουαλέτες απλές αλλά και για άτομα με ειδικές ανάγκες. Τα ίδια ακριβώς  έχουν και για τους άντρες και για τα παιδιά. Έχουν φροντίσει να μην μπορούν  οι  κολυμβητές  να έχουν πρόσβαση στην πισίνα αν δεν περάσουν πρώτα από μία μικρή πισίνα που το νερό φτάνει  μέχρι την μέση της  γάμπας και ταυτόχρονα ανοίγουν και  τα  ντουζ  οπότε πλένονται  οι  κολυμβητές,πριν πάνε  στους βατήρες για να βουτήξουν. Έχει αίθουσα με όργανα  για να γυμνάζονται όπως και στρώματα,αίθουσα  καφέ,γραφεία,τουαλέτες για το κοινό  και  μηχανοστάσιο.

    Έξω προς την ανατολή,έχει τις κερκίδες  όπου μπορεί  να κάτσει ο κόσμος  για να  KKαρχείο λήψης (1)παρακολουθήσει.Αριστερά είναι  οι  βατήρες ,  δεξιά  είναι τα βοηθητικά   όργανα  που χρειάζονται και στην δύση είναι  οι πάγκοι  των αθλητών  και των επισήμων.

     Το κολυμβητήριο   μέχρι  την κρίση λειτουργούσε   κάθε  μέρα από το μεσημέρι  μέχρι το βράδυ.Με μία συνδρομή  των  20€ έβγαζαν  τα έξοδα, η προσεύλευση ήταν μεγάλη  και όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Μόλις το πετρέλαιο πήρε  αύξηση  τότε τα έξοδα δεν κάλυπταν τις ανάγκες  και άρχισαν  τα προβλήματα.

     Το κολυμβητήριο για να θερμαίνεται το νερό ,χρησιμοποιούσε πετρέλαιο  και για ντουζ  ρεύμα  για να έχουν ζεστό νερό, που ούτε ηλιακό θερμοσίφωνα δεν είχαν.Όπως γνωρίζουν όλοι  είναι ανοιχτό   και από την ανατολή  και τον νότο που έχει χωράφια και δέντρα και μόλις  τα όργωναν ή  φύσαγε, όλα τα σκουπίδια και τα χώματα  έμπαιναν στο νερό.

    Το  κολυμβητήριο  ανήκει στον   δήμο και αυτός άρχισε να κάνει περικοπές  στις  χορηγήσεις  ακόμα  και τα έσοδά του τα έπαιρναν  για να καλύψουν άλλες  ανάγκες.

     Έτσι μια ωραία  μέρα είπαν ότι  το κολυμβητήριο  κλείνει  γιατί  δεν έχει λεφτά ,χωρίς να  διαμαρτηρηθεί κανείς.

     Εγώ σαν δημότης πιστεύω  ότι ο δήμος είναι υποχρεωμένος να δώσει  λεφτά για να ανοίξει το κολυμβητήριο. Να βάλουν μια συνδρομή για τον κάθε κολυμβητή 30€  το μήνα και όχι  50€ που το είχαν κάνει πριν  κλείσει.Να  κάνουν   καλή   διαχείριση των χρημάτων.

KK      Προτείνω δε, επειδή  είμαστε  σε τέτοια  γεωγραφική περιοχή  που και το χειμώνα ο ήλιος είναι υπέρ αρκετός ,να προσπαθήσουν να  πάρουν μία χορηγία από το ΕΣΠΑ  και να βάλουν    φωτοβολταϊκά    ώστε  να καλύπτουν  από την ενέργεια  που θα κερδίζουν  και το ρεύμα.

      Λυπάμαι πάρα πολύ που κανένας πολίτης   δεν    ευαισθητοποιείται για να κάνει κάτι ώστε να προσπαθήσουν να ανοίξουν πάλι το κολυμβητήριο.

       Να  ήξεραν  πόσα ταλέντα  πάνε χαμένα έτσι. Και πόσοι   άνθρωποι με προβλήματα υγείας το το έχουν ανάγκη  όχι  για να γίνουν καλά   αλλά για να έχουν  μια αξιοπρεπή ζωή.

Δήμητρα- Ειρήνη   Βλάχου.

Γ’ Τάξη

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση