ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες 

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία, αγάπη και ευημερία!

Ελπίζουμε οι μαθητές μας κι εσείς να είστε όλοι καλά!

Σας ενημερώνουμε για το νέο πρωτόκολλο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας: 
1. Προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν self test αντί για δύο. Το επιπλέον test θα πρέπει να διενεργηθεί την Κυριακή 9/1. Τα τεστ θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία αυτήν την εβδομάδα.
2. Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς στις μέρες που γινόταν και πριν και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Η δήλωση του αποτελέσματος θα γίνεται στην πλατφόρμα edupass.
3. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη γίνονται αυξημένοι έλεγχοι σε όλο το τμήμα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες. Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς: Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.
Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά rapid τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.
Σας παρακαλούμε όλους να είστε τυπικοί στην πραγματοποίηση των self test . Πρόκειται για την ασφάλεια και την υγεία όλων των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σας ευχαριστούμε εκ προοιμίου για τη συνεργασία, για την τήρηση των κανόνων κατά του COVID-19, καθώς και για τη συνέπεια στο ωράριο λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος.

     Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής του σχολείου 

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση