«

»

Ιαν 31

«Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας» 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημιουργικής Έκφρασης

first_pic.jpgΤο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ανακοινώνουν την διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων με Θέμα: «Ας φανταστούμε το Σχολείο των Ονείρων μας» για το σχολικό έτος 2014-2015.

 

 

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών (από την ίδια τάξη, από διαφορετικές τάξεις του ίδιου σχολείου ή και διαφορετικών σχολείων) με την υποστήριξη και τον συντονισμό του διδακτικού προσωπικού των σχολείων αυτών (δάσκαλοι, μουσικοί, εικαστικοί, καθηγητές φυσικής αγωγής, καθηγητές πληροφορικής, καθηγητές ξένων γλωσσών, κ.ά.). Για κάθε πρόταση την ευθύνη υποβολής θα έχει ένας εκπαιδευτικός, ενώ παράλληλα ενθαρρύνεται η συνεργασία δασκάλων και ειδικοτήτων του ιδίου ή και διαφορετικών σχολείων.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  υποβάλλουν προτάσεις και σκέψεις  για το πώς φαντάζονται το σχολείο των ονείρων τους σε όποια μορφή αυτοί επιθυμούν με βάση τις εξής κατηγορίες:

 

 1. Μουσική/τραγούδι/χορός /κίνηση
 2. Θεατρικό δρώμενο/θεατρικό παιγνίδι/ παντομίμα/ θέατρο σκιών
 3. Πλαστικές Τέχνες: ζωγραφική/σχέδιο/ grafiti/ ψηφιδωτό /Υφαντουργία/αγγειοπλαστική/ κεραμική /γλυπτική/χαρακτική, κατασκευές
 4. Τέχνη του λόγου: Ποίηση, Παραμύθι/Εικονογραφημένο παραμύθι, Νουβέλα, Μύθος, Δοκίμιο
 5. Αnimation, Video / digital storytelling /κόμικ/ γελοιογραφίες
 6. Ιστολόγια ( blogs), wiki, λογισμικά, ιστοσελίδες  κλπ
 7. Οποιαδήποτε άλλη μορφή δημιουργικής έκφρασης που δεν περιλαμβάνεται στις ανωτέρω κατηγορίες

 

 Οι προτάσεις θα υποβληθούν μέσω του διαδικτυακού τόπου του διαγωνισμού και  μπορεί να είναι αρχεία ήχου, εικόνας, βίντεο, κειμένου κλπ.                                          Οι προτάσεις των μαθητών που θα τύχουν διάκρισης θα τεθούν υπόψη τόσο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ όσο και της ακαδημαϊκής κοινότητας, της κοινότητας των εκπαιδευτικών και άλλων φορέων.

   

Δημοσίευση 1ης πρόσκλησης ενδιαφέροντος: Σεπτέμβριος  2014

Περίοδος  υποβολής εργασιών:    1-28 Φεβρουαρίου 2015

Ολοκλήρωση κρίσεων:       Απρίλιος 2015

 

Συνέδριο -Τελετή Βράβευσης:     Μάιος 2015

 

1 comment

 1. karlafti

  Συμμετέχουμε στο διαγωνισμό » Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας» με βίντεο ως 17ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας με θέμα » Δες τε τι κάνει μια κλωστή, που υφαίνει το στημόνι, μας δίδαξε η δασκάλα μας, και παίζουμε μεις όλοι .
  Σας παρακαλούμε επειδή μας ενδιαφέρει η περαιτέρω συνεργασία με το τμήμα σας για την ανάπτυξη και την ένταξή μας σε δίκτυα πολιτισμού και για να εμβαθύνουμε , να μας συστήσετε με ποιον καθηγητή από το Παιδαγωγικό Τμήμα θα συνεργαστούμε για να μας στείλετε το τηλέφωνό του και το mail του.
  Με τιμή
  Μαρία Καρλαύτη υποδιευθύντρια 17ου Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας.
  τηλ. 6932782630 mail karlafti@sch.gr
  marta@ath.forthnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων