ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες 

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία, αγάπη και ευημερία!

Ελπίζουμε οι μαθητές μας κι εσείς να είστε όλοι καλά!

Σας ενημερώνουμε για το νέο πρωτόκολλο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας: 
1. Προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν self test αντί για δύο. Το επιπλέον test θα πρέπει να διενεργηθεί την Κυριακή 9/1. Τα τεστ θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία αυτήν την εβδομάδα.
2. Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς στις μέρες που γινόταν και πριν και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Η δήλωση του αποτελέσματος θα γίνεται στην πλατφόρμα edupass.
3. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη γίνονται αυξημένοι έλεγχοι σε όλο το τμήμα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες. Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς: Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid που ήδη κάνουν την εβδομάδα. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.
Όλες οι άλλες προβλέψεις του πρωτοκόλλου, όπως για παράδειγμα τα υποχρεωτικά rapid τεστ για εκπαιδευτικούς που δεν είναι εμβολιασμένοι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών, η αναστολή των εκδρομών, εξακολουθούν να ισχύουν.
Σας παρακαλούμε όλους να είστε τυπικοί στην πραγματοποίηση των self test . Πρόκειται για την ασφάλεια και την υγεία όλων των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σας ευχαριστούμε εκ προοιμίου για τη συνεργασία, για την τήρηση των κανόνων κατά του COVID-19, καθώς και για τη συνέπεια στο ωράριο λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος.

     Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής του σχολείου 

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Υπ. Παιδείας: 14 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για το έτος 2021-2022

 Το υπουργείο Παιδείας ετοίμασε τις ακόλουθες 14 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για το έτος 2021-2022:(κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο)

https://www.esos.gr/arthra/74460/yp-paideias-14-erotiseis-kai-apantiseis-shetika-me-ta-metra-prostasias-kai-protokollo?fbclid=IwAR0tb-QLd_HQt7xW-mJjMq0Z75PSsXn8I-C08ugZnBu5ksICyNSVHb-gUY4

ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2021

Αγιασμός στα σχολεία εν μέσω πανδημίας – Τι αλλάζει με τη νέα σχολική χρονιά για την προσευχή και τις εθνικές εορτές

πηγή εικόνας:https://www.orthodoxianewsagency.gr

Ο αγιασμός για την έναρξη του σχ. έτους 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί στις 13/9/2021 και ώρα 8.30 π.μ αποκλειστικά με την παρουσία μαθητών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ7/111089/Δ1/9-9-2021 του ΥΠΑΙΘ.  Όλοι/ες οι μαθητές/τριες θα εισέρχονται στο σχολείο με την επίδειξη εκτυπωμένου αρνητικού selftest από το https://self-testing.gov.gr/ στην είσοδο του σχολείου.

Οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα παραμείνουν εκτός σχολείου χωρίς να συνωστίζονται.

Μετά τη λήξη του οι μαθητές/τριες θα πάρουν τα σχολικά βιβλία, θα αποχωρήσουν  και θα προσέρθουν την επόμενη μέρα κανονικά με τις σάκες τους για να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Όλοι οι μαθητές/τριες θα έχουν μαζί τους εκτυπωμένο το αρνητικό self test και θα το επιδεικνύουν εάν τους  ζητηθεί.

Στις 16/9/2021 οι μαθητές/τριες θα εισέρθουν στο σχολείο με νέο αρνητικό self test.

Aπό 21/9/2021 η επίδειξη αρνητικού self test θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Τις υπόλοιπες μέρες οι μαθητές/τριες θα φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους το έντυπο του αρνητικού self test για επίδειξη σε καθημερινό έλεγχο.

Τα self tests θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά 24 ώρες πριν την επίδειξη.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους/ες εκτός από το μάθημα της γυμναστικής και την ώρα του φαγητού στα διαλείμματα.

Η είσοδος ενηλίκων στο σχολείο  για θέματα που τους απασχολούν θα γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού rapid test 72 ωρών στον φύλακα  και κατόπιν προσυνεννόησης μετά από δικαιολογημένο αίτημα. 

Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους!

Ευχόμαστε ολόψυχα  η κατάσταση σιγά σιγά να ομαλοποιηθεί και τα εμπόδια/προβλήματα της περσινής χρονιάς να περιοριστούν και σταδιακά να εκλείψουν…

Ο Δ/ντής

Διονύσιος Αθανασόπουλος

Aγαπημένα μας  Εκτάκια, αντίο!

Aγαπημένα μας  Εκτάκια,

Μας αποχαιρετήσατε με έναν αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στα δύο τμήματα, που όλο το σχολείο παρακολούθησε με ενθουσιασμό, παραταγμένο ανά τμήμα στο προαύλιο. Και μετά ο κύκλος του δημοτικού έκλεισε για σας γλυκά, μελωδικά με μια αυθόρμητη μουσική παράσταση στην οποία συμμετείχαν όλες οι τάξεις και που η κ. Διονυσία, η μουσικός μας, με το αρμόνιό της συντόνισε άψογα. Όλο το σχολείο έγινε μια ανοιχτή μουσική αγκαλιά και στο προαύλιο αντήχησαν γλυκές παιδικές φωνές που συντονίστηκαν στη συχνότητα της καρδιάς και των έντονων συναισθημάτων που συνοδεύουν κάθε αποχωρισμό… Μια απρόσμενη αλλά ευχάριστη έκπληξη ήρθε από την κυρία Κατερίνα  Καλογρίδη ,  δασκάλα του Δ1, που φέτος συνταξιοδοτείται, και η οποία πήρε το μικρόφωνο και ερμήνευσε υπέροχα διάφορα τραγούδια. Οι στιγμές ήταν μοναδικές και σίγουρα χαράχτηκαν ανεξίτηλα στην καρδιά μας.

Παιδιά μου, είναι γεγονός πως το ταξίδι σας στο δημοτικό τελείωσε περίεργα, καθώς η τελευταία διετία μας επιφύλαξε μια  αναπάντεχη ανατροπή της καθημερινότητας σε ατομικό και παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.  Έτσι μπήκε στη ζωή σας η εξ αποστάσεως διδασκαλία που σας φυλάκισε στο σπίτι και σας στέρησε την καθημερινή ζωντανή επαφή με τους συμμαθητές/φίλους σας αλλά και τους δασκάλους σας. Δεν έσβησε όμως το φως από τη ματιά σας, ούτε έκλεψε το λαμπερό σας  χαμόγελο, τη ζωντάνια και τη δίψα σας  για μάθηση. Παράλληλα δε, η περιπέτεια αυτή σας έδωσε ένα τεράστιο μάθημα ζωής… πως ο άνθρωπος επιβάλλεται να μετατρέπει την ανυπέρβλητη δυσκολία σε πολύτιμη ευκαιρία… Να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που η ζωή φέρνει στον δρόμο του, όποια κι αν είναι αυτά. Κι εσείς μας γεμίσατε με περηφάνια γιατί τα καταφέρατε περίφημα. Καθημερινά δίνατε το «παρών» στην απρόσωπη, άχαρη και ψυχρή οθόνη, τη ζεστάνατε με την παρουσία σας, αγκαλιάσατε με τη γλυκιά σας ματιά τους φίλους σας,  αποκομίσατε δεξιότητες, εμπειρίες, γνώσεις, κάνατε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός.

Παιδιά μου, να ξέρετε πως «Μόνη πατρίδα τα παιδικά μας  χρόνια», αυτά που μόλις αφήσατε πίσω σας και για τα οποία θα νιώσετε πολλές φορές στη ζωή σας νοσταλγία. Να τα φυλακίσετε, λοιπόν, στην καρδιά σας σαν πολύτιμο θησαυρό κι όταν συναντάτε δυσκολίες στην προσωπική σας διαδρομή  να ανατρέχετε σε αυτά για να φωτίζουν τον δρόμο σας…

Από όλους εμάς, τους δασκάλους σας,  πολλές ευχές  για καλή τύχη στη ζωή και στις επιλογές σας. Να έχετε ένα συναρπαστικό ταξίδι ζωής!

Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – 19 Μάη

«Τη Πόντου οι αντάρτες» Ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στην ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ «Ο ΦΑΡΟΣ»

 Ο Ποντιακός Σύλλογος “Πόντος” του Norwalk CT, παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους “ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – Μια Αληθινή Ιστορία”.(ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο)

https://youtu.be/SkHy-tkTBYc Εξαιρετικό βίντεο που προτείναμε και πέρσι…

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ;

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο - GTP
Ένα ebook που εισάγει τα παιδιά στην έννοια του μουσείου και στα βασικά είδη μουσείων. Είναι με πολύ απλά λόγια και με βοηθητικές εικόνες.(ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο)
Μια σειρά ερωτηματολογίων, υπέροχων δραστηριοτήτων και βίντεο δημιουργήθηκαν με αφορμή την ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ.
Προσφέρουμε ερεθίσματα στα παιδιά μας ώστε να αγκαλιάσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Συνεργασία Εκπαιδευτικών Σελίδων(ΚΛΙΚ στον παρακάτω σύνδεσμο)

Εικονικές Περιηγήσεις Mουσείων

Το Μουσείο Ακρόπολης έγινε ψηφιακό -Όλα τα εκθέματα στην οθόνη μας | LiFO

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ https://www.lifo.gr/culture

Εικονικές Περιηγήσεις:

Μουσείο Ακρόπολης: Ελλάδα

Μουσείο Μπενάκη: Ελλάδα

Θαλασσόκοσμος: Ελλάδα

Μουσείο Δεινοσαύρων: Αυστραλία

Μουσείο Φυσική Ιστορίας: ΗΠΑ

Βρετανικό Μουσείο: Μεγάλη Βρετανία

Μουσείο Ερμιτάζ: Ρωσία

Λούβρο: Γαλλία

Μουσείο Φρίντα Κάλο: Μεξικό

Εθνικό Μουσείο: Ινδία

 Γκαλερί Uffizi: Ιταλία

Παίζουμε παιχνίδια;

Εδώ θα βρείτε διάφορες δραστηριότητες για παιδιά από το Μουσείο της Ακρόπολης!

18 ΜΑΪΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2021, 18 Μαΐου – «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση» | schooltime.gr
Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών «με σκοπό την ενίσχυση της μόρφωσης, την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».
Κάθε χρόνο, παράλληλα με το γενικότερο μήνυμα του εορτασμού, διερευνάται σ’ όλες τις χώρες-μέλη του ICOM, με ομιλίες, εκθέσεις, συναντήσεις και άλλες εκδηλώσεις, ένα ειδικό θέμα που συνδέεται με τα μουσεία και το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.
Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του ICOM διοργανώνει κατά τον μήνα Μάιο ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης τιμά κάθε χρόνο ένα ή περισσότερα ελληνικά μουσεία, όπου πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού.

Συνέχεια ανάγνωσης «18 ΜΑΪΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ»

Επιστρέφουμε με ασφάλεια στο σχολείο

Οι διακοπές συνεχίζονται, αλλά η Δευτέρα πλησιάζει οπότε δείτε εδώ ένα padlet με οδηγίες και συνδέσμους για τα self test που θα είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας το επόμενο διάστημα .
Επιστρέφουμε με ασφάλεια στο σχολείο

ΠΗΓΗ 

Χρίστος Σαπρίκης

Επαναλειτουργία διαζώσης εκπ/σης από 10/5/2021

Επιστροφή στα σχολεία.

Aγαπητοί γονείς, κηδεμόνες και μαθητές/τριες

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Ευχόμαστε κάθε καλό σ’ εσάς και στις οικογένειές σας, υγεία, προσωπική και οικογενειακή γαλήνη.

Το σχολείο επαναλειτουργεί δια ζώσης από 10/5/2021 με την προσέλευση σε αυτό όλων των εμπλεκομένων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση) Δ1α/ΓΠ.οικ.27707 (ΦΕΚ 1825 τ.Β/5-5-2021) η είσοδος και παραμονή  όλων στο σχολείο γίνεται υποχρεωτικά  με την επίδειξη καθημερινά της εκτυπωμένης δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος του self test.

Όλοι οι μαθητές αλλά και οι εργαζόμενοι (με οποιαδήποτε μορφή εργασίας) στο σχολείο οφείλουν να επιδεικνύουν καθημερινά  την εκτυπωμένη δήλωση από το http://self-testing.gov.gr/ σε οποιοδήποτε έλεγχο του δ/ντή η άλλου υπαλλήλου που κατ’ εντολή του πραγματοποιεί αιφνίδιο έλεγχο.

Εργαζόμενος που δε θα έχει εκτυπωμένη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test θα απομακρύνεται από το σχολείο με τις αντίστοιχες συνέπειες ενώ ο μαθητής θα παραμένει στο χώρο Covid του σχολείου μέχρι την άφιξη του κηδεμόνα που θα τον παραλάβει.

Η είσοδος στο σχολείο γονέων ή κηδεμόνων γίνεται μόνο μετά από άδεια της Δ/νσης του σχολείου.

Οι μαθητές  με την είσοδο τους στο σχολείο κατευθύνονται στις αίθουσες διδασκαλίας  τους και κάθονται στα θρανία τους. Στη συνέχεια τοποθετούν την εκτυπωμένη δήλωση αρνητικού self test μπροστά τους για έλεγχο από τον εκπ/κό. Αν έχουν γυμναστική επιδεικνύουν τη δήλωση στη γυμνάστρια. 

Η ασφάλεια και η υγεία όλων  μας είναι πολύ σημαντική και ευελπιστούμε να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και συμμόρφωση στα προβλεπόμενα από τον νόμο μέτρα.

 

   Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής του σχολείου

Διονύσιος Αθανασόπουλος

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Το παρακάτω βίντεο είναι από το βιβλίο «Η Ιστορία του Πάσχα», με αφήγηση από τη Γεροντίνη Ειρήνη, για να κατανοήσουν τα παιδιά τον συμβολισμό της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα…Η σύλληψη, τα Πάθη, η Σταύρωση και η Ανάσταση του Ιησού, με όμορφη εικονογράφηση.. 

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821

«Τούτο το λόγο θα σας πω δεν έχω άλλο κανένα μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα!» Κωστής Παλαμάς

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ελάτε να γνωρίσουμε τα γεγονότα και τα πρόσωπα εκείνης της περιόδου μέσα από μια εξαιρετική παρουσίαση.

Το Λαογραφικό μουσείο ΛΙΝΟΣ  άνοιξε το μοναδικό αυτό κεφάλαιο της Ελληνικής Ιστορίας με ένα αφιέρωμα σχεδιασμένο για τα σημερινά παιδιά, με στόχο και όραμα να εμπνεύσει στις καρδιές τους την αγάπη για την ελευθερία και την πατρίδα.

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο:https://epanastasi1821.online/

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

 

Προεπισκόπηση εικόνας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΩΝ:ΒΙΚΥ ΜΠΑΚΟΥΡΟΥ 

Προεπισκόπηση εικόνας

Από τις 24 Μαρτίου η ανάρτηση ενός μουσαμά ειδικής κατασκευής με παράσταση της Επανάστασης και  αναφορά στους τοπικούς ήρωες κοσμεί την είσοδο των 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Κυπαρισσίας και θα παραμείνει μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους.

Εγγραφές μαθητών Α’ τάξης για το σχ. έτος 2021-22

    23ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου: Εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού                                                              ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ  http://23dimira.blogspot.com                                                                                        Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.6/2251/Δ1 25-2-2021 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. για τη σχολική χρονιά 2021-2022, οι εγγραφές φοίτησης στην Α΄ τάξη  θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι τα εξής:

 1. Πιστοποιητικό γέννησης. Θα αναζητηθεί  από το σχολείο
 2. Προσκόμιση του βιβλιαρίου Υγείας ή φωτοαντίγραφο με τα προβλεπόμενα εμβόλια συμπληρωμένα
 3. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ( Α.Δ.Υ.Μ.) θα προσκομισθεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς
 4. Λογαριασμό ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΗ  ή ΟΤΕ ή ΔΕΥΑΚ ή Ε9 από τον οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας
 5. Bεβαίωση παρακολούθησης νηπιαγωγείου (αποστέλλεται υπηρεσιακά)
 6. Έντυπο του  Σχολείου με τα στοιχεία
 7. Προαιρετική αίτηση εγγραφής στο ολοήμερο ή στην πρωινή ζώνη.                                                                                                                                                                                                            Θα προμηθευτείτε από το σχολείο τα σχετικά έντυπα (εννοείται τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας ένεκα πανδημίας) που απαιτούν συμπλήρωση προσκομίζοντας για να φωτοτυπήσουμε το βιβλιάριο υγείας του παιδιού στη σελίδα των εμβολίων και πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο επίσημο έντυπο που αναγράφει την μόνιμη διεύθυνσή σας.

Επανέναρξη υποδοχής μαθητών από 11/1/2021 στο σχολείο

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες 

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά και με χαρά θα υποδεχτούμε τους/τις μαθητές/τριες από 11/1/2021 ξανά στο σχολείο.

Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, επανερχόμαστε στο σχολείο και στη δια ζώσης διδασκαλία, όπως ήδη γνωρίζετε.

Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, τόσο για το κανονικό πρόγραμμα όσο και για το ολοήμερο ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ.

Ειδικότερα:

 1. Κατά την πρωινή προσέλευση τα πράγματα παραμένουν ως είχαν. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται κατευθείαν στις αίθουσές τους από την κεντρική είσοδο του σχολικού συγκροτήματος (8:00 έως τις 8:15)
 2. Η αποχώρηση για το κανονικό πρόγραμμα (13:15) θα πραγματοποιείται αποκλειστικά και πάλι από την κεντρική είσοδο.
 3. Το ολοήμερο πρόγραμμα (15:00 και 16:00) θα αποχωρεί από την κεντρική  είσοδο του συγκροτήματος ως είθισται.
 4. Σε περίπτωση που ο καιρός δεν το επιτρέπει, η αποχώρηση του κανονικού προγράμματος θα πραγματοποιείται με τη σχετική καθυστέρηση, όπως είναι αναμενόμενο.                                                                                      Επιπλέον:
  1. Για λόγους σωστού εξαερισμού, τα παράθυρα των αιθουσών θα παραμένουν ανοικτά όσο το δυνατόν περισσότερο. Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε, ώστε οι μαθητές –τριες να φορούν ζεστά ρούχα.
  2. Εξυπακούεται ότι οι μαθητές –τριες που ασθενούν παραμένουν σπίτι έως και ένα επιπλέον 24ωρο χωρίς συμπτώματα – όπως ορίζουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  3. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το σχολείο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.                                                                                                                                                      
  4. Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αλλά και των διαλειμμάτων, καθώς και για τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης.

  5. ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ: Τα θρανία διαμορφώνονται για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του χώρου. Ο κάθε μαθητής έχει τη δική του καρέκλα, την  οποία χρησιμοποιεί καθημερινά και για όλη τη διάρκεια των μαθημάτων. Σε κάθε αίθουσα υπάρχει αντισηπτικό.

   Υπενθυμίζουμε με κάθε ευκαιρία στους μαθητές ότι πρέπει να αποφεύγεται η επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

   Επισημαίνουμε στους μαθητές ότι σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος πρέπει να χρησιμοποιείται χαρτομάντιλο ή να γίνεται κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα. 

  6. Συστήνεται οι μαθητές να έχουν μαζί τους καθημερινά 2- 3 μάσκες σε αντίστοιχα σακουλάκια μιας χρήσης,  χαρτομάντιλα και αντισηπτικά για να μη μετακινούνται από τη θέση τους. Τα χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα απορρίπτονται σε κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια ακολουθεί απαραίτητα επιμελές πλύσιμο/απολύμανση των χεριών (είτε με νερό και σαπούνι είτε με το αλκοολούχο διάλυμα που υπάρχει στην τάξη).

   Οι μαθητές χρησιμοποιούν αυστηρά τα ατομικά  τους αντικείμενα (βιβλία, τετράδια, μολύβια, γόμες κ.α ) και δε χρησιμοποιούν το σφουγγάρι πίνακα.

  7. Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο του σχολείου σε γονείς ή σε οποιονδήποτε άλλον.

   ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

  8. Σας ενημερώνουμε πως για τη μετακίνησή σας προς και από το σχολείο αποστέλλεται μήνυμα στο 13033 με κωδικό 4. Επίσης ισχύουν οι προηγούμενες δηλώσεις μετακίνησης.

  Σας ευχαριστούμε εκ προοιμίου για τη συνεργασία, για την τήρηση των κανόνων κατά του COVID-19, καθώς και για τη συνέπεια στο ωράριο λειτουργίας του σχολικού συγκροτήματος.

   

       Με εκτίμηση

  Ο Δ/ντής του σχολείου 

  ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 Ημέρα μνήμης των γεγονότων του Πολυτεχνείου η σημερινή!…

Ακολουθεί ένα αφιέρωμα στην εξέγερση του Πολυτεχνείου που θυμίζει σε όλους μας ότι η ατίθαση νεανική ψυχή θα αντιστέκεται σε κάθε μορφής καταπίεση και θα καλεί πάντα σε ξεσηκωμό για τα ιδανικά της ισότητας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας!

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  Μια πρωτότυπη προσέγγιση στα γεγονότα του ’73. Μέσα από τα µάτια μιας γάτας «περνά» η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην ταινία. Ο δημιουργός του φιλμ αξιοποίησε πραγματικές λήψεις από τα γεγονότα του Νοεμβρίου του 1973 και τα «δείχνει» μέσα από τα μάτια μιας γάτας που ήταν στο Πολυτεχνείο τη μοιραία νύχτα, πριν από 12.410 συν μία ημέρες.  

Βίντεο για ευαισθητοποίηση και συζήτηση (κυρίως για μεγάλες τάξεις)    Μιας και η επέτειος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973  έφτασε, δείτε εδώ ένα video που δημιουργήθηκε από την εκπαιδευτική τηλεόραση.                                     

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου όπως απεικονίστηκε μέσα από ζωγραφιές των μαθητών, όπως ήχησε στα αυτιά και την καρδιά μας μέσα από το συγκλονιστικό ραδιοφωνικό μήνυμα του σταθμού των φοιτητών, όπως πολύ εύστοχα συνδυάστηκε με το συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και την χαρακτηριστική φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση και έτσι όπως απαθανατίστηκε από τους φωτογράφους της εποχής. 

 Το βίντεο φτιάχτηκε για να συνοδεύσει το σχολικό θεατρικό έργο του Δημήτρη Μαριόλη «Η ιστορία μιας νύχτας» και να διηγηθεί, όσο πιο απλά γίνεται, στα παιδιά, τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 ως την 21η Απριλίου 1967.

 ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 17η ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Για την 41η επέτειο εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης ετοίμασαν μια ταινία βασισμένη στο θεατρικό «Εμένα με νοιάζει» που γράφτηκε από το δάσκαλο Θωμά Μενεξέ τον Οκτώβριο του 2005. Η ταινία με απλό τρόπο επιχειρεί να παρουσιάσει την περίοδο της επταετίας της Χούντας των συνταγματαρχών και τα γεγονότα που ακολούθησαν μέχρι τη βραδιά της 17ης Νοεμβρίου 1973. Μέσα από μικρά σκετσάκια και τραγούδια με χιούμορ και μεράκι, οι μικροί μαθητές μεταφέρουν το κλίμα της εποχής. Η διασκευή, η σκηνοθεσία και η επιμέλεια του υλικού έγινε από το δάσκαλο της Ε΄ τάξης Τσαρούχα Γιάννη.

Σχολεία: 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από Δευτέρα

poster 12 ερωτήσεις απαντήσεις για τα Νηπιαγωγεία Δημοτικά

 

1. Τι θα ισχύσει από τη Δευτέρα για τα σχολεία;
Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων όλης της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη κλειστά και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, επίσης για 2 ακόμη εβδομάδες. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Συνέχεια ανάγνωσης «Σχολεία: 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη λειτουργία των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών από Δευτέρα»

Χίλιες πενήντα μία ευχές και κάτι ψιλά…

Χίλιες πενήντα μια ευχές και κάτι ψιλά….για την Αναστασία….στέλνουμε όλοι εμείς που μέσα στις δυσκολίες της εποχής είμαστε εδώ να στηρίξουμε ένα παιδί που έχει ανάγκη????
Σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι το δικό μας…
Καλή επιτυχία, μικρή Αναστασία
Πάντα στα δύσκολα ενωμένοι…
Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς ❤️
Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο που λέει "Eurobank 0368 ΚΥΠΑΡΙ ΙΣΣΙΑΣ ΤΗΛ: 027610 0062260 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 05/11/2020 ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΕΛΑΤΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΠΕΛΑΤΗ 0026. 0260. 84. 0101956591 ΣΕ EUR ΤΡΙΑΝΤΑΣΥΛΛΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΣΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΠΟΣΟ ΟΛΟΓΡΑΣΩΣ 1.051, 60 ΕΥΡΩ ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ENA ΕΥΡΩ KA) ΕΞΗΝΤΑ ΛΕΠΤΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΞΙΑΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ 05/11/2020 ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΤΗΛΕΞΩΝΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΜΠΙΤΣΙΚΑ ΣΟΞΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 6977 982521 Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΗΛΕΧΤΡΟΝΙΚΑ TA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΣΗΣ ΣΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ NA ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΣ. ΜΠΙΤΣΙΚΑ ΣΟΣΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ TROK: B601 05/11/2020 3A02 A05688 13:30:24 0000000029 0031"

Με θέληση και συνεργασία…

Όταν υπάρχει θέληση και  συνεργασία όλα γίνονται!

Γονείς από τα 1ο κ 3ο Δημοτικά Σχολεία Κυπαρισσίας, με την πολύτιμη βοήθεια της κ. Αλεξάνδρας Στριμπάκου, δημιουργούν αυτό το υπέροχο αισθητικό αποτέλεσμα στους διαδρόμους προς τις μαθητικές τουαλέτες του σχολικού συγκροτήματος! Τα λόγια είναι περιττά…

Ευχαριστούμε πολύ που με τη θετική σας αύρα, το μεράκι, την εργατικότητα και τη διάθεση για προσφορά, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, μας φτιάχνετε τη διάθεση και κάνετε πιο ευχάριστη τη δύσκολη καθημερινότητα των μαθητών μας…

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον σύλλογο γονέων του σχολείου μας και στην Κα Isabelle Bachmann για την παραμυθένια εικαστική δημιουργία που κοσμεί την είσοδο των 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Κυπαρισσίας. Αφήνουμε τις εικόνες να μιλήσουν…Φύση και βιβλία…μαθητές… το σχολείο μας που φόρεσε τα γιορτινά του… Καλή αρχή σε όλους μας!

Ζωγραφιά της Ιζαμπέλα Μπάχμαν στο 1ο και 3ο Δημοτικό της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΩΝ:https://eleftheriaonline.gr/local/koinonia/item/224014-zografia-tis-izampela-baxman-sto-1o-kai-3o-dimotiko-tis-kyparissias

ΑΓΙΑΣΜΟΣ-ΕΥΧΕΣ

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ https://www.limnosreport.gr/limnos/

Αγαπητοί γονείς,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της πανδημίας του  κορωνοϊού.

Σας ενημερώνουμε ότι με  σημερινή οδηγία του Υπουργείου Παιδείας,  οι  μαθητές, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα του Αγιασμού, θα προσέλθουν στο σχολείο στις   08:15 όπου θα τα παραλάβουν οι δάσκαλοί τους και θα τα οδηγήσουν στις τάξεις. Στο σχολείο θα παραμείνουν έως τις 13.15.

Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 12.00, στην αυλή του σχολείου, μόνο με εκπροσώπους μαθητών και εκπαιδευτικών. Οι υπόλοιποι μαθητές θα βρίσκονται στις τάξεις τους με τους εκπαιδευτικούς, όπου στη συνέχεια θα τους επισκεφθεί ο ιερέας.

Οι μαθητές  να έχουν μαζί τους τη σχολική τσάντα για την παραλαβή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς. Επίσης να φορούν μάσκες.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Συνέχεια ανάγνωσης «ΑΓΙΑΣΜΟΣ-ΕΥΧΕΣ»

Πρόσθετες οδηγίες-συμβουλές για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού SARS-CoV-2

vector-drawing-coronavirus-medical-mask-

ΠΗΓΗ ΕΙΚΟΝΑΣ https://12dimach.wixsite.com/

https://94c8bb72-1916-4025-b50e-a0ab47e14f92.filesusr.com/ugd/ad9f52_1cc254a3c26944ddb075b56bacc7716d.pdf

 

https://94c8bb72-1916-4025-b50e-a0ab47e14f92.filesusr.com/ugd/ad9f52_647c1d57d5ea4341935a3bf4ffe7e4e9.pdf

 

https://94c8bb72-1916-4025-b50e-a0ab47e14f92.filesusr.com/ugd/ad9f52_06021b421a0e47f7b5565ca28a9c87a3.pdf

 

https://94c8bb72-1916-4025-b50e-a0ab47e14f92.filesusr.com/ugd/ad9f52_052bf37102a84aa79f7f84dc38a156fb.pdf

 

https://94c8bb72-1916-4025-b50e-a0ab47e14f92.filesusr.com/ugd/ad9f52_4838a65c163645c4b407194ad06031cc.pdf

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων