ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 Ημέρα μνήμης των γεγονότων του Πολυτεχνείου η σημερινή!…

Ακολουθεί ένα αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου που θυμίζει σε όλους μας ότι η ατίθαση νεανική ψυχή θα αντιστέκεται σε κάθε μορφής καταπίεση και θα καλεί πάντα σε ξεσηκωμό για τα ιδανικά της ισότητας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας!

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  Μια πρωτότυπη προσέγγιση στα γεγονότα του ’73. Μέσα από τα µάτια μιας γάτας «περνά» η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην ταινία. Ο δημιουργός του φιλμ αξιοποίησε πραγματικές λήψεις από τα γεγονότα του Νοεμβρίου του 1973 και τα «δείχνει» μέσα από τα μάτια μιας γάτας που ήταν στο Πολυτεχνείο τη μοιραία νύχτα, πριν από 12.410 συν μία ημέρες.  

Βίντεο για ευαισθητοποίηση και συζήτηση (κυρίως για μεγάλες τάξεις)    Μιας και η επέτειος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973  έφτασε, δείτε εδώ ένα video που δημιουργήθηκε από την εκπαιδευτική τηλεόραση.                                     

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου όπως απεικονίστηκε μέσα από ζωγραφιές των μαθητών, όπως ήχησε στα αυτιά και την καρδιά μας μέσα από το συγκλονιστικό ραδιοφωνικό μήνυμα του σταθμού των φοιτητών, όπως πολύ εύστοχα συνδυάστηκε με το συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και την χαρακτηριστική φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση και έτσι όπως απαθανατίστηκε από τους φωτογράφους της εποχής. 

 Το βίντεο φτιάχτηκε για να συνοδεύσει το σχολικό θεατρικό έργο του Δημήτρη Μαριόλη «Η ιστορία μιας νύχτας» και να διηγηθεί, όσο πιο απλά γίνεται, στα παιδιά, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 ως την 21η Απριλίου 1967.

 ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17η ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Για την 41η επέτειο εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης ετοίμασαν μια ταινία βασισμένη στο θεατρικό «Εμένα με νοιάζει» που γράφτηκε από το δάσκαλο Θωμά Μενεξέ τον Οκτώβριο του 2005. Η ταινία με απλό τρόπο επιχειρεί να παρουσιάσει την περίοδο της επταετίας της Χούντας των συνταγματαρχών και τα γεγονότα που ακολούθησαν μέχρι τη βραδιά της 17ης Νοεμβρίου 1973. Μέσα από μικρά σκετσάκια και τραγούδια με χιούμορ και μεράκι, οι μικροί μαθητές μεταφέρουν το κλίμα της εποχής. Η διασκευή, η σκηνοθεσία και η επιμέλεια του υλικού έγινε από το δάσκαλο της Ε΄ τάξης Τσαρούχα Γιάννη.

Σχολεία: 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από Δευτέρα

poster 12 ερωτήσεις απαντήσεις για τα Νηπιαγωγεία Δημοτικά

 

1. Τι θα ισχύσει από τη Δευτέρα για τα σχολεία;
Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων όλης της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη κλειστά και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, επίσης για 2 ακόμη εβδομάδες. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Συνέχεια ανάγνωσης «Σχολεία: 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από Δευτέρα»

Χίλιες πενήντα μία ευχές και κάτι ψιλά…

Χίλιες πενήντα μια ευχές και κάτι ψιλά….για την Αναστασία….στέλνουμε όλοι εμείς που μέσα στις δυσκολίες της εποχής είμαστε εδώ να στηρίξουμε ένα παιδί που έχει ανάγκη????
Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι το δικό μας…
Καλή επιτυχία, μικρή Αναστασία
Πάντα στα δύσκολα ενωμένοι…
Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς ❤️
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Eurobank 0368 ΚΥΠΑΡΙ ΙΣΣΙΑΣ ΤΗΛ: 027610 0062260 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 05/11/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΕΛΑΤΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΠΕΛΑΤΗ 0026. 0260. 84. 0101956591 ΣΕ EUR ΤΡΙΑΝΤΑΣΥΛΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΣΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΠΟΣΟ ΟΛΟΓΡΑΣΩΣ 1.051, 60 ΕΥΡΩ ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ENA ΕΥΡΩ KA) ΕΞΗΝΤΑ ΛΕΠΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΞΙΑΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ 05/11/2020 ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΤΗΛΕΞΩΝΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΜΠΙΤΣΙΚΑ ΣΟΞΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 6977 982521 Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΗΛΕΧΤΡΟΝΙΚΑ TA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΣΗΣ ΣΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ NA ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ. ΜΠΙΤΣΙΚΑ ΣΟΣΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ TROK: B601 05/11/2020 3A02 A05688 13:30:24 0000000029 0031"